Page 8 - Cuisine francaise
P. 8

Σαλάτα niçoise


                   Συνολικός χρόνος : 25 mn


                   Υλικά για 4 άτομα

                           Μεσκλάν
                           Ι κουτί τόνο
                           Αντζούγιες
                           4 ντομάτες
                           Ραπανάκι

                           2 πιπεριές
                           1 Αγγούρι (προαιρετικά)
                           200 γ φασόλια πράσινα (προαιρετικά)
                           2 αυγά
                           2 φρέσκα κρεμμυδάκια
                           Μαύρες ελιές
                           Βασιλικός
                           Ελαιόλαδο


                                                       ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ


                   1.Πλένετε και στραγγίζετε το mesclun. Πλένετε και κόβετε τις πιπεριές σε μικρούς
                   κύβους. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια.
                   2.Πλένετε και κόβετε τις ντομάτες σε τέταρτα. Προσθέτετε τις ντομάτες στη σαλάτα,
                   τις ελιές, τα βραστά αυγά, τον τόνο και τις αντζούγιες.

                   3.Τοποθετείτε τα πάντα, όμορφα, σε ένα πιάτο. Φτιάχνετε τη βινεγκρέτ με το λάδι
                   και τον βασιλικό. Περιχύνετε τη σαλάτα. Καλή όρεξη!




                   Το mesclun που στη διάλεκτο της Νίκαιας της Γαλλίας σημαίνει μίξη, αποτελείται
                   τουλάχιστον από πέντε διαφορετικές ποικιλίες ποτιστικών φυτών που καταναλώνονται σε

                   σαλάτα, όπως μαρούλι, σικορέ, ρόκα, ραντίτσιο, βαλεριάνα κτλ.
   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13