Κατάλογος βιβλίων

(τελευταία ενημέρωση 15/11/2022)

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Στράνταρη Ολυμπία (φιλόλογος)

Η Νέα μας Σχολική Βιβλιοθήκη έχει ανανεωθεί και ξεκινά μια δράση που θα αφήσει «ανεξίτηλες» αναμνήσεις και «αναμορφωμένες» εικόνες σε πολλούς από εσάς. Με λίγα λόγια ξεκινούμε ένα σύντομο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ  και  στη συνέχεια έναν ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ. Παράλληλα διοργανώνουμε μία ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας.

Διαβάστε περισσότερα για τις δράσεις ΕΔΩ

Δείτε ΕΔΩ τις δημιουργίες μας και τα αποτελέσματα της Χριστουγεννιάτικης Ολυμπιάδας!

Κατά το σχολικό έτος 2021-22, για ακόμη μια φορά, στο σχολείο μας διοργανώνεται η Χριστουγεννιάτικη δράση

"ΑΣΤΕΡΟΜΑΖΕΜΑΤΑ"

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

για να μεταφέρει κλίμα χαράς, μηνύματα αγάπης και δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ των μελών της σχολικής μας κοινότητας, ενόψει των Χριστουγέννων.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ (συμπεριλήφθηκαν επιπρόσθετες οδηγίες)

Η Σχολική Βιβλιοθήκη του 1ου Γυμνασίου Πεύκων τη σχολική χρονιά 2020-21 προσπάθησε να μείνει ενεργή, όσο επέτρεψαν οι συνθήκες. Αν και ο δανεισμός βιβλίων  γινόταν μετ’ εμποδίων, καθώς ελλείψει χώρου, η αίθουσα χρησιμοποιήθηκε ως «τάξη ένταξης»,  η επαφή μας με τα βιβλία  και το περιεχόμενό τους, έγινε με εναλλακτικούς τρόπους.

Σε σχετικές δραστηριότητες που αφορούσαν καταγραφή λογοτεχνών και λογοτεχνημάτων σε σχέση με τα Χριστούγεννα,  κάποιοι ευαισθητοποιημένοι μαθητές μας, ανταποκρίθηκαν και μοιράστηκαν  τις γνώσεις τους. Κάποιοι κατάφεραν να αφήσουν και το ίχνος τους μέσα από τις προσωπικές - λογοτεχνικά δοσμένες - εμπειρίες τους.

Διαβάστε τις Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις ΕΔΩ  

και τα ποιήματα Χριστουγέννων ΕΔΩ

 

Όπως κάθε χρόνο , έτσι και φέτος η ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ  του σχολείου μας φρόντισε για τους  μαθητές που ήθελαν να ζήσουν την γλυκιά αναμονή των Χριστουγεννιάτικων διακοπών. Ο τρόπος με τον οποίο προετοιμαζόμαστε για αυτές τις μέρες δίνει την επιπλέον γεύση για το γεγονός της γιορτής. Προσπαθήσαμε μέσα από ποικίλες ερωτήσεις που αφορούν θρησκευτικές γνώσεις, έθιμα,  εδέσματα, βιβλιογραφικές αναφορές, ποιήματα, ταξίδια, αναμνήσεις,  να φέρουμε πιο κοντά τους μαθητές με την παράδοση, την οικογένεια αλλά και την ουσία της γιορτής. Τα αποτελέσματα όλης της δράσης έφεραν νικητή τον Ντάλα Δημήτριο του Γ5 και το τμήμα Β4 , καθώς συγκέντρωσε τις περισσότερες συμμετοχές.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Δείτε τα αποτελέσματα του παιχνιδιού εδώ