Page 42 - Cuisine francaise
P. 42
Βάφλες
Υλικά
1 ¼ φ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
125 γ βούτυρο
2 φ. κοσκινισμένο αλεύρι γ.ο.χ.
1 ½ κ. γλ. ζάχαρη
1 ½ κ. γλ. αλάτι
1 κοφτή κ.σ. μαγιά στιγμής
2 αυγά
1 βανίλια
Βάζετε το γάλα και το βούτυρο σε κατσαρόλα με χοντρή βάση.
Σε χαμηλή φωτιά αφήνετε να λιώσει τελείως το βούτυρο ανακατεύοντας
που και που.
Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρά.
Βάζετε σε μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά. Ρίχνετε το υγρό μίγμα στο
στερεό και ανακατεύετε να σχηματιστεί χυλός.
Χτυπάτε σε μπολ τα αυγά, το αλάτι και τη βανίλια.
Τα προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε καλά.
Καλύπτετε με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο 1 νύχτα.
Ρίχνετε το μίγμα στην πυρωμένη βαφλιέρα.
Αφού ψηθεί η βάφλα, την τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί και τη σκεπά-
ζετε με πετσέτα. Αφού ψηθούν όλες οι βάφλες, αφαιρείτε την πετσέτα για
να γίνουν τραγανές.
Καλαϊτσίδου Κωνσταντίνα