Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήσαμε στο σχολείο μας εκπαιδευτική δράση με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών. Κύριος ομιλητής ήταν ο κ. Αντωνίου Δημήτριος, απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές σπουδές στην οικονομική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, άτομο με κινητική αναπηρία εξαιτίας τροχαίου ατυχήματος, ο οποίος πραγματοποιεί πληθώρα εκπαιδευτικών δράσεων στα σχολεία με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και τη διαμόρφωση σωστής κυκλοφοριακής συμπεριφοράς. Η δράση είχε διάρκεια δύο διδακτικές ώρες και συμμετείχαν όλα τα τμήματα της Γ’ τάξης (μία διδακτική ώρα) και όλα τα τμήματα της Α’ τάξης (μία διδακτική ώρα).

Ο Δημήτρης Αντωνίου στα 16 του χρόνια παρασύρθηκε από αυτοκίνητο έξω από το σχολείο του και έμεινε ανάπηρος. Αφηγήθηκε το τροχαίο ατύχημα που τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο, επεσήμανε τη σοβαρότητα που πρέπει να διέπει κάθε οδηγό και πεζό όταν κινείται στο δρόμο και τελικά καθήλωσε ο ίδιος τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α' και Γ' τάξης, δείχνοντας την αισιοδοξία και τη δύναμη ψυχής που του επιτρέπουν ακόμη να ονειρεύεται. 

   

Μετά τη λήξη της εκπαιδευτικής δράσης, τα παιδιά προσέφεραν στον Δημήτρη μία ευχαριστήρια, αναμνηστική κάρτα για να του θυμίζει την επίσκεψή του στο σχολείο μας.