Νομοθεσία σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών που δεν προσμετρώνται

1. Άρθρο 24 της αριθμ. 79942/ΓΔ4 (ΦΕΚ 2005/Β’/31-05-2019)  Περισσότερα

2. Άρθρο 8 της αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.55339/08-09-2020 (ΦΕΚ 3780Β/2020) για απουσίες που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19   Περισσότερα

3. Έγγραφο ΥΠΑΙΘ 124858/ΓΔ4/04-10-2021 (Απουσίες των μαθητών/τριών που εμβολιάζονται)  Περισσότερα

Αίτηση γονέα για μη προσμέτρηση απουσιών σε μορφή PDF  σε μορφή WORD

Το παιδί που νοσεί (είτε έχει ανοσία είτε όχι) ή το παιδί που αποτελεί στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος στο σπίτι, εάν δεν έχει ανοσία, θα χρειαστεί να απουσιάσει από το σχολείο για ορισμένες μέρες:

Επιστροφή στο σχολείο μαθητών/τριών με επιβεβαιωμένη νόσο COVID-19:

Ο μαθητής/τρια που νόσησε, μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την παρέλευση τουλάχιστον πέντε (5) ημερών απομόνωσης, εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών, εφόσον την έκτη μέρα ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) είναι αρνητικός.  

Οι μαθητές άνω των 12 ετών, υποχρεωτικά για τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες ακόμα χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (N95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα. Εάν μετά την παρέλευση του πενθημέρου ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης (self test) ή ο εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος ταχείας ανίχνευσης (rapid test) είναι θετικός ή συνεχίζει ο πυρετός, η παραμονή στο σπίτι παρατείνεται.

Διαχείριση στενών επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 εκτός του σχολικού πλαισίου:

α) Οι εμβολιασμένοι/νοσήσαντες μαθητές επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.

β) Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.

Για να μην προσμετρηθούν οι απουσίες του παιδιού θα χρειαστεί να κάνετε αίτηση, την οποία θα βρείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου ή απευθείας στη διεύθυνση

http://gym-pefkon.thess.sch.gr/index.php/enhmgon/1401-aitisigonmhprosmetrapous

Μαζί με την αίτηση θα μας στείλετε :

  1. Για το επιβεβαιωμένο κρούσμα: το θετικό τεστ του παιδιού (rapid ή pcr) ή τη βεβαίωση που θα σας αποστείλει η Πολιτική Προστασία αν στείλετε σχετικό αίτημα στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  2. Για τη στενή επαφή στο σπίτι (π.χ. αδερφάκι): το θετικό τεστ του επιβεβαιωμένου κρούσματος (rapid ή pcr) ή τη βεβαίωση (για τη στενή επαφή) που θα σας αποστείλει η Πολιτική Προστασία αν στείλετε σχετικό αίτημα στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δυστυχώς, όσο το τμήμα λειτουργεί διά ζώσης, δεν υπάρχει δυνατότητα να παρακολουθεί το παιδί τα μαθήματα εξ αποστάσεως. Μπορεί να ενημερώνεται για τα καθήκοντα από συμμαθητές/τριες.

Με εκτίμηση

Από τη Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Πεύκων

Αγαπητοί γονείς,

Παραθέτουμε ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ για τις ηλεκτρονικές εγγραφές των μαθητών/τριών της Γ' τάξης (2021-22) στο Λύκειο. Σας παρακαλούμε να ολοκληρώσετε την εγγραφή του παιδιού το αργότερο έως την Πέμπτη 30/6/2022, καθώς από την 1η Ιουλίου 2022 το σχολείο θα είναι κλειστό και δεν θα είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.

Δείτε τη σχετική εγκύκλιο ΕΔΩ

Με εκτίμηση

Από τη Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Πεύκων

-----

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ

Από τις 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 έως και τις 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59, όσοι/-ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2022-2023.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

ή μέσω της διαδικτυακής πύλης

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio,

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Από τις 22/06/2022 έως τις 30/06/2022 θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2022-23 και η επίδοση των Ελέγχων Προόδου των μαθητών/τριών που φοίτησαν στο σχολείο μας κατά το σχολικό έτος 2021-22.

Χρονοδιάγραμμα προσέλευσης γονέων

Στο κτίριο του 1ου Γυμνασίου Πεύκων θα πραγματοποιηθούν και οι εγγραφές του 2ου Γυμνασίου Πεύκων

 -----

Τα παρακάτω αφορούν μόνο τους γονείς των οποίων τα παιδιά θα εγγραφούν στην Α' Γυμνασίου

Ενημερωτικό σημείωμα

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α' Γυμνασίου

Παρέχονται  από το σχολείο. Δεν είναι ανάγκη να τα εκτυπώσετε.

Αίτηση εγγραφής

Υπεύθυνη Δήλωση για δημοσίευση φωτογραφιών ή βίντεο

 Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή/τριας

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας:

  1. την αστυνομική σας ταυτότητα
  2. αποδεικτικό της διεύθυνσης κατοικίας σας, όπως Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή αντίγραφο τελευταίου λογαριασμού Δ.Ε.Κ.Ο. (ρεύματος, τηλεφωνίας, ύδρευσης) ή αντίγραφο του τελευταίου εκκαθαριστικού της οικείας Δ.Ο.Υ. όπου να αναγράφεται η κατοικία και όχι η επιχείρησή σας (σ’ αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο το αντίγραφο του Ε1 όπου αναγράφεται η διεύθυνση κατοικίας), ή συμβόλαιο ενοικίασης κατοικίας επικυρωμένο από τη Δ.Ο.Υ. 
  3. το βιβλιάριο εμβολιασμών του παιδιού. 

Προσανατολισμοί μετά το Γυμνάσιο 2021-2022

Τομείς και Ειδικότητες των ΕΠΑΛ Ν. Θεσσαλονίκης

Ευχαριστούμε θερμά την κα Παναγιώτα Κατσιούλα, εκπαιδευτικό (M.A & Msc στη Συμβουλευτική στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό) για την αναλυτική παρουσίασή της στην εξ αποστάσεως ενημερωτική μας συνάντηση στις 15/06/2022.