Εκτύπωση
Κατηγορία: Ενημέρωση Γονέων & Κηδεμόνων

Αγαπητοί γονείς,

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι, σε συνεργασία και με τη στήριξη του Κέντρου Πρόληψης "ΠΥΞΙΔΑ", το σχολείο μας συμμετέχει στις δράσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος “Take prevention science training to the substance use and crime prevention frontline – POLITEIA”. Το πρόγραμμα αποτελεί μια διακρατική προσπάθεια για την προώθηση της επιστήμης της πρόληψης. Συμμετέχουν 15 φορείς από 14 ευρωπαϊκές χώρες, με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τα ναρκωτικά και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για την Έρευνα στην Πρόληψη. Από την Ελλάδα συμμετέχει το ΕΚΤΕΠΝ-ΕΠΙΨΥ (Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά που αποτελεί μονάδα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών & Ιατρικής Ακρίβειας), σε συνεργασία με Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας σε διάφορες περιοχές της χώρας μας. Για τη δική μας περιοχή το συνεργαζόμενο κέντρο είναι η "ΠΥΞΙΔΑ".

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, καλούμε τους γονείς των μαθητών/τριών της Γ' τάξης να συναινέσουν στη συμμετοχή του παιδιού τους στην «Έρευνα για τις συμπεριφορές που συνδέονται με την υγεία των έφηβων – Κοινότητες που Νοιάζονται», η οποία έχει την έγκριση του ΥΠΑΙΘ. Τα παιδιά (των οποίων οι γονείς θα συναινέσουν) στην αίθουσα των Η/Υ του σχολείου, θα συμπληρώσουν ηλεκτρονικά ανώνυμο ερωτηματολόγιο (διάρκειας μίας διδακτικής ώρας). 

Οι υπεύθυνες δηλώσεις θα πρέπει να επιστραφούν στο σχολείο, μέσω του παιδιού, συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες (από τους γονείς) είτε συναινούν, είτε όχι, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 29/03/2023. Αν δεν διαθέτετε εκτυπωτή, σας παρακαλούμε πείτε στο παιδί να ζητήσει την υπεύθυνη δήλωση σε έντυπη μορφή από τη γραμματεία του σχολείου.

Υπεύθυνη δήλωση σε μορφή word και σε μορφή pdf (επιλέξτε όποια μορφή από τις δύο σας βολεύει).

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Με εκτίμηση

Από τη Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Πεύκων