Εκτύπωση
Κατηγορία: Εκπαιδευτικές (educational)

Στο ετήσιο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάζονται από ομάδες μαθητών σχολείων όλων των βαθμίδων της Κεντρικής κυρίως Μακεδονίας καινοτόμες εφαρμογές ρομποτικής και αυτοματισμού και προτάσεις που κινούνται στον τομέα της κυκλικής οικονομίας, των έξυπνων πόλεων, των πράσινων υποδομών & της ενέργειας αλλά και των συσκευών που διευκολύνουν την καθημερινότητα, την προσβασιμότητα και προστατεύουν τη δημόσια υγεία.

Μερικές από αυτές, επιλέχθηκαν για να παρουσιαστούν στους επισκέπτες της 86ης ΔΕΘ από τους ίδιους τους μαθητές. Μεταξύ αυτών είναι και η ομαδική εργασία που εκπονήθηκε από τους/τις μαθητές/τριες της Β' τάξης (σχολ. έτους 2021-22) του σχολείου μας, Αποστολίδη Κωνσταντίνο, Τσακμάκη Δέσποινα, Βασιλειάδη Αλέξανδρο, Κούση Αικατερίνη, Ηλιάδη Γεώργιο, Μαζανάκη Ερμή και Στεφανίδου Αφροδίτη, με επιβλέπουσα καθηγήτρια την κ. Χατζοπούλου Δήμητρα (Πληροφορικό). Έχει τίτλο «Thinking City» ("Η πόλη που σκέφτεται"). 

Η πόλη που σκέφτεται οικολογικά διαθέτει σύστημα μέτρησης της θερμοκρασίας κατά την είσοδο στην πόλη, ειδοποιήσεις για τις έκτακτες καιρικές συνθήκες (καύσωνα ή παγετό), διαβάσεις πεζών με ειδικά συστήματα ειδοποίησης για όσους έχουν πρόβλημα όρασης, κύκλωμα έξυπνου φωτισμού (οι λάμπες στην πόλη θα ανάβουν μόνο όταν σκοτεινιάσει) και κύκλωμα ανίχνευσης φωτιάς.

  

Δείτε το σχετικό video  ΕΔΩ

Χίλια μπράβο!!!