Page 40 - Cuisine francaise
P. 40
ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ
250 γ μαύρη σοκολάτα
6 ασπράδια αυγών
100 ml κρέμα γάλακτος
3 κρόκοι αυγών
40 γ άχνη ζάχαρη
1 κλωνάρι βανίλια
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Σπάτε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί με
την κρέμα γάλακτος.
Εκτός φωτιάς, προσθέτετε τη βανίλια. Ανακατεύετε και αφήνετε
να κρυώσει.
Προσθέτετε τους κρόκους των αυγών ενώ χτυπάτε. Αφήνετε να
κρυώσει εντελώς.
Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν, με μια πρέζα αλάτι. Στα
μισά, ρίχνετε τη ζάχαρη.
Προσθέτετε τον αφρό (χτυπημένα ασπράδια αυγών) στη σοκολά-
τα και ανακατεύετε απαλά . Ο αφρός πρέπει να είναι λείος, ελα-
φρύς και ομοιογενής.
Βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα και στη συνέχεια χωρίζετε τη
mousse σε 6 κούπες χρησιμοποιώντας ένα σακουλάκι ζαχαρο-
πλαστικής αν έχετε. Την αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1
ώρα ακόμα, πριν σερβίρετε.
Γαλλιλαίου Ντίνα