Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, η θεατρική ομάδα του σχολείου μας παρουσίασε τη θεατρική παράσταση «Αστερίξ και Οβελίξ: Επιχείρηση Κλεοπάτρα» του Ρενέ Γκοσινύ σε διασκευή της θεατρολόγου Βασιλείας Γαϊτανίδου. Η παράσταση αγγίζει σημαντικά θέματα με χιούμορ και ευαισθησία, θέτοντας ερωτήματα για τη διαφορετικότητα, την αυθεντικότητα και την αποδοχή. Μέσα από την ψυχαγωγία, η παράσταση καλεί τους θεατές να σκεφτούν κριτικά και να υιοθετήσουν αξίες που προάγουν την αρμονική συνύπαρξη και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά της θεατρικής ομάδας !!!

Παρακολουθήστε την παράσταση ΕΔΩ και δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

Στη Θεατρική Ομάδα του σχολείου μας, για το σχολ. έτος 2023-24, συμμετείχαν (κατά αλφαβητική σειρά) οι:

ΑΛΜΠΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Β1

ΓΚΑΤΖΙΟΥ ΧΡΥΣΑ, Α1

ΔΑΡΑΤΖΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, Β1

ΔΕΜΙΡΗ ΜΑΡΙΑ, Β1

ΔΕΜΙΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Β1

ΔΟΞΟΓΛΟΥ ΔΑΝΑΗ, Α1

ΔΡΕΠΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Γ1

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, Α3

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΑΠΗ – ΓΑΒΡΙΕΛΑ, Γ1

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ – ΜΑΡΚΕΛΛΑ, Γ4

ΤΑΝΤΣΗ ΝΑΥΣΙΚΑ, Γ4

ΤΖΙΜΠΙΜΠΑΚΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, Α3

ΧΑΡΡΙΣ ΑΝΝΑ – ΛΥΔΙΑ, Α3

Ο άνθρωπος κατά ένα μεγάλο βαθμό είναι η μνήμη των βιωμάτων του. Αντικείμενα, φωτογραφίες, συζητήσεις, αναμνηστικά, σημειώματα, τόποι, κτήρια και φυσικό περιβάλλον  ανακαλούν το παρελθόν μας και μας ολοκληρώνουν ως μέλη της ανθρώπινης κοινότητας. Σε μια τέτοια δράση που βοηθά το παρόν μας μέσα από τη Μνήμη του παρελθόντος, συμμετείχαν την Τετάρτη 4/10/2023 τρεις εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες των τμημάτων Γ2 και Γ3 του σχολείου μας.

H εκπαιδευτική δράση / συμμετοχικό εργαστήριο μνήμης με  τίτλο «Ένα "Καφενείο Μνήμης" για τον ιστορικό κήπο Δελασάλ», πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος "Εργαστήρια Δεξιοτήτων" και εντάσσεται στα πλαίσια του κύκλου δράσεων εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023, που υλοποίησαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμο Νεάπολης - Συκεών.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Την Τρίτη 2 Μαΐου 2023, στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών, η θεατρική ομάδα του σχολείου μας παρουσίασε το διαχρονικό έργο του Μολιέρου "Δον Ζουάν", το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα έργα του. Ο ήρωας Δον Ζουάν, χωρίς ίχνος μεταμέλειας, προκαλεί τον έρωτα των γυναικών αλλά και την οργή των ανδρών!

Και τα 10 παιδιά που συμμετείχαν στην παράσταση ήταν υπέροχα και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!!!

Δείτε την υπέροχη θεατρική παράσταση ΕΔΩ και φωτογραφίες ΕΔΩ

Στη Θεατρική Ομάδα του σχολείου μας, για το σχολ. έτος 2022-23, συμμετείχαν (κατά αλφαβητική σειρά) οι:

Δεμίρη Μαρία (Α1)

Διονυσοπούλου Ειρήνη  (Α1)

Δρεπανίδης Δημήτριος  (Β1)

Ξηρογιαννόπουλος Διονύσιος-Λέανδρος (Γ3)

Σταθοπούλου Αγάπη  (Β1)

Τάντση Ναυσικά  (Β4)

Τελλόγλου Σωτηρία  (Β3)

Τενέντες Σπυρίδων  (Β4) 

Τσαπουτζόγλου Πέτρος  (Β4)

Φιλίππου Εμμανουήλ (Β4)

Κατά το σχολ. έτος 2018-19 στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, και  τρία πολιτιστικά προγράμματα, στα πλαίσια των οποίων οι συμμετέχοντες μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Στρασβούργο, την Καρλσρούη και τη Φρανκφούρτη (02-06/04/2019). Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δείτε τις παρουσιάσεις της ομάδας: Αλσατία   Μεσαιωνική Μουσική

Εκπαιδευτική επίσκεψη 

στη Γερμανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο 2017-18

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ (αναδημοσίευση από το περιοδικό του σχολείου)