Page 26 - Cuisine francaise
P. 26

Ψαρόσουπα

                   Συστατικά

                         900 γ. ψάρια μικρού μεγέθους, καθαρισμένα

                         30 ml (2κουταλιές της σούπας) αλατισμένο βούτυρο

                         30 ml (2κουταλιές της σούπας) ελαιόλαδο

                         1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

                         2 κλωνάρια σέλερι σε κομματάκια

                         1 πατάτα σε μικρά κομμάτια

                         10 ml (2 κουταλάκια του τσαγιού) σαφράν
                         5 ml (1 κουταλάκι του τσαγιού) σπόρους μάραθου

                         60 ml (1/4 του φλιτζανιού) πελτέ ντομάτας

                         1,5 λίτρο (6 φλυτζάνια) νερό

                         250 ml (1 φλυτζάνι) ντομάτες κομμένες σε κύβους

                   ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

                    12 γαρίδες           24 χτένια            455 γ μύδια             κρουτόν



                                                                          Εκτέλεση

                       1.  Σε μία μεγάλη  κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, το
                          σκόρδο, το σέλερι και την πατάτα, στο λάδι και στο βούτυρο 3-5 λεπτά.
                       2.  Κόβετε τα ψάρια σε χοντρά κομμάτια , τα προσθέτετε  στα λαχανικά και συ-
                          νεχίζετε το ψήσιμο για 4 λεπτά.

                       3.  Προσθέτετε στη συνέχεια τον πελτέ ντομάτας, τις ντομάτες, το σαφράν και
                          τους σπόρους μάραθου. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 3 με 4 λεπτά ανακατεύο-
                          ντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.

                       4.  Προσθέτετε έπειτα το νερό και αφήνετε να σιγοβράσει 20 λεπτά.

                       5.  Στη συνέχεια, βγάζετε τη ραχοκοκαλιά των ψαριών και πολτοποιείτε τη σού-
                          πα στο μίξερ. Περνάτε από κόσκινο και ξαναβάζετε στην κατσαρόλα σε χαμη-
                          λή φωτιά.
                       6.  Ρίχνετε στη σούπα αλάτι και πιπέρι και  προσθέτετε μετά τα μύδια. Συνεχίζε-
                          τε το ψήσιμο 5 με 7 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα μαλάκια.

                       7.  Προσθέτετε έπειτα τις γαρίδες και τα χτένια και ψήνετε 5 λεπτά επιπλέον.
                          Σερβίρετε συνοδεύοντας με κρουτόν.

                                                                                                                   Παράσχου Γιώργος
   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31