Page 26 - Cuisine francaise
P. 26
Ψαρόσουπα
Συστατικά
900 γ. ψάρια μικρού μεγέθους, καθαρισμένα
30 ml (2κουταλιές της σούπας) αλατισμένο βούτυρο
30 ml (2κουταλιές της σούπας) ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
2 κλωνάρια σέλερι σε κομματάκια
1 πατάτα σε μικρά κομμάτια
10 ml (2 κουταλάκια του τσαγιού) σαφράν
5 ml (1 κουταλάκι του τσαγιού) σπόρους μάραθου
60 ml (1/4 του φλιτζανιού) πελτέ ντομάτας
1,5 λίτρο (6 φλυτζάνια) νερό
250 ml (1 φλυτζάνι) ντομάτες κομμένες σε κύβους
ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
12 γαρίδες 24 χτένια 455 γ μύδια κρουτόν
Εκτέλεση
1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, το
σκόρδο, το σέλερι και την πατάτα, στο λάδι και στο βούτυρο 3-5 λεπτά.
2. Κόβετε τα ψάρια σε χοντρά κομμάτια , τα προσθέτετε στα λαχανικά και συ-
νεχίζετε το ψήσιμο για 4 λεπτά.
3. Προσθέτετε στη συνέχεια τον πελτέ ντομάτας, τις ντομάτες, το σαφράν και
τους σπόρους μάραθου. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 3 με 4 λεπτά ανακατεύο-
ντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
4. Προσθέτετε έπειτα το νερό και αφήνετε να σιγοβράσει 20 λεπτά.
5. Στη συνέχεια, βγάζετε τη ραχοκοκαλιά των ψαριών και πολτοποιείτε τη σού-
πα στο μίξερ. Περνάτε από κόσκινο και ξαναβάζετε στην κατσαρόλα σε χαμη-
λή φωτιά.
6. Ρίχνετε στη σούπα αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε μετά τα μύδια. Συνεχίζε-
τε το ψήσιμο 5 με 7 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα μαλάκια.
7. Προσθέτετε έπειτα τις γαρίδες και τα χτένια και ψήνετε 5 λεπτά επιπλέον.
Σερβίρετε συνοδεύοντας με κρουτόν.
Παράσχου Γιώργος