Page 4 - Cuisine francaise
P. 4

Κρεμμυδόσουπα



                   Υλικά   για 4 άτομα

                   Ετοιμασία : 25 λ.           Ψήσιμο :20 λ           Συνολικός χρόνος : 45 λ.

                   50 γ. βούτυρο

                   1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

                   4 κρεμμύδια

                   1 κουταλιά της σούπας λάδι

                   250 γ λευκό κρασί
                   1 λίτρο νερό

                   6 φέτες ψωμί για τοστ

                   100γ τριμμένο τυρί comté (ή άλλο κίτρινο τυρί)

                   Αλάτι/Πιπέρι



                                                                   Βήματα

                   Ξεφλουδίζετε και κόβετε τα κρεμμύδια σε φέτες.

                   Τα τηγανίζετε στο μείγμα βουτύρου και λαδιού μέχρι να μαλακώσουν και να
                   ροδίσουν ελαφρά.



                   Πασπαλίζετε το μείγμα με αλεύρι, προσθέτετε το νερό (ζεστό), το λευκό κρασί,
                   αλάτι και πιπέρι.




                   Σκεπάζετε και αφήνετε να βράσει για 20 λεπτά. Φρυγανίζετε το ψωμί.



                   Τοποθετείτε το φρυγανισμένο ψωμί στον πάτο 4 μικρών ατομικών μπολ που
                   αντέχουν στο φούρνο.




                   Πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο τυρί. Ρίχνετε τη σούπα από πάνω. Πασπαλίζετε ξανά
                   με τυρί και βάζετε στο φούρνο.
   1   2   3   4   5   6   7   8   9