Αγαπητοί γονείς,

Εκ μέρους του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Αμερικανικά Συμβούλια για τη Διεθνή Εκπαίδευση και σε συνέχεια της σχετικής επίσημης πρόσκλησης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με το πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών Future Leaders Exchange (FLEX) και την ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουμε στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 27/9 στις 18:30, στο Thessaloniki Tech Lab, Τσιμισκή 136 (μέσα στο χώρο της Eduact).

Το FLEX είναι ένα πρόγραμμα υποτροφιών που προσφέρεται σε μαθητές ΄Γ Γυμνασίου και Ά Λυκείου για να ζήσουν στις Η.Π.Α. και να φοιτήσουν σε σχολείο εκεί για μια ολόκληρη σχολική χρονιά. Οι μαθητές επιλέγονται μέσα από διαγωνισμό, ο οποίος είναι ανοιχτός ως τις 10 Οκτωβρίου 2023, στο σύνδεσμο discoverflex.org/apply.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να ενημερώσουμε εκτενώς τις οικογένειες των ενδιαφερόμενων παιδιών, θα υλοποιήσουμε αυτή την ενημερωτική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, την οποία μπορείτε να κοινοποιήσετε σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς που μπορεί να ενδιαφέρονται (προεγγραφή απαραίτητη σε link που μπορείτε να βρείτε στο greece.americancouncils.or/nea/thessaloniki). Στα συνημμένα έγγραφα μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες, καθώς και τις οδηγίες συμμετοχής στο διαγωνισμό. Τις πληροφορίες αυτές, μπορείτε να τις βρείτε και στην ιστοσελίδα μας greece.americancouncils.org, και στις σελίδες μας στο facebook, FLEX Greece και Instagram flexgreece.

Το FLEX, χρηματοδοτούμενο αποκλειστικά από το Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α., οργανώνεται από το μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Αμερικανικά Συμβούλια για τη Διεθνή Εκπαίδευση (American Councils), και υλοποιείται στην Ελλάδα από το 2019, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Εφόσον έχετε οποιαδήποτε επιπλέον απορία θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο 694 660 4002.

Ευχαριστούμε θερμά,
Εκ μέρους της ομάδας του FLEX Greece

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ