Page 14 - Cuisine francaise
P. 14

ΚΙΣ ΛΟ Ρ ΕΝ


                                                                                 ΥΛΙΚΑ
                         450γρ. ζύμη για τάρτες

                         25γρ βούτυρο
                         400γρ μπέικον, σε κύβους

                         250ml πλήρη κρέμα γάλακτος
                         3 αβγά

                         τριμμένο μοσχοκάρυδο
                         αλάτι, πιπέρι

                                                                               ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

                   Βήμα 1
                   Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Απλώνετε τη ζύμη σε ταρτιέρα
                   διαμέτρου 25εκ.


                   Βήμα 2
                   Σκεπάζετε τη ζύμη με τσαλακωμένη λαδόκολλα και τοποθετείτε από
                   πάνω φασόλια. Την ψήνετε για 10 λεπτά, αφαιρείτε τη λαδόκολλα και
                   τα φασόλια και την αφήνετε για 3-5 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ψηθεί
                   ελαφρώς χωρίς να πάρει χρώμα. Χαμηλώνετε το φούρνο στους 180°C.

                   Βήμα 3
                   Λιώνετε το βούτυρο σε μικρό τηγάνι και σοτάρετε το μπέικον ώσπου να
                   χρυσίσει. Το στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.


                   Βήμα 4
                   Αναμειγνύετε την κρέμα γάλακτος με τα αβγά και προσθέτετε
                   αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο. Σκορπίζετε το μπέικον στη βάση της
                   ζύμης και περιχύνετε με το μείγμα του αβγού. Ψήνετε την quiche
                   lorraine για 30 λεπτά ώσπου να σφίξει η γέμιση. Την αφήνετε για
                   περίπου 5 λεπτά στη φόρμα προτού σερβίρετε.





                                                        Μάνιος  Δημήτρης      Μόλλιος Νίκος
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19