Αγαπητοί γονείς,

Από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 ισχύουν νέα μέτρα αναφορικά με τη διενέργεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου των μαθητών/τριών και τον τρόπο διαχείρισης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις τάξεις. Ειδικά για την εβδομάδα 10-14/01/2022 πρέπει να πραγματοποιηθούν 3 self tests, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιούνται 2 self tests την εβδομάδα.

Το ένα self test θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9/1 και θα δηλωθεί στην πλατφόρμα edupass.gov.gr. Αντίστοιχα, ένα self test θα γίνει τη Δευτέρα 10/1 και ένα ακόμη την Πέμπτη 13/1, τα οποία θα καταχωρηθούν, όπως γινόταν και πριν τις γιορτές, στην πλατφόρμα edupass.gov.gr.

Προσοχή! Τα self tests  (και η δήλωσή τους στην πλατφόρμα edupass.gov.gr) είναι υποχρεωτικά για όλους τους μαθητές: ανεμβολίαστους, εμβολιασμένους και νοσήσαντες. 

Η δήλωση αρνητικού τεστ θα επιδεικνύεται στον εκπαιδευτικό της 1ης διδακτικής ώρας δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή).

Τα παιδιά πρέπει να έχουν καθημερινά μαζί τους δύο μάσκες (η μία θα είναι εφεδρική, στην τσάντα τους). Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του σχολείου. Τα παιδιά μπορούν να βγάζουν τη μάσκα τους μόνο στην αυλή ώστε να φάνε ή να πιούνε κάτι, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις. Η χρήση της μάσκας αποτελεί ασπίδα προστασίας και του ίδιου του παιδιού και των γύρω του. Εάν κάποιο παιδί δεν φοράει μάσκα ή δεν τη φοράει σωστά (παρά τις παρατηρήσεις του εκπαιδευτικού), θα απομακρύνεται από την τάξη (λαμβάνοντας απουσία) και θα ειδοποιείται ο γονέας/κηδεμόνας του ώστε να το παραλάβει ή να επιτρέψει την αποχώρησή του από το σχολείο. 

Λειτουργία εκπαιδευτικών μονάδων κ.ά. και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 (ΦΕΚ 7Β/2022)  ΕΔΩ

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ COVID-19  Συνοπτικός πίνακας

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ (ΦΕΚ 32Β/2022): 

ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΝΟΣΗΣΗΣ: "Η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης διαρκεί έως ενενήντα (90) ημέρες μετά από τον κατά τα ανωτέρω μοναδικό ή πρώτο θετικό έλεγχο, με την επιφύλαξη των δύο επόμενων εδαφίων. Ειδικώς, τα πιστοποιητικά νόσησης που εκδόθηκαν από τις 8.7.2021 έως και τις 31.10.2021 είτε κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) παραμένουν σε ισχύ έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και πάντως όχι πέραν της 31ης.1.2022" (σελ. 274 / 78 του pdf αρχείου).

Πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται: α) όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για COVID-19 και β) όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για COVID-19 με μία (1) δόση εμβολίου λόγω νόσησής τους από κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν βεβαίωση πλήρους κάλυψης – ανάρρωσης και εμβολιασμού.

Όλο το ΦΕΚ 32Β/2022 ΕΔΩ.