Page 6 - Cuisine francaise
P. 6

Γκρατέν με πατάτες και μπέικον


                   Προετοιμασία: 10 λ.               Μαγείρεμα: 45 λ


                   Υλικά για 4 άτομα

                   Ι κιλό πατάτες
                   200 ml γάλα

                   200 ml κρέμα γάλακτος
                   100 γ. μπέικον

                   100γ. γραβιέρα
                   2 κρεμμύδια

                   Αλάτι/ Πιπέρι

                                                         Ετοιμασία της συνταγής

                         Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210°C.

                         Καθαρίζετε και κόβετε ροδέλες τις πατάτες. Κάνετε το ίδιο με τα κρεμμύδια.

                         Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, εναλλάσσετε στρώσεις από πατάτες, κρεμμύδια και
                          κομματάκια μπέικον.

                         Ανακατεύετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ.


                         Αλατοπιπερώνετε ελαφρά.

                         Στη  συνέχεια,  ρίχνετε  αυτό  το  μείγμα  πάνω  από  το  περιεχόμενο  του  τα-
                          ψιού. Πασπαλίζετε με γραβιέρα και ψήνετε για 45 λεπτά.

                         Αφήνετε τη γκρατέν πατάτας και μπέικον να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν τη
                          σερβίρετε. Καλή απόλαυση!
                   Γκρατέν είναι όρος της γαλλικής κουζίνας, που χρησιμοποιούμε για τα φαγητά που καλύ-
                   πτουμε με τριμμένο τυρί ή τριμμένη φρυγανιά με την προσθήκη βουτύρου ή αβγών και ψή-
                   νουμε στο φούρνο, μέχρι να σχηματιστεί στο φαγητό μια ωραία χρυσαφένια κρούστα.
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11