Page 22 - Cuisine francaise
P. 22
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ
Υλικά Υλοποίηση
100ml γάλα Δυσκολία: Εύκολο
αλάτι Προετοιμασία: 10λ
30γρ. γιαούρτι Ψήσιμο: 50λ
3 μήλα Σύνολο: 1 ώρα
15γρ. Baking powder
40 ml ελαιόλαδο
5γ. κανέλλα
2 αυγά
200γρ. βρόμη
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΊΑ
Ξεφλουδίζετε, κόβετε και πολτοποιείτε τα μήλα.
Χτυπάτε τη βρόμη στο μίξερ.
Σπάτε τα αυγά σε ένα μπολ.
Ρίχνετε τη σκόνη βρόμης, baking powder, την κανέλα και μια πρέ-
ζα αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύετε.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτετε τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γιαούρ-
τι, το γάλα, το μέλι, τα μήλα και ανακατεύετε.
Ενώνετε τα μείγματα.
0
Βάζετε το νέο μείγμα στο φούρνο στους 200 για 50 λεπτά.
Πέτρος Καπακτσόγλου Κωνσταντίνος Γαλάτος