Αγαπητοί γονείς,

Επειδή η τηλεφωνική μας γραμμή 2310 674659 ορισμένες φορές δεν λειτουργεί σωστά (μας καλείτε και δεν απαντάμε ή υπάρχει μονόδρομη επικοινωνία δηλ. μπορεί να μην μας ακούτε), μπορείτε να καλείτε και στο 2310 673944.

Οι εξετάσεις Β’ περιόδου για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, θα διεξαχθούν το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από την Παρασκευή 29-09-2023 έως και τη Δευτέρα 9-10-2023 και ώρα 23.59.

Δείτε εδώ την προκήρυξη και το πρόγραμμα των εξετάσεων.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Αγαπητοί γονείς,

Εκ μέρους του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Αμερικανικά Συμβούλια για τη Διεθνή Εκπαίδευση και σε συνέχεια της σχετικής επίσημης πρόσκλησης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με το πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών Future Leaders Exchange (FLEX) και την ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουμε στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 27/9 στις 18:30, στο Thessaloniki Tech Lab, Τσιμισκή 136 (μέσα στο χώρο της Eduact).

Το FLEX είναι ένα πρόγραμμα υποτροφιών που προσφέρεται σε μαθητές ΄Γ Γυμνασίου και Ά Λυκείου για να ζήσουν στις Η.Π.Α. και να φοιτήσουν σε σχολείο εκεί για μια ολόκληρη σχολική χρονιά. Οι μαθητές επιλέγονται μέσα από διαγωνισμό, ο οποίος είναι ανοιχτός ως τις 10 Οκτωβρίου 2023, στο σύνδεσμο discoverflex.org/apply.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να ενημερώσουμε εκτενώς τις οικογένειες των ενδιαφερόμενων παιδιών, θα υλοποιήσουμε αυτή την ενημερωτική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, την οποία μπορείτε να κοινοποιήσετε σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς που μπορεί να ενδιαφέρονται (προεγγραφή απαραίτητη σε link που μπορείτε να βρείτε στο greece.americancouncils.or/nea/thessaloniki). Στα συνημμένα έγγραφα μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες, καθώς και τις οδηγίες συμμετοχής στο διαγωνισμό. Τις πληροφορίες αυτές, μπορείτε να τις βρείτε και στην ιστοσελίδα μας greece.americancouncils.org, και στις σελίδες μας στο facebook, FLEX Greece και Instagram flexgreece.

Το FLEX, χρηματοδοτούμενο αποκλειστικά από το Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α., οργανώνεται από το μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Αμερικανικά Συμβούλια για τη Διεθνή Εκπαίδευση (American Councils), και υλοποιείται στην Ελλάδα από το 2019, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Εφόσον έχετε οποιαδήποτε επιπλέον απορία θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο 694 660 4002.

Ευχαριστούμε θερμά,
Εκ μέρους της ομάδας του FLEX Greece

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Πρόσκληση μαθητών για τη δωρεάν συμμετοχή τους στο κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Νεάπολης Συκεών

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο - Εργαστήρια Εθελοντικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Νεάπολης Συκεών απευθύνεται σε μαθητές των Α', Β', Γ' τάξεων του γυμνασίου και των Α', Β' τάξεων του λυκείου για τη στήριξή τους στα μαθήματα που επιθυμούν και έχουν περισσότερη ανάγκη. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά (αναφέρονται στον σύνδεσμο "Περισσότερα") υποβάλλονται στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Νεάπολης Συκεών, Ελ. Βενιζέλου 125, 2ος όροφος, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες αυτοπροσώπως από τον ένα από τους δύο γονείς/κηδεμόνες ή ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Ιωάννη Χαρίση στο τηλέφωνο: 2313329577. 

Περισσότερα

Αίτηση γονέα/κηδεμόνα 

Υπεύθυνη Δήλωση γονέα/κηδεμόνα 

Υπεύθυνη Δήλωση έτερου γονέα/κηδεμόνα

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες του δήμου Παλαμά Καρδίτσας με σκοπό να συμβάλει στην αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών τους μετά την καταστροφική επέλαση της κακοκαιρίας Daniel. 

Τα είδη που έχουν ανάγκη οι συμπολίτες μας που έχουν πληγεί:

  • Τυποποιημένες συσκευασίες νερών (6άδες, 12άδες) και χυμών
  • Τυποποιημένα τρόφιμα (κονσέρβες, κρουασάν, μπισκότα, και κλειστές συσκευασίες με όσπρια, μακαρόνια, ρύζι κλπ)
  • Παιδικές τροφές
  • Είδη ατομικής υγιεινής για βρέφη και ενήλικες

 Τα σημεία συγκέντρωσης της βοήθειας στο δήμου είναι τα εξής:

  • Όλα τα ΚΑΠΗ και των τεσσάρων δημοτικών ενοτήτων του δήμου από αύριο (Δευτέρα 11/9), 8π.μ - 4 μ.μ
  • Το δημαρχείο Συκεών (Στρ. Σαράφη και Ι. Μιχαήλ 1 )
  • Τα δημοτικά καταστήματα Νεάπολης (Βενιζέλου 125), Πεύκων (Ειρήνης 19), Αγ. Παύλου (Ηπείρου 9), 8π.μ - 4 μ.μ
  • Το περίπτερο του δήμου και της διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής στη Βαλκανική Πλατεία κάθε βράδυ μέχρι και την Πέμπτη 14/9 (απόψε 8 -10 μ.μ).

Εάν επιθυμείτε να προσφέρετε κάποια από τα παραπάνω είδη και αδυνατείτε να τα μεταφέρετε σε κάποιο από τα σημεία συγκέντρωσης του Δήμου, μπορείτε να τα φέρετε στο σχολείο μας, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 14/9/2023 και ώρα 14:30. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θα αναλάβει να τα μεταφέρει στο σημείο συγκέντρωσης του Δήμου.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ