Page 22 - Cuisine francaise
P. 22

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ

                               Υλικά                                           Υλοποίηση

                         100ml γάλα                                 Δυσκολία:             Εύκολο

                         αλάτι                                      Προετοιμασία:         10λ

                         30γρ. γιαούρτι                             Ψήσιμο:               50λ

                         3 μήλα                                     Σύνολο:               1 ώρα

                         15γρ. Baking powder

                         40 ml ελαιόλαδο
                         5γ. κανέλλα

                         2 αυγά

                         200γρ. βρόμη


                                                                   ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΊΑ


                         Ξεφλουδίζετε, κόβετε και πολτοποιείτε τα μήλα.


                         Χτυπάτε τη βρόμη στο μίξερ.



                         Σπάτε τα αυγά σε ένα μπολ.


                         Ρίχνετε τη σκόνη βρόμης, baking powder, την κανέλα και μια πρέ-

                          ζα αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύετε.


                         Σε ένα άλλο μπολ προσθέτετε τα αυγά,  το ελαιόλαδο, το γιαούρ-
                          τι, το γάλα, το μέλι, τα μήλα και ανακατεύετε.



                         Ενώνετε τα μείγματα.


                                                                             0
                         Βάζετε το νέο μείγμα στο φούρνο στους 200  για 50 λεπτά.



                                              Πέτρος Καπακτσόγλου      Κωνσταντίνος Γαλάτος
   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27