Στην ταινία μας μικρού μήκους "Ο κακός μαθητής" (διασκευή) πρωταγωνιστούν 18 μαθητές/τριες του Γ11 (σχολ. έτους 2021-22). Ευχόμαστε σε όλους, καλή θέαση και καλή διασκέδαση! Το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά μας άδραξαν την ευκαιρία και απόλαυσαν την εμπειρία... Και ήταν.. "καλοί" μαθητές, αλλά ίσως και ..καλοί δάσκαλοι!!! Άλλωστε, η προσπάθεια είναι πάντα αυτή που μετράει...

Αφόρμηση αποτέλεσε το κείμενο του Α. Λασκαράτου, στο σχολικό εγχειρίδιο της Νεοελληνικής Γραμματείας της Γ' Γυμνασίου. Η συνεργασία των μαθητών του τμήματος ένταξης με τους συμμαθητές τους στην τυπική τάξη ανέδειξε την αξία της διαφοροποιημένης μάθησης και την αποτελεσματικότητά της στο σύνολο της μαθητικής κοινότητας, για ένα δίκαιο και συμπεριληπτικό σχολείο.

Παρακολουθήστε την ταινία ΕΔΩ

Το σχολείο μας συμμετείχε κατά το σχολικό έτος 2021-2022 στο 14ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, με μία ατομική και μία ομαδική εργασία, οι οποίες παρουσιάστηκαν την Τετάρτη 13/4/2022.

Η ατομική εργασία εκπονήθηκε από τον μαθητή της Β' τάξης Μπουλούση Ιωάννη (Β12). Έχει τίτλο "Ευαισθητοποίηση σε θέματα οδικής ασφάλειας μέσα από τη δημιουργία video animation". Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Μαζαράκη Μαρία.

Η ομαδική εργασία εκπονήθηκε από τους/τις μαθητές/τριες της Β' τάξης: Αποστολίδη Κωνσταντίνο (Β21), Τσακμάκη Δέσποινα (Β24), Βασιλειάδη Αλέξανδρο (Β22), Κούση Αικατερίνη (Β22), Ηλιάδη Γεώργιο (Β22), Μαζανάκη Ερμή (Β23), Στεφανίδου Αφροδίτη (Β23). Έχει τίτλο "Η πόλη που σκέφτεται". Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Χατζοπούλου Δήμητρα. Δείτε το σχετικό video  ΕΔΩ

Οι εργασίες παρουσιάστηκαν διά ζώσης στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ. Δείτε τις παρουσιάσεις  ΕΔΩ

Συγχαρητήρια στα παιδιά για τις εργασίες τους και για τη συμμετοχή τους στο 14ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής και στις εκπαιδευτικούς που τα προέτρεψαν και τα καθοδήγησαν κατά την εκπόνηση των εργασιών τους!

Β21-ΕΞΥΠΝΑ ΦΩΤΑ
-----
Β22-ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΦΩΤΙΑΣ
 -----
 Β23-ΜΕΤΡΗΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ
 -----
Β24-ΕΞΥΠΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ
Μια ιδέα που "ξύπνησε" στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και θα ολοκληρωθεί - τελειοποιηθεί με τη συμμετοχή μας στο 14ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής με θέμα "Thinking City".
-----
Γ21-ΕΥ ΖΗΝ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ
-----
Γ22-ΕΥ ΖΗΝ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ
 
----- 
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Δήμητρα Χατζοπούλου

Στις 17 Μαΐου 2019, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Α3, Α5, Α6, Α7 του παραρτήματος του Γυμνασίου Πεύκων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, επισκέφτηκαν   το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσ/νίκης. Τα παιδιά, με συνοδούς καθηγητές τους κ. Κωνσταντίνο Τζιαναμπέτη, κ. Κερατσώ Ντάλη, κ. Έφη Κυρκάτση, κ. Ελισάβετ Τζεπέλογλου και κ. Αργυρώ Χαρατσή, ξεναγήθηκαν στον χώρο, γνώρισαν την ιστορία του κινηματογράφου από τη γέννησή του έως σήμερα, μυήθηκαν στα μυστικά της έβδομης τέχνης, υποδύθηκαν ρόλους και ….βγήκαν στο φως!!! 

Θαυμάστε, λοιπόν, τους μικρούς μας πρωταγωνιστές κάνοντας κλικ ΕΔΩ

 


Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ελβετία - Γαλλία - Ιταλία 2017-18

και στο  Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας Στοιχειωδών Σωματιδίων CERN

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ (αναδημοσίευση από το περιοδικό του σχολείου)