Page 42 - Cuisine francaise
P. 42

Βάφλες

                   Υλικά

                   1 ¼ φ. γάλα με χαμηλά λιπαρά


                   125 γ βούτυρο

                   2 φ. κοσκινισμένο αλεύρι γ.ο.χ.

                   1 ½ κ. γλ. ζάχαρη

                   1 ½ κ. γλ. αλάτι

                   1 κοφτή κ.σ. μαγιά στιγμής

                   2 αυγά

                   1 βανίλια




                         Βάζετε το γάλα και το βούτυρο σε κατσαρόλα με χοντρή βάση.


                         Σε χαμηλή φωτιά αφήνετε να λιώσει τελείως το βούτυρο ανακατεύοντας
                          που και που.

                         Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρά.


                         Βάζετε σε μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά. Ρίχνετε το υγρό μίγμα στο
                          στερεό και ανακατεύετε να σχηματιστεί χυλός.

                         Χτυπάτε σε μπολ τα αυγά, το αλάτι και τη βανίλια.


                         Τα προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε καλά.


                         Καλύπτετε με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο 1 νύχτα.

                         Ρίχνετε το μίγμα στην πυρωμένη βαφλιέρα.


                         Αφού ψηθεί η βάφλα, την τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί και τη σκεπά-
                          ζετε με πετσέτα. Αφού ψηθούν όλες οι βάφλες, αφαιρείτε την πετσέτα για
                          να γίνουν τραγανές.



                                                                                          Καλαϊτσίδου Κωνσταντίνα
   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47