Νομοθεσία σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών που δεν προσμετρώνται

1. Άρθρο 24 της αριθμ. 79942/ΓΔ4 (ΦΕΚ 2005/Β’/31-05-2019)  Περισσότερα

2. Άρθρο 8 της αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.55339/08-09-2020 (ΦΕΚ 3780Β/2020) για απουσίες που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19   Περισσότερα

3. Έγγραφο ΥΠΑΙΘ 124858/ΓΔ4/04-10-2021 (Απουσίες των μαθητών/τριών που εμβολιάζονται)  Περισσότερα

Αίτηση γονέα για μη προσμέτρηση απουσιών σε μορφή PDF  σε μορφή WORD

Το παιδί που νοσεί (είτε έχει ανοσία είτε όχι) θα χρειαστεί να απουσιάσει από το σχολείο για ορισμένες μέρες. Μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την παρέλευση πέντε (5) ημερών απομόνωσης, εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών. Αν ο πυρετός επιμένει συστήνεται η παράταση της απομόνωσης εντός της οικείας μέχρι την πλήρη υποχώρηση του πυρετού. Για την επιστροφή στο σχολείο των επιβεβαιωμένων περιστατικών δεν απαιτείται η διενέργεια νέου εργαστηριακού διαγνωστικού τεστ ούτε η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης. Σε περίπτωση, όμως, που, παρά τις συστάσεις, πραγματοποιηθεί νέος εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος και είναι θετικός, τότε το γεγονός αυτό δεν αποτελεί λόγο μη επανόδου στο σχολείο. Στην περίπτωση ασθενών με πολύ σοβαρή νόσο ή ανοσοκαταστολή μπορεί το παραπάνω απαιτούμενο διάστημα από την έναρξη των συμπτωμάτων να παραταθεί, σύμφωνα με την γνώμη του θεράποντος ιατρού. Οι μαθητές/τριες καθώς και τα μέλη του προσωπικού όταν επιστρέφουν στο σχολείο ή στην υπηρεσία τους υποχρεούνται στη χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (N95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για πέντε (5) ημέρες από την ημέρα λήξης της απομόνωσης.

Για να μην προσμετρηθούν οι απουσίες του παιδιού θα χρειαστεί να κάνετε αίτηση, την οποία θα βρείτε στη διεύθυνση

http://gym-pefkon.thess.sch.gr/index.php/enhmgon/1401-aitisigonmhprosmetrapous

Μαζί με την αίτηση πρέπει να μας στείλετε και το θετικό τεστ του παιδιού (rapid ή pcr).

Με εκτίμηση

Από τη Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Πεύκων

Το Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Δήμου Νεάπολης - Συκεών ξεκίνησε τη λειτουργία του! Απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Γ' Γυμνασίου, Α' Λυκείου και Β' Λυκείου των σχολείων του Δήμου μας. Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των ηλικιών αυτών θα έχουν τη δυνατότητα εντελώς δωρεάν να απαντήσουν σε αναγνωρισμένο ερωτηματολόγιο επαγγελματικού προσανατολισμού και έπειτα να συζητήσουν ατομικά το αποτέλεσμα του ερωτηματολογίου με εξειδικευμένο σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού μέσα στο Δημαρχείο Νεάπολης, ώστε να καταλήξουν στις σπουδές και στο επάγγελμα που ταιριάζει στον καθένα και την καθεμιά.

Διαδικασία Χορήγησης Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Διεξαγωγής Συμβουλευτικών Συνεδριών

Για τη διενέργεια του τεστ, απαιτείται ένας μοναδικός κωδικός ο οποίος θα χορηγηθεί στο παιδί αφού ο γονέας/κηδεμόνας καταθέσει στο σχολείο συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο το έντυπο συναίνεσης: Σε μορφή docx  Σε μορφή pdf

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 2313329525, 2313329523 

Εκ μέρους του Δήμου Νεάπολης-Συκεών
Νικολέττα Δαλάτση, ΠΕ Ψυχολόγων
Αν. Προϊσταμένη Τμήματος Υγείας, Πρόληψης και Εθελοντισμού Δήμου Νεάπολης- Συκεών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Πεύκων, αποφάσισε την πραγματοποίηση της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Ώρα έναρξης 18:00.

Αν δεν υπάρξει η υπό του καταστατικού οριζόμενη απαρτία (τουλάχιστον το 1/3 των ταμειακά τακτοποιημένων μελών του Συλλόγου), η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 04 Δεκεμβρίου 2022 στον ίδιο τόπο, την ίδια ώρα και με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης, ανεξάρτητα από τον αριθμό των παριστάμενων (άρθρο 9 του καταστατικού).  

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Με εκτίμηση τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου

2019 20_sxoles_goneon
Αγαπητοί γονείς,
 
Σε συνέχεια της συνάντησής μας με τους γονείς των μαθητών/τριών της Α’ τάξης και κατόπιν της εκδήλωσης ενδιαφέροντος γονέων, με χαρά σας ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές συναντήσεις/βιωματικά εργαστήρια με θέμα «Έφηβος – Σχολείο – Οικογένεια» για τους γονείς των μαθητών/τριών όλων των τάξεων του σχολείου μας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ», κάθε Τετάρτη 18:00 – 20:00.

Η πρώτη συνάντηση/εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, στις 18:00 – 20:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Προκειμένου να οργανώσουμε καλύτερα τις συναντήσεις/εργαστήρια, σας παρακαλούμε να δηλώσετε την πρόθεση συμμετοχής σας ΕΔΩ

Με εκτίμηση

Από τη Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Πεύκων