Page 18 - Cuisine francaise
P. 18

Κλαφουτί με φράουλες και ραβέντι



                   Υλικά για 6 άτομα:

                   250γρ. ραβέντι

                   250γρ. φράουλες

                   4 αυγά

                   300γρ.γάλα


                   100γρ. αλεύρι

                   75γρ. ζάχαρη

                   35γρ. βούτυρο λιωμένο

                   2 σακουλάκια βανίλια bourbon



                   Εκτέλεση:

                   1. Προθερμαίνετε στους 200°C.


                   2. Ξεφλουδίζετε και κόβετε το ραβέντι σε τεμάχια. Τα βράζετε σε
                   βραστό νερό για 1 λεπτό.

                   3. Μέσα σε μια σαλατιέρα, ανακατεύετε τα αυγά με τη ζάχαρη και το
                   ένα σακουλάκι βανίλιας μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Προσθέτετε το
                   αλεύρι λίγο-λίγο για να αποφύγετε το σβόλιασμα. Έπειτα προσθέτετε το
                   γάλα και το λιωμένο βούτυρο.

                   4. Βουτυρώνετε μία φόρμα. Κόβετε τις φράουλες σε κομμάτια και τις
                   τοποθετείτε στη φόρμα. Προσθέτετε τα κομμάτια  ραβέντι αφού τα

                   στραγγίσετε καλά και ανακατεύετε. Ρίχνετε πάνω τη ζύμη και
                   πασπαλίζετε με τη βανίλια που απέμεινε.

                   5. Βάζετε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Σερβίρετε χλιαρό ή στην
                   θερμοκρασία του περιβάλλοντος.


                   Καλή όρεξη!




                                                                                                        Μαστραγγελή Μαρία
   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23