Την Τρίτη 28/05/2024 μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την Έκθεση Έργων Τεχνολογίας, στο αίθριο του σχολείου μας. Θαυμάσαμε τη δημιουργικότητα, την επινοητικότητα και τις δεξιότητες των παιδιών, που μέσα από τα έργα τους, έρχονται σε επαφή με βασικές έννοιες της Τεχνολογίας, μαθαίνουν να λύνουν προβλήματα, να συνεργάζονται ομαδικά, να υλοποιούν τις ιδέες τους και να αξιοποιούν δημιουργικά τα διαθέσιμα υλικά και εργαλεία. Είμαστε σίγουροι ότι θα εντυπωσιαστείτε από το ταλέντο, την επιμονή και την αφοσίωση που επιδεικνύουν! Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Σοφία Σουρμενίδου.

 Δείτε τα έργα τους ΕΔΩ

Την Τετάρτη 22/05/2024 πραγματοποιήθηκε εργαστηριακή απομόνωση  DNA από φράουλες στα τμήματα ένταξης της Γ Γυμνασίου στο πλαίσιο του μαθήματος της Βιολογίας στο 5ο κεφάλαιο (Γενετική) σύμφωνα με τη διδαχθείσα ύλη. Τα παιδιά συμμετείχαν  ενεργά με χαρά και ενθουσιασμό σε όλα τα βήματα του πειράματος, παρακολούθησαν βίντεο και συμπλήρωσαν ένα  φύλλο εργασίας, κάνοντας επανάληψη συγχρόνως στο 5ο Κεφάλαιο του σχολικού βιβλίου της Βιολογίας που περιλαμβάνεται  στην ύλη των εξετάσεων Ιουνίου 2024. Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Μαρία Μουρατίδου (ΠΕ0404.ΕΑΕ) και Αρετή Αρβύθη (ΠΕ0404.ΕΑΕ). Δείτε φωτογραφίες από το βιωματικό εργαστήριο ΕΔΩ

Οι θεατρικές παραστάσεις, μια τόσο σημαντική πηγή μάθησης δεν είναι τυχαίο ότι ονομάζονταν στην αρχαιότητα "διδασκαλίες". Σε μια τέτοιου είδους διδασκαλία συμμετείχαν και φέτος οι μαθητές της Β' Γυμνασίου, παρακολουθώντας την πολύ προσεγμένη και ποιοτική παράσταση της ΙΛΙΑΔΑΣ από τον "Μικρό Βορρά", της νεανικής - εφηβικής σκηνής του, στις 24/04/2024. Μέσα από τη ευρηματική σκηνοθετική ματιά του Τάσου Ράτζου, αναδείχτηκε η ματαιότητα του πολέμου, οι απώλειες  και η αγωνία για το μέλλον που προκαλεί. Μέσα σε 70 λεπτά ολόκληρη η Ιλιάδα, γεμάτη χιούμορ και ευαισθησία, με τέσσερις εξαίρετους ηθοποιούς να συγκρούονται, να αφηγούνται, να τραγουδούν και να συγκινούν μέσα από περίπου 30 διαφορετικούς ρόλους. Η ομάδα μάς βοήθησε να προσεγγίσουμε βιωματικά και τις 24 ραψωδίες της Ιλιάδας και μας εντυπωσίασε για την ποιοτική επιμέλεια του κειμένου, την άψογη σκηνική παρουσία και τη μουσική επένδυση. Έχοντας διαμορφώσει μια συνεχή σταθερή συνεργασία με τη εν λόγω ομάδα, καθώς κάθε χρόνο μας επισκέπτονται με παραστάσεις που αφορούν την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία που διδάσκουμε στο Γυμνάσιο, χαιρόμαστε πάντοτε την ευκαιρία που μας δίνεται να φιλοξενούμε τον θίασο στη μικρή σκηνή του σχολείου μας. Η αξιοποίηση της παράστασης ήταν πολλαπλή και η "διδασκαλία" συνεχίστηκε στις τάξεις, ως αφορμή όχι μόνο για την Ιλιάδα, αλλά και για τη νεοελληνική γλώσσα, και συγκεκριμένα για  το μάθημα "Εργασία", καθώς η τέχνη παρέχει αφορμή για συζήτηση για έναν μεγάλο αριθμό επαγγελματικών δραστηριοτήτων. 
Χαιρόμαστε για τη φετινή συνεργασία κι αναμένουμε την επόμενη!
Δείτε φωτογραφίες από την παράσταση  ΕΔΩ

Στις 3 και 4 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε εργαστηριακή μικροσκοπική παρασκευή και παρατήρηση κυττάρων στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας. Παρασκευάστηκαν νωπά παρασκευάσματα φυτικών κυττάρων, ζωικών κυττάρων κι ανθρώπινων κυττάρων αίματος. Στην εργαστηριακή δράση συμμετείχαν  οι μαθητές/τριες όλων των τμημάτων ένταξης του σχολείου. Τα παιδιά, μέσω της μικροσκοπικής παρατήρησης και των βιωματικών δραστηριοτήτων είχαν τη δυνατότητα να περάσουν, από τη θεωρία αυτών που έχουν διδαχθεί, στην πράξη και να αντιληφθούν τον θαυμαστό κόσμο της Βιολογίας. 

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Μουρατίδου Μαρία ΠΕ0404.ΕΑΕ, Αρβύθη Αρετή  ΠΕ0404.ΕΑΕ.

Δείτε φωτογραφίες από το εργαστήριο ΕΔΩ

Την Πέμπτη 28/03/2024 οι μαθητές/τριες του τμήματος Β2 και μία μαθήτρια της Γ' τάξης συμμετείχαν στο 1ο Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας 2024 που διοργάνωσαν οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Φυσικών Επιστημών και Εφαρμοσμένων Επιστημών της ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, στο αμφιθέατρο 2ου ΓΕΛ - ΕΠΑΛ Νεάπολης. Το σχολείο μας "άνοιξε" το Πανηγύρι, παρουσιάζοντας τις εργασίες: α) στα πλαίσια μαθημάτων Φυσικών Επιστημών: Προσομοίωση ηφαιστείου, Πείραμα Χημείας και Σημαίες Ευρώπης και β) στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας: Μυωπία. Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Βιβή Κούκκου, Σοφία Σουρμενίδου και Αντωνία Ντιλούδη. Ευχαριστούμε τους διοργανωτές για την ευκαιρία που έδωσαν στα παιδιά να συμμετέχουν στην υπέροχη αυτή εκδήλωση! Συγχαρητήρια σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς!

Δείτε video από τις παρουσιάσεις των εργασιών στα πλαίσια μαθημάτων Φυσικών Επιστημών ΕΔΩ και στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας ΕΔΩ

Βεβαίωση συμμετοχής του σχολείου μας