Page 38 - Cuisine francaise
P. 38

Τάρτα τατέν (Ανάποδη τάρτα μήλου)

                           25’ προετοιμασία              50’ μαγείρεμα           Σύνολο: 1 ώρα και 15’

                          Υλικά

                                150 γ. βούτυρο
                          1 κούπα ζάχαρη
                          5 μήλα

                          1 κουτάλι γλυκού κανέλα
                          Ζύμη

                          4 αυγά
                          1 κούπα ζάχαρη

                          2 κάψουλες βανίλιας
                          1 ½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του


                                                                         Διαδικασία

                          1. Πλένετε και καθαρίζετε τα μήλα από τις φλούδες και τα κουκούτσια τους.
                          Τα κόβετε σε ροδέλες.

                          2. Ανάβετε το φούρνο στους 180° C.
                          3. Βάζετε το βούτυρο σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί και το ζεσταίνετε στο
                          φούρνο για 5-6 λεπτά, μέχρι να λιώσει. Μόλις λιώσει, το βγάζετε από το
                          φούρνο.
                                4. Δεν κλείνετε το φούρνο, τον αφήνετε στους 180° C.
                          5. Στρώνετε τις ροδέλες μήλων στο ταψί με το λιωμένο βούτυρο και τις

                          πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και την κανέλα.

                          6. Χτυπάτε στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να
                          αφρατέψουν και προσθέτετε τις βανίλιες.
                          7. Σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε πολύ σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας με
                          μια σπάτουλα.

                                8. Ρίχνετε τη ζύμη πάνω από τα μήλα και ψήνετε για 40-45 λεπτά.
                                9. Βγάζετε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει και την

                          αναποδογυρίζετε σε μια μεγάλη πιατέλα.

                                                                            Λαζαρίδου Δωροθέα- Κιάνα Μαρία
   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43