Στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας, κατά το σχολικό έτος 2022-23, τα έργα των παιδιών ήταν πρωτότυπα και ξεχωριστά! Κατασκεύασαν μέσα μεταφοράς, κτήρια, βιομηχανίες, αντικείμενα παλιάς και νέας τεχνολογίας κ.ά. Οι δημιουργίες τους "στόλισαν" τον αίθριο χώρο του σχολείου και παρουσιάστηκαν σε όλη τη σχολική κοινότητα τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 (τελευταία μέρα μαθημάτων).

Δείτε τα έργα τους ΕΔΩ

Δείτε, επίσης, στιγμιότυπα από δραστηριότητες των τμημάτων Γ3 και Α4 ΕΔΩ

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Σοφία Σουρμενίδου, Ελένη Ντέλια

Το σχολείο μας συμμετείχε και κατά το σχολικό έτος 2022-2023 στο 15ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, με μία ομαδική εργασία, η οποία παρουσιάστηκε στο  Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ) την Παρασκευή 28/04/2023.

Η ομαδική εργασία εκπονήθηκε από τους/τις μαθητές/τριες της Περιβαλλοντικής Ομάδας "Η ανακύκλωση προγραμματίζεται" και παρουσιάστηκε στο συνέδριο από τους μαθητές: Μπλέτσα Άγγελο-Ιωάννη, Μπουλούση Ιωάννη, Τενέντε Περικλή και Τζάρτζη Αντώνιο. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Χρύσα Τζικούδη - Παπαγεωργίου. Δείτε το σχετικό video  ΕΔΩ

Δείτε το κείμενο της εργασίας ΕΔΩ και την αντίστοιχη παρουσίαση ΕΔΩ

Συγχαρητήρια στα παιδιά για την εργασία τους και για τη συμμετοχή τους στο 15ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής!

Η ημέρα του "π" γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Μαρτίου εξαιτίας των αριθμητικών συμπτώσεων. Όπως είναι γνωστό, η τιμή της σταθεράς π ισούται με 3,14. Στο εξωτερικό γράφουν πρώτα τον μήνα και μετά την ημέρα. Έτσι, στις 14/3 γράφουν 3-14. H ημέρα γιορτάζεται με πάρτι σε πολλές μαθηματικές σχολές του κόσμου, ακριβώς στη 1.59 μετά το μεσημέρι, καθώς τα 1, 5 και 9 είναι οι τρεις αριθμοί που ακολουθούν τη σταθερά 3,14 η οποία στην επταψήφια εκδοχή της είναι π=3,14159. Στο σχολείο μας οι "Μικροί Γεωμέτρες εν δράσει" τίμησαν το "π" κατασκευάζοντας σελιδοδείκτες που τους μοίρασαν σε όλα τα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας!

Την Πέμπτη 09/03/2023 τα τμήματα της Α' τάξης παρακολούθησαν ένα βιωματικό εργαστήριο κεραμικής στο Μουσείο Προσφύγων της πανέμορφης Πολιτιστικής Γειτονιάς του Δήμου Νεάπολης-Συκεών. Παλιά προσφυγικά σπίτια στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών αναπλάστηκαν και μετατράπηκαν σε χώρους δημιουργίας. Δίπλα στο Μουσείο Προσφύγων υπάρχουν ακόμη δέκα κτίσματα που φιλοξενούν δωρεάν εργαστήρια κεραμικής, σκίτσου και θεάτρου, κατασκευής μουσικών οργάνων κ.ά. Δείτε εικόνες από την επίσκεψή μας ΕΔΩ

 

Την Τρίτη 14/02/2023 40 μαθητές/τριες (από διάφορα τμήματα του σχολείου) που συμμετέχουν σε 3 Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων, επισκέφθηκαν την ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Σιτάρι, από το χωράφι στο τραπέζι μας", στα πλαίσια του οποίου κατασκεύασαν μπισκότα και τοστάκια με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του αριθμού π, με αναφορά σε γνωστά έργα τέχνης που σχετίζονται με τα μαθηματικά. 

Δείτε video με φωτογραφίες από την επίσκεψή μας ΕΔΩ   ... και την παρτιτούρα με τη μουσική του π που ακούγεται στο video ΕΔΩ

Η μουσική που ακούγεται στο video είναι το τραγούδι του αριθμού π που έγραψε ο μουσικός David Macdonal για την απομνημόνευση των ψηφίων του!