Page 44 - Cuisine francaise
P. 44

Κρατείστε 1/2 φλ. γάλα και βάλτε το υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε τη βανίλια
                   και βάλτε σε μέτρια φωτιά. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε με σύρμα τη
                   ζάχαρη με το κορν φλάουρ, το κρύο γάλα και τα αυγά.
                   Retirez la casserole du feu et versez 1/3 du lait chaud dans le mélange d'œufs. Mélangez et
                   verser le mélange dans la casserole avec le reste du lait.

                   Λίγο πριν βράσει το γάλα, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε το 1/3
                   από το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μείγμα στην
                   κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα.
                   Remettez la casserole sur le feu et continuez à remuer avec des mouvements rapides jusqu'à
                   ce que la crème épaississe et commence à bouillonner.

                   Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα με γρήγορες κινήσεις
                   μέχρι να πήξει η κρέμα και να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες.
                   Retirez-le du feu et versez-le immédiatement dans un bol peu profond afin qu'il refroidisse
                   rapidement afin que l'œuf ne cuise pas. Étalez-la uniformément et recouvrez-la d'un film qui
                   doit toucher la surface de la crème, afin qu'elle ne forme pas de peau en refroidissant.
                   Κατεβάζετε από τη φωτιά και τη ρίχνετε αμέσως σε ένα ρηχό μπολ να κρυώσει γρήγορα
                   για να μην ψηθεί το αυγό. Την απλώνετε ομοιόμορφα και  σκεπάζετε με μεμβράνη που
                   ακουμπάει στην επιφάνεια της κρέμας, για να μην κάνει πέτσα καθώς κρυώνει.
                   Laissez-le, jusqu'à ce qu'il refroidisse pendant 1 h. puis mettez-le au réfrigérateur pendant 2 h.
                   pour le raffermir. Vous battez avec le mélangeur jusqu'à ce qu'il devienne mousseux. Battez la
                   crème glacée en forme épaisse. Ajoutez-le à la crème vanille froide.
                   Την αφήνετε  μέχρι να κρυώσει για περίπου 1 ώρα και μετά τη βάζετε στο ψυγείο για πε-
                   ρίπου 2 ώρες να σφίξει. Τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να κάνει αφρό. Χτυπάτε την παγω-
                   μένη κρέμα
                   Την προσθέτετε στην κρύα κρέμα βανίλιας.

                   POUR LA CONFIGURATION = ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ
                   Coupez chaque pâte feuilletée en deux et faites des couches de pâte feuilletée, de crème, de
                   biscuits et de fraises. Répétez. Saupoudrez de sucre glace.

                   Κόβετε κάθε σφολιάτα στη μέση και κάνετε στρώσεις από σφολιάτα, κρέμα, μπισκότα
                   και φράουλες. Επαναλαμβάνετε. Πασπαλίζετε με άχνη.























                                                                                        Τενέντες Περικλής – Μελαχρίδης Κωνσταντίνος
   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49