Page 40 - Cuisine francaise
P. 40

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



                                                        ΥΛΙΚΑ


                                              250 γ μαύρη σοκολάτα

                                                6 ασπράδια αυγών


                                             100 ml κρέμα γάλακτος

                                                  3 κρόκοι αυγών

                                                 40 γ άχνη ζάχαρη


                                                 1 κλωνάρι βανίλια




                                                          ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ


                         Σπάτε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί με
                          την κρέμα γάλακτος.


                         Εκτός φωτιάς, προσθέτετε τη βανίλια. Ανακατεύετε και αφήνετε
                          να κρυώσει.


                         Προσθέτετε τους κρόκους των αυγών ενώ χτυπάτε. Αφήνετε να

                          κρυώσει εντελώς.


                         Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν, με μια πρέζα αλάτι. Στα
                          μισά, ρίχνετε τη ζάχαρη.


                         Προσθέτετε τον αφρό (χτυπημένα ασπράδια αυγών) στη σοκολά-
                          τα και ανακατεύετε απαλά . Ο αφρός πρέπει να είναι λείος, ελα-

                          φρύς και ομοιογενής.


                         Βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα και στη συνέχεια χωρίζετε τη
                          mousse σε 6 κούπες χρησιμοποιώντας ένα σακουλάκι ζαχαρο-
                          πλαστικής αν έχετε. Την αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1

                          ώρα ακόμα, πριν σερβίρετε.


                                                                                                    Γαλλιλαίου Ντίνα
   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45