Page 36 - Cuisine francaise
P. 36

Πανεύκολο μιλφέιγ με 5 υλικά


                                                               Υλικά για δύο άτομα

                                1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση μιλφέιγ

                                600 ml γάλα πλήρες, κρύο
                                300 ml κρύα κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά

                                2 πακέτα (των 200 γ. το ένα) σφολιατίνια
                                ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα



                                                                            Εκτέλεση συνταγής

                       1.   Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη σκόνη κρέμας ζαχαροπλαστικής και το γάλα
                          και τα χτυπάτε για 5 λ με το μίξερ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασία
                          της. Σε άλλο καθαρό μπολ βάζετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με
                          μίξερ χειρός μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί.



                       2.  Ρίχνετε τη σαντιγί μέσα στο μπολ με την έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής και
                          ανακατεύετε με χτυπητήρι, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα
                          επάνω μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.


                       3.  Απλώνετε μια στρώση με σφολιατίνια, σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος,
                          το ένα δίπλα στο άλλο φροντίζοντας να καλυφθεί καλά η βάση. Αν υπάρχουν
                          κενά κόψτε μερικά σφολιατίνια για να τα συμπληρώσετε. Πάνω από τα σφο-
                          λιατίνια απλώνετε ομοιόμορφα τη μισή από το μείγμα κρέμας-σαντιγί.



                       4.  Πάνω από τη κρέμα στρώνετε άλλη μια στρώση σφολιατίνια και τα σκεπάζε-
                          τε ομοιόμορφα με την υπόλοιπη μισή κρέμα. Θρυμματίζετε τα υπόλοιπα
                          σφολιατίνια και τα πασπαλίζετε καλά σε όλη την επιφάνεια πάνω από τη
                          κρέμα. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες για να στα-
                          θεροποιηθεί καλά η κρέμα. Στη συνέχεια το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και
                          το σερβίρετε.




                                                                                                         Καπούλας Στέργιος
   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41