Page 34 - Cuisine francaise
P. 34

Κρέπες

                   Συστατικά

                   1 αυγό

                   120 γ. αλεύρι

                   250 γ. γάλα
                   Μια πρέζα αλάτι

                   Μια κουταλιά της σούπας λάδι



                   Ετοιμασία

                   Δυσκολία: Εύκολο

                   Ετοιμασία : 3 λεπτά

                   Μαγείρεμα: 20 λεπτά ανά 10 κρέπες
                   Συνολικός χρόνος: 23 λεπτά



                   Βήματα

                   Ρίχνετε τη φαρίνα σε ένα μπολ

                   Προσθέτετε το αλάτι και ανακατεύετε

                   Προσθέτετε το αυγό

                   Προσθέτετε σταδιακά το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να έχετε μια λεία
                   ζύμη
                   Αφήνετε τη ζύμη για μία ώρα

                   Ζεσταίνετε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο

                   Απλώνετε τη ζύμη στο ζεστό τηγάνι και ψήνετε για ένα λεπτό

                   Αποσύρετε το τηγάνι, γυρίζετε την κρέπα και μαγειρεύετε για άλλο ένα λεπτό

                   Η κρέπα είναι έτοιμη

                   Την τρώτε ζεστή

                   Καλή όρεξη




                                                                          Ξηρογιαννόπουλος Διονύσης
   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39