Όταν έφτασε λοιπόν εκείνη η μέρα, είχαμε τρομερή αγωνία. Η πρώτη εντύπωση που μας δημιουργήθηκε ήταν πολύ θετική. Βλέπαμε μπροστά μας ένα επιβλητικό, λιτό, νεοκλασικό κτίριο, πολύ καλά συντηρημένο. Η ίδια εντύπωση συνεχίστηκε και όταν εισήλθαμε στο εσωτερικό του κτιρίου. Αίθουσες μεγάλες, ψηλοτάβανες, μιας άλλης εποχής, πρόσθεταν ακόμη μεγαλύτερη γοητεία σε όλα αυτά τα έργα τέχνης, καθώς και στα προσωπικά αντικείμενα κάποιων σημαντικών ανθρώπων, που έδωσαν τη ζωή τους,για να είναι σήμερα η Μακεδονία ελεύθερη. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες, μας έκαναν να αισθανθούμε ότι είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες και ανέδειξαν στο νου μας το ΜΜΑ ως ένα χώρο με αρχοντιά, διοράματα και υπέροχη αρχιτεκτονική, στο οποίο εύκολα μπορούμε να μεταβούμε από το τώρα στο χθες.

     

  ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


  Ταυτόχρονα την ίδια μέρα επισκεφθηκαμε και το Μουσείο Κινηματογράφου, το οποίο βρίσκεται στο αναβαθμισμένο  πλέον λιμάνι της πόλης μας. Εκεί είχαμε τη χαρά να δούμε τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζεται μια ταινία μέχρι να ''βγει στο φως".Ταξιδέψαμε στη μαγεία του ελληνικού σινεμά ξεκινώντας από τις πρώτες αμήχανες προσπάθειες των αρχών του 20ου αιώνα και φτάνοντας μέχρι τις ταινίες που παίζονται σήμερα στις αίθουσες. Είχαμε, επίσης, την ευκαιρία να δούμε από κοντά αφίσες, φωτογραφίες διάσημων ηθοποιών αλλά και αντικείμενα τα οποία μας δημιούργησαν την ψευδαίσθηση ότι ήμασταν και εμείς συμμετέχοντες, έστω και για μια στιγμή,σε πολλές από τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.
  Αλλά δεν επρόκειτο μόνο για ψευδαίσθηση, αφού μας πρότεινε η ξεναγός μας-_υπάλληλος του
μουσείου να δημιουργήσουμε τη δική μας 5λεπτη ταινία. Κατενθουσιαστήκαμε! Μέσα σε μόλις 10 λεπτά είχαμε πλάσει την ιστορία ,ή αλλιώς ''σενάριο'' στη γλώσσα του κινηματογράφου, και είχαμε ήδη κάνει διανομή των ρόλων. Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, ηχολήπτες, ενδυματολόγοι, όλοι παίζαμε ένα σημαντικό ρόλο στην παραγωγή της ταινίας μας. Προσπαθήσαμε να θυμηθούμε όσα περισσότερα μπορούσαμε για την κάθε δουλειά από τις ταινίες που είχαμε παρακολουθήσει και μετά από πολλή προσπάθεια και κόπο ανταμειφθήκαμε από το εξαίρετο αποτέλεσμα. Από το έργο μας αυτό δε θα μπορούσε να λείπει το γέλιο και η διασκέδαση 15χρονων μαθητών, των οποίων η φαντασία καλπάζει.Ήταν σίγουρα μια εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη σε όλους μας και ελπίζουμε να ακολουθήσουν κι άλλες πολλές παρόμοιες στιγμές δημιουργικότητας και διασκέδασης.