Κατάλογος βιβλίων

(τελευταία ενημέρωση 25/10/2023)

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Στράνταρη Ολυμπία (φιλόλογος)

Κατά τη σχολική χρονιά 2023-24 λειτούργησε o Όμιλος Φιλαναγνωσίας "Βιβλιοταξιδιώτες" με υπεύθυνη τη φιλόλογο κ. Στράνταρη Ολυμπία, στον χώρο της Βιβλιοθήκης του σχολείου μας. Μέσα από τις συναντήσεις ήρθαμε σε επαφή με πολλά βιβλία, αλλά ταυτόχρονα δημιουργήσαμε μια δυνατή συντροφιά  και εκτός Ομίλου. Ενδιαφέροντα στιγμιότυπα των συναντήσεων μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

 

Οι  Χριστουγεννιάτικες δράσεις της Σχολικής μας Βιβλιοθήκης του Δεκεμβρίου 2023 έφτασαν στο τέλος τους. Με ιδιαίτερη χαρά, ευχαριστούμε όσους πρόσφεραν απλόχερα είδη πρώτης ανάγκης και παιχνίδια για το Παιδικό χωριό στο Φίλυρο και συγχαίρουμε τα τμήματα που συμμετείχαν και ιδιαίτερα τους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων Γ1 και Α3 που κατάφεραν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και  να μαζέψουν τα περισσότερα κιλά. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 300 κιλά.

Για τη δράση  των χριστουγεννιάτικων ερωτήσεων, συγχαίρουμε την Αγάπη Σταθοπούλου του Γ1 που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, "βουτώντας"  κυριολεκτικά στη βιβλιοθήκη, όπως ήταν και ο αρχικός στόχος μας. Ευχόμαστε να απολαύσει την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης  στο Μέγαρο Μουσικής και το βραβείο (2 εισιτήρια για τη συναυλία) που της απένειμε το σχολείο μας να αποτελέσει μια εποικοδομητική εμπειρία στη ζωή της. Στον 2ο και 3ο νικητή που αντίστοιχα προσπάθησαν επιτυχώς, ευχόμαστε να ευχαριστηθούν τα επιτραπέζια παιχνίδια που τους δόθηκαν.
 
Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των δράσεων: 1η δράση  2η δράση
Η νικήτρια της 1ης δράσης Αγάπη Σταθοπούλου
Τα είδη που συλλέξαμε για το Ελληνικό Παιδικό Χωριό
 
Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

  

Οι δράσεις συνεχίζονται μέχρι την Πέμπτη 21/12/2023  

 

 

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΙΑΣ 2023-2024 ... ετοιμάζεται για τα Χριστούγεννα!

Μετά την περσινή επιτυχημένη δράση της Σχολικής Βιβλιοθήκης, η αξιοποίηση του χώρου για ποικίλες σχολικές δραστηριότητες συνεχίζεται απρόσκοπτα. Καθημερινά, εκτός από τη χρήση του χώρου ως αίθουσα διδασκαλίας για το «Τμήμα Ένταξης», η Βιβλιοθήκη γεμίζει από παιδιά, που βρίσκουν σημείο επικοινωνίας μέσω επιτραπέζιων παιχνιδιών ή βιβλίων. Ακολουθούμε τις εποχιακές ανάγκες της σχολικής ζωής και των μαθητών/τριών και ξεκινάμε με δύο παράλληλες Χριστουγεννιάτικες Δράσεις:

1η ΔΡΑΣΗ:  «ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΙΑΣ»   Πληροφορίες εδώ

2η ΔΡΑΣΗ: « ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΚΙΛΑ - ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΧΑΡΑ»   Πληροφορίες εδώ

Την Παρασκευή 8/12/2023, στον όμορφο χώρο της Σχολικής μας Βιβλιοθήκης, τα μέλη του Ομίλου Φιλαναγνωσίας και οι μαθητές του Β1 συναντήθηκαν και γνώρισαν μέσα σε μια φιλική ατμόσφαιρα τη συγγραφέα του βιβλίου  «Ο μικρός μονομάχος», κ. Βασιλική Νευροκοπλή.

Περισσότερα εδώ και φωτογραφίες εδώ

Ένα Εργαστήρι Λόγου και Τέχνης στη Σχολική μας Βιβλιοθήκη!

Καλούμε όσους και όσες επιθυμούν να βρεθούν στον χώρο της Βιβλιοθήκης σε δραστηριότητες ΛΟΓΟΥ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΡΟΛΩΝ, ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΡΥΜΜΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ  αμέσως μετά τη λήξη των μαθημάτων, μια φορά την εβδομάδα (τη μέρα θα τη συμφωνήσουμε από κοινού).

Αν ενδιαφέρεστε να «ταξιδεύετε», να δημιουργείτε, να αποδέχεστε το διαφορετικό, θέλετε να ακούτε, να διαβάζετε μπροστά σε άλλους ή να αναζητάτε… είστε καλοδεχούμενοι! 

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ μέχρι τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 στην κ. Στράνταρη Ολυμπία, Υπεύθυνη του Ομίλου Φιλαναγνωσίας ή στη Γραμματεία του σχολείου.