Page 20 - Cuisine francaise
P. 20

Σπιτικό μπιφτέκι Auvergne

                   ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά                          ΨΗΣΙΜΟ : 5 λεπτά



                   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ  για 2 άτομα

                   2 ψωμάκια χάμπουργκερ

                   2 μοσχαρίσια μπιφτέκια

                   2 χοντρές φέτες μπλε τυρί Auvergne
                   φύλλα μαρουλιού (ρόκα, μαρούλι, κ.λπ.)

                   ελαιόλαδο

                   αλάτι πιπέρι



                   Εκτέλεση

                   Ζεσταίνετε 1 κ. σούπας λάδι σε ένα τηγάνι.

                   Ψήνετε τα μπιφτέκια για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.

                   Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

                   Καθαρίζετε, στεγνώνετε και ψιλοκόβετε τα φύλλα σαλάτας.


                   Ψήνετε τα ψωμάκια στην τοστιέρα.

                   Τοποθετείτε τα φύλλα σαλάτας στα ψωμάκια.

                   Βάζετε πάνω τα ζεστά μπιφτέκια και τις φέτες τυριού.

                   Καλύπτετε τα μπιφτέκια με τα ψωμάκια.

                   Απολαύστε τα.



                                                                                   Σταθόπουλος Μανόλης




                   Bleu d’Auvergne : γαλλικό μπλε τυρί με παγκόσμια φήμη. Παρασκευάζεται από
                   αγελαδινό γάλα και έχει καταγωγή από την περιοχή της Auvergne, στη νότια Γαλλία,
                   από όπου και το όνομά του.
   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25