Νομοθεσία σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών που δεν προσμετρώνται

1. Άρθρο 24 της αριθμ. 79942/ΓΔ4 (ΦΕΚ 2005/Β’/31-05-2019)  Περισσότερα

2. Απουσίες που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19   Περισσότερα

Οι απουσίες που πραγματοποιήθηκαν λόγω εποχικής γρίπης δεν προσμετρώνται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που καθορίζεται κάθε χρόνο με νέα εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας. Κατά το σχολικό έτος 2022-2023 το χρονικό διάστημα είναι από Νοέμβριο 2022 έως και Μάρτιο 2023.

Αίτηση γονέα για μη προσμέτρηση απουσιών σε μορφή PDF  σε μορφή WORD

Το παιδί που νοσεί (είτε έχει ανοσία είτε όχι) θα χρειαστεί να απουσιάσει από το σχολείο για ορισμένες μέρες. Μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά την παρέλευση πέντε (5) ημερών απομόνωσης, εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών. Αν ο πυρετός επιμένει συστήνεται η παράταση της απομόνωσης εντός της οικείας μέχρι την πλήρη υποχώρηση του πυρετού. Για την επιστροφή στο σχολείο των επιβεβαιωμένων περιστατικών δεν απαιτείται η διενέργεια νέου εργαστηριακού διαγνωστικού τεστ ούτε η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης. Σε περίπτωση, όμως, που, παρά τις συστάσεις, πραγματοποιηθεί νέος εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος και είναι θετικός, τότε το γεγονός αυτό δεν αποτελεί λόγο μη επανόδου στο σχολείο. Στην περίπτωση ασθενών με πολύ σοβαρή νόσο ή ανοσοκαταστολή μπορεί το παραπάνω απαιτούμενο διάστημα από την έναρξη των συμπτωμάτων να παραταθεί, σύμφωνα με την γνώμη του θεράποντος ιατρού. Οι μαθητές/τριες καθώς και τα μέλη του προσωπικού όταν επιστρέφουν στο σχολείο ή στην υπηρεσία τους υποχρεούνται στη χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (N95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για πέντε (5) ημέρες από την ημέρα λήξης της απομόνωσης.

Για να μην προσμετρηθούν οι απουσίες του παιδιού θα χρειαστεί να κάνετε αίτηση, την οποία θα βρείτε στη διεύθυνση

http://gym-pefkon.thess.sch.gr/index.php/enhmgon/1401-aitisigonmhprosmetrapous

Μαζί με την αίτηση πρέπει να μας στείλετε και το θετικό τεστ του παιδιού (rapid ή pcr).

Με εκτίμηση

Από τη Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Πεύκων

Διαδικτυακές απογευματινές συναντήσεις για γονείς και εκπαιδευτικούς Γυμνασίων και Γενικού Λυκείου Πεύκων

Στόχος: Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση γύρω από σημαντικά θέματα που αφορούν στη ζωή των εφήβων στο σχολείο και την οικογένεια και τη σχέση τους με τους σημαντικούς ενήλικες.

1η συνάντηση: «Η επικοινωνία με τους εφήβους μας: Τι χρειάζεται να φροντίσουμε – φτιάχνοντας σχέσεις εμπιστοσύνης στο σπίτι και στο σχολείο»

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023, 19.30-21.00

2η συνάντηση: «Συγκρούσεις κι επιθετικότητα στην περίοδο της εφηβείας: πως μπορούν να τις διαχειριστούν γονείς και εκπαιδευτικοί»

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, 19.30-21.00

3η συνάντηση: «Σχολική βία και εκφοβισμός: συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων»

Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, 19.30-21.00

Υπεύθυνη για τις επιμορφώσεις: Μαρία Κυριακίδου, Ψυχολόγος, Αναπληρώτρια Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως στην πλατφόρμα webex, στον σύνδεσμο:

https://minedu-secondary2.webex.com/meet/chrissap

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεσή σας στην πλατφόρμα webex ΕΔΩ

Αγαπητοί γονείς,

Με βάση την εγκύκλιο της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, "Μετά την επίδοση της βαθμολογίας του Α’ τετραμήνου στους μαθητές/τριες, ο/η Διευθυντής/ντρια του σχολείου δύναται μέσα σε διάστημα 5 ημερών να παραλάβει νέες αιτήσεις μαθητών/τριών οι οποίοι/ες και εντάσσονται στα υπάρχοντα τμήματα εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις."

Ως εκ τούτου, το σχολείο θα δέχεται νέες αιτήσεις-Υπεύθυνες Δηλώσεις μέχρι και τη Δευτέρα 13/02/2023*.

Το Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας, η οποία πραγματοποιείται στο κτίριο του 1ου Γυμνασίου Πεύκων, βρίσκεται στη διεύθυνση:

https://drive.google.com/file/d/1nPrVNDE4L8RZapNwco-0qgw0y0bVAyxx/view?usp=sharing

Μπορείτε να βρείτε την αίτηση στη διεύθυνση:

https://gym-pefkon.thess.sch.gr/enisxdid/ydenisxdid.pdf

Τα μαθήματα ξεκινούν καθημερινά στις 14:30 (μετά τη λήξη του κανονικού ωρολογίου προγράμματος).

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το σχολείο στα τηλέφωνα 2310674659 και 2310673944.

Με εκτίμηση

Από τη Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Πεύκων

* Σημείωση για μαθητές/τριες του 2ου Γυμνασίου Πεύκων: Οι αιτήσεις κατατίθενται στο 2ο Γυμνάσιο Πεύκων, το οποίο θα τις διαβιβάσει στο 1ο Γυμνάσιο Πεύκων αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας.

Σας ενημερώνουμε ότι καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στην έξαρση του εποχικού επιδημικού ρεύματος της γρίπης με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής, από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023. Διαβάστε την εγκύκλιο (σχολ. έτους 2022-23) εδώ  

Οδηγίες για την εποχική γρίπη εδώ