Page 24 - Cuisine francaise
P. 24
ΣΟΥΦΛΕ
Υλικά
1 κ. σούπας βούτυρο αγελαδινό) για το άλειμμα + 25γρ. βούτυρο για την
μπεσαμέλ
1 κ. σούπας αλεύρι
250ml γάλα φρέσκο ζεστό
6 αβγά, χωριστά κρόκους από ασπράδια
125γρ. γραβιέρα τριμμένη (ή οποιοδήποτε γλυκό τυρί, έμενταλ ή γκούντα)
1 κ. σούπας μαϊντανό
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
φρυγανιά ή παρμεζάνα για το σκεύος
Βήμα 1
Σε μικρή κατσαρόλα, λιώνετε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι,
ανακατεύετε και ρίχνετε το γάλα. Ανακατεύετε συνεχώς για 2 λεπτά, μέχρι να δέσει
η μπεσαμέλ.
Βήμα 2
Την κατεβάζετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το τυρί, τη μουστάρδα, τον
μαϊντανό και έναν έναν τους κρόκους.
Βήμα 3
Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνετε με πολύ απαλές
κινήσεις στο μίγμα.
Βήμα 4
Βουτυρώνετε ένα σκεύος και το πασπαλίζετε με τη φρυγανιά ή την παρμεζάνα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 20-25 λεπτά, μέχρι
να φουσκώσει το σουφλέ και να τριπλασιαστεί σε όγκο.
Τουτού Μαρία