Page 30 - Cuisine francaise
P. 30

Βασκικό Κοτόπουλο

                   Μια λαχταριστή συνταγή για να μαγειρέψετε κοτόπουλο με νότιες γεύσεις. Σερβίρετε με
                   ρύζι

                   Μερίδες: 6        Προετοιμασία: 20 λ.      Μαγείρεμα: 60 λ.     Κατηγορία: Κύριο πιάτο


                   Υλικά

                   1 κοτόπουλο


                   1 κιλό ντομάτες

                   700 γ. πιπεριές (πράσινες και κόκκινες)

                   3 κρεμμύδια

                   1 ποτήρι λευκό κρασί

                   3 σκελίδες σκόρδο


                   1 bouquet garni
                   Ελαιόλαδο


                   Αλάτι πιπέρι



                   1. Ζεσταίνετε 4 κουταλιές της σούπας λάδι, σε ένα τηγάνι. Ροδίζετε τα
                   ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τις πιπεριές
                   κομμένες σε λωρίδες. Αφήνετε να ψηθούν για 5 λεπτά.

                   2. Πλένετε, ξεφλουδίζετε και κόβετε σε κομμάτια τις ντομάτες, τις
                   βάζετε στην κατσαρόλα, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε και
                   σιγοβράζετε για 20 λεπτά.

                   3. Σε ένα τηγάνι ροδίζετε τα αλατισμένα και πιπεράτα κομμάτια
                   κοτόπουλου στο ελαιόλαδο. Τα προσθέτετε στα λαχανικά, σκεπάζετε,
                   προσθέτετε το bouquet garni και το λευκό κρασί και ψήνετε το

                   κοτόπουλο για 35 λεπτά.



                                                                                                   Χαλκίδης Νάσος
   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35