Αγαπητοί γονείς,

Από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 ισχύουν νέα μέτρα αναφορικά με τη διενέργεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου των μαθητών/τριών. Οι μαθητές/τριες θα πραγματοποιούν πλέον ένα self test την εβδομάδα, πριν από την Τρίτη κάθε σχολικής εβδομάδας και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη μετά από διακοπές εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας, ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την πρώτη ημέρα προσέλευσης στη σχολική μονάδα.

Προσοχή! Τα self tests  (και η δήλωσή τους στην πλατφόρμα edupass.gov.gr) είναι υποχρεωτικά για όλους τους μαθητές: ανεμβολίαστους, εμβολιασμένους και νοσήσαντες. 

Η δήλωση αρνητικού τεστ θα επιδεικνύεται στον εκπαιδευτικό της 1ης διδακτικής ώρας κάθε Τρίτη.

Δείτε το σχετικό έγγραφο του ΥΠΑΙΘ  ΕΔΩ

Τα παιδιά πρέπει να έχουν καθημερινά μαζί τους δύο μάσκες (η μία θα είναι εφεδρική, στην τσάντα τους). Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του σχολείου. Τα παιδιά μπορούν να βγάζουν τη μάσκα τους μόνο στην αυλή ώστε να φάνε ή να πιούνε κάτι, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις. Η χρήση της μάσκας αποτελεί ασπίδα προστασίας και του ίδιου του παιδιού και των γύρω του. Εάν κάποιο παιδί δεν φοράει μάσκα ή δεν τη φοράει σωστά (παρά τις παρατηρήσεις του εκπαιδευτικού), θα απομακρύνεται από την τάξη (λαμβάνοντας απουσία) και θα ειδοποιείται ο γονέας/κηδεμόνας του ώστε να το παραλάβει ή να επιτρέψει την αποχώρησή του από το σχολείο. 

ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΝΟΣΗΣΗΣ από 02/04/2022: "Η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από τον μοναδικό ή πρώτο θετικό έλεγχο.

Πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται: α) όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για COVID-19 και β) όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για COVID-19 με μία (1) δόση εμβολίου λόγω νόσησής τους από κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν βεβαίωση πλήρους κάλυψης – ανάρρωσης και εμβολιασμού

Μέτρα αποφυγής και διάδοσης COVID-19 (ΦΕΚ 1539/Β/1-4-2022)