Page 28 - Cuisine francaise
P. 28

Κασουλέ ( Γαλλική φασολάδα)

                   ΥΛΙΚΑ :

                   500γρ. φασόλια λευκά, χοντρά                                        60 γ. βούτυρο φρέσκο

                   200γρ. μπέικον σε κύβους 1 εκ.                                       3 σκελίδες σκόρδου
                   250γρ. χοιρινό σε κομμάτια                                              1 bouquet garni

                   1 μπριζόλα καπνιστή (150γρ.), σε κύβους                      500ml ζωμό βοδινού( 1 κύβος)
                   1 λουκάνικο χωριάτικο, σε ροδέλες                                 3 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
                   1 κρεμμύδι ολόκληρο (με 3-4 καρφωμένα γαρύφαλλα)       1 καρότο

                   2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα                                                6-7 φύλλα φασκόμηλο φρέσκο
                                                                                                                 αλάτι/ πιπέρι

                   Χονδροτριμμένα ψίχουλα από 1 φέτα ψωμί μπαγιάτικο


                                                                     ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

                   1.  Μουσκεύετε αποβραδίς τα φασόλια σε άφθονο νερό. Τα στραγγίζετε και πετάτε
                   το νερό. Τα βάζετε σε μια κατσαρόλα και μόλις πάρουν βράση τα στραγγίζετε πάλι
                   και πετάτε το νερό.
                   2. Τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα, τα σκεπάζετε με αρκετό νερό, ρίχνετε το bouquet
                   garni, το κρεμμύδι με τα γαρύφαλλα και το καρότο. Μόλις αρχίσουν να βράζουν,
                   χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 40 λεπτά. Τα σουρώνετε και αφαιρείτε τα
                   λαχανικά και το bouquet garni.
                   3. Σοτάρετε στο βούτυρο το χοιρινό μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να
                   ροδίσει.
                   4. Προθερμαίνετε το φούρνο. Σε ένα βαθύ, πήλινο σκεύος με σκέπασμα (ή σε γά-
                   στρα) ρίχνετε, σε στρώσεις, πρώτα τα μισά φασόλια, μετά το χοιρινό, την καπνιστή
                   μπριζόλα και το λουκάνικο και τέλος σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φασόλια. Διαλύετε
                   τον πελτέ στο ζωμό και τον ρίχνετε πάνω από τα φασόλια.
                   5. Αλατοπιπερώνετε το φαγητό και σκορπίζετε από πάνω το μπέικον, τα ψίχουλα
                   και το φασκόμηλο.
                   6. Σκεπάζετε το κασουλέ και ψήνετε στο φούρνο για 1 με 1½ ώρα

                                                                                                                           ΤΣΙΑΜΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Γ4
   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33