Page 6 - Cuisine francaise
P. 6
Γκρατέν με πατάτες και μπέικον
Προετοιμασία: 10 λ. Μαγείρεμα: 45 λ
Υλικά για 4 άτομα
Ι κιλό πατάτες
200 ml γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
100 γ. μπέικον
100γ. γραβιέρα
2 κρεμμύδια
Αλάτι/ Πιπέρι
Ετοιμασία της συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210°C.
Καθαρίζετε και κόβετε ροδέλες τις πατάτες. Κάνετε το ίδιο με τα κρεμμύδια.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, εναλλάσσετε στρώσεις από πατάτες, κρεμμύδια και
κομματάκια μπέικον.
Ανακατεύετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ.
Αλατοπιπερώνετε ελαφρά.
Στη συνέχεια, ρίχνετε αυτό το μείγμα πάνω από το περιεχόμενο του τα-
ψιού. Πασπαλίζετε με γραβιέρα και ψήνετε για 45 λεπτά.
Αφήνετε τη γκρατέν πατάτας και μπέικον να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν τη
σερβίρετε. Καλή απόλαυση!
Γκρατέν είναι όρος της γαλλικής κουζίνας, που χρησιμοποιούμε για τα φαγητά που καλύ-
πτουμε με τριμμένο τυρί ή τριμμένη φρυγανιά με την προσθήκη βουτύρου ή αβγών και ψή-
νουμε στο φούρνο, μέχρι να σχηματιστεί στο φαγητό μια ωραία χρυσαφένια κρούστα.