Page 24 - Cuisine francaise
P. 24

ΣΟΥΦΛΕ


                   Υλικά

                         1 κ. σούπας βούτυρο αγελαδινό) για το άλειμμα + 25γρ. βούτυρο για την
                          μπεσαμέλ

                         1 κ. σούπας αλεύρι


                         250ml γάλα φρέσκο ζεστό

                         6 αβγά, χωριστά κρόκους από ασπράδια

                         125γρ. γραβιέρα τριμμένη (ή οποιοδήποτε γλυκό τυρί, έμενταλ ή γκούντα)


                         1 κ. σούπας μαϊντανό

                         1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα

                         φρυγανιά ή παρμεζάνα για το σκεύος



                   Βήμα 1

                   Σε μικρή κατσαρόλα, λιώνετε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι,
                   ανακατεύετε και ρίχνετε το γάλα. Ανακατεύετε συνεχώς για 2 λεπτά, μέχρι να δέσει
                   η μπεσαμέλ.

                   Βήμα 2

                   Την κατεβάζετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το τυρί, τη μουστάρδα, τον
                   μαϊντανό και έναν έναν τους κρόκους.

                   Βήμα 3

                   Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνετε με πολύ απαλές
                   κινήσεις στο μίγμα.

                   Βήμα 4

                   Βουτυρώνετε ένα σκεύος και το πασπαλίζετε με τη φρυγανιά ή την παρμεζάνα.
                   Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 20-25 λεπτά, μέχρι
                   να φουσκώσει το σουφλέ και να τριπλασιαστεί σε όγκο.





                                                                                               Τουτού Μαρία
   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29