2ος Μαθητικός Διαγωνισμός 1ου Γυμνασίου Πεύκων

«Χρώματα της Ψυχής: Εκφράζοντας την Ψυχική Υγεία μέσα από την Τέχνη»

Το σχολείο μας, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, διοργανώνει Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα "Χρώματα της Ψυχής: Εκφράζοντας την Ψυχική Υγεία μέσα από την Τέχνη"

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όλοι/ες οι μαθητές/τριες του 1ου Γυμνασίου Πεύκων. Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο την ανάδειξη της σημασίας της ψυχικής υγείας μέσα από την τέχνη. Προσκαλούνται όλα τα παιδιά του σχολείου μας να εκφράσουν τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους σχετικά με αυτό το, τόσο ζωτικής σημασίας, θέμα μέσα από την καλλιτεχνική τους έκφραση!

Οι συμμετοχές πρέπει να υποβληθούν μέχρι τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024, είτε σε έντυπη μορφή στη Γραμματεία του σχολείου, είτε σε ηλεκτρονική μορφή (με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Μην ξεχάσετε να αναφέρετε το ονοματεπώνυμο και το τμήμα σας! Μαζί με το έργο σας, σας παρακαλούμε να προσκομίσετε και τη Δήλωση συναίνεσης γονέα, ώστε να είναι δυνατή η δημοσίευση του έργου σε ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα του σχολείου (ιστοσελίδα, περιοδικό του σχολείου, έκθεση έργων στον χώρο του σχολείου). Δήλωση συναίνεσης γονέα

Η εικαστική σας δημιουργία μπορεί να είναι:

  1. Ζωγραφική σε χαρτί με οποιοδήποτε υλικό, με χρώμα ή σκέτο μολύβι.
  2. Κολλάζ από χρωματιστά χαρτιά, ή από περιοδικά ή από χαρτιά περιτυλίγματος
  3. Φωτοκολλάζ, δηλ. σύνθεση κολλάζ από έτοιμες εικόνες σε έντυπη μορφή, όπως περιοδικά, εφημερίδες, εκτυπώσεις από υπολογιστή, καθώς και λέξεις ή φράσεις …
  4. Σύνθεση με μικτά υλικά π.χ. ζωγραφική ή σκίτσο με προσθήκη εικόνων και λέξεων από περιοδικά, εφημερίδες ή εκτυπώσεις.
  5. Αφίσα που προάγει τη φροντίδα της ψυχικής υγείας, όπως η σημασία της συζήτησης και της στήριξης.
  6. Οτιδήποτε άλλο που φαντάζεστε εσείς ότι θα μπορούσε να δείξει το πώς νιώθετε και τι σκέφτεστε για την ψυχική υγεία.
  1. Θυμηθείτε, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος!

Για όλες τις παραπάνω επιλογές οι διαστάσεις των έργων θα πρέπει να είναι το μικρότερο Α4 έως και το μεγαλύτερο Α3 (περίπου σαν το μπλοκ ακουαρέλας που χρησιμοποιείτε στο μάθημα των Εικαστικών).

Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε!  

Καλή έμπνευση και καλή επιτυχία!