Το παιδί που νοσεί (είτε έχει ανοσία είτε όχι) ή το παιδί που αποτελεί στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος στο σπίτι, εάν δεν έχει ανοσία, θα χρειαστεί να απουσιάσει από το σχολείο για ορισμένες μέρες:

Επιστροφή στο σχολείο μαθητών/τριών με επιβεβαιωμένη νόσο COVID-19:

Ο μαθητής/τρια που νόσησε, μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την παρέλευση τουλάχιστον πέντε (5) ημερών απομόνωσης, εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών, εφόσον την έκτη μέρα ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) είναι αρνητικός.  

Οι μαθητές άνω των 12 ετών, υποχρεωτικά για τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες ακόμα χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (N95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα. Εάν μετά την παρέλευση του πενθημέρου ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης (self test) ή ο εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος ταχείας ανίχνευσης (rapid test) είναι θετικός ή συνεχίζει ο πυρετός, η παραμονή στο σπίτι παρατείνεται.

Διαχείριση στενών επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 εκτός του σχολικού πλαισίου:

α) Οι εμβολιασμένοι/νοσήσαντες μαθητές επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.

β) Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.

Για να μην προσμετρηθούν οι απουσίες του παιδιού θα χρειαστεί να κάνετε αίτηση, την οποία θα βρείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου ή απευθείας στη διεύθυνση

http://gym-pefkon.thess.sch.gr/index.php/enhmgon/1401-aitisigonmhprosmetrapous

Μαζί με την αίτηση θα μας στείλετε :

  1. Για το επιβεβαιωμένο κρούσμα: το θετικό τεστ του παιδιού (rapid ή pcr) ή τη βεβαίωση που θα σας αποστείλει η Πολιτική Προστασία αν στείλετε σχετικό αίτημα στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  2. Για τη στενή επαφή στο σπίτι (π.χ. αδερφάκι): το θετικό τεστ του επιβεβαιωμένου κρούσματος (rapid ή pcr) ή τη βεβαίωση (για τη στενή επαφή) που θα σας αποστείλει η Πολιτική Προστασία αν στείλετε σχετικό αίτημα στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δυστυχώς, όσο το τμήμα λειτουργεί διά ζώσης, δεν υπάρχει δυνατότητα να παρακολουθεί το παιδί τα μαθήματα εξ αποστάσεως. Μπορεί να ενημερώνεται για τα καθήκοντα από συμμαθητές/τριες.

Με εκτίμηση

Από τη Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Πεύκων