Page 49 - Cuisine francaise
P. 49
Tiramisu recette traditionnelle
Ingrédients pour 6 à 8 personnes Temps total: 15 min
1) 250 gr de mascarpone 250g. mascarpone
2) 50 g de sucre. 50γ. ζάχαρη
3) 250 g de café très fort. 250 γ. δυνατό καφέ
4) 20 à 30 biscuits à la cuillère. 20-30 μπισκότα σαβαγιάρ
5) 5 cuillerées à soupe d’Amaretto. 5 κουταλιές της σούπας Αμαρέτο
6) 4 œufs. 4 αυγά
7) Cacao amer en poudre. Σκόνη άγλυκου κακάο
ÉTAPES
Étape 1. Séparez les blancs des jaunes d’œufs. Mélangez les jaunes avec le sucre.
Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών. Ανακατεύετε τους κρόκους
με τη ζάχαρη.
Étape 2. Ajoutez le mascarpone. Mélangez, jusqu’à obtention d’un crème homogène
Προσθέτετε το mascarpone ανακατεύοντας, μέχρι να έχετε μία ομοιογενή κρέμα
Étape 3 Montez les blancs en neige et incorporez-les, délicatement, à la crème.
Χτυπάτε τα ασπράδια και τα ενσωματώνετε απαλά στο προηγούμενο μείγμα
Étape 4. Mélangez l’alcool et le café. Trempez les biscuits dans le café avant d’en
tapisser le fond d’un plat rectangulaire.
Ανακατεύετε το αλκοόλ με τον καφέ. Βουτάτε τα μπισκότα στον καφέ πριν τα
στρώσετε στον πάτο ενός ορθογώνιου ταψιού.
Étape 5. Recouvrez d'une couche de crème au mascarpone puis répétez l'opération
en alternant couche de biscuits et couche de crème.
Καλύπτετε με μια στρώση κρέμας mascarpone και μετά επαναλαμβάνετε
εναλλάσσοντας μια στρώση μπισκότα και μια στρώση κρέμα.
Étape 6. Saupoudrez de cacao, mettez-le au frigo pendant quelques heures et bonne
dégustation !!!
Πασπαλίζετε με κακάο, το βάζετε μερικές ώρες στο ψυγείο και καλή απόλαυση!!!
Καζάκη Μαρία