Τον Δεκέμβριο 2022 κάθε τάξη πραγματοποίησε μία διαφορετική διδακτική επίσκεψη.

 

Η Α' τάξη επισκέφθηκε στις 20/12/2022 το Πολεμικό Μουσείο το οποίο βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο του στρατοπέδου του Πεδίου του Άρεως, όπου σήμερα εδρεύει το Στρατηγείο του Γ’ Σώματος Στρατού. Το κτήριο σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι (1838-1918) στις αρχές του 20ού αιώνα και αρχικά χρησιμοποιήθηκε από τον Οθωμανικό Στρατό. Όταν απελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη το 1912 από τον Ελληνικό Στρατό, περιήλθε στην κυριότητά του και εγκαταστάθηκαν σε αυτό στρατιωτικές μονάδες.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη ΕΔΩ και ΕΔΩ

 

Η Β' τάξη επισκέφθηκε στις 21/12/2022 το Μουσείο Ύδρευσης το οποίο στεγάζεται σε ένα ιστορικό για την ύδρευση της πόλης κτιριακό συγκρότημα στην περιοχή των Σφαγείων, στο παλιό Κεντρικό Αντλιοστάσιο του άλλοτε Οργανισμού Υδρεύσεως Θεσσαλονίκης (σήμερα Ε.Υ.Α.Θ.).

Φωτογραφίες από την επίσκεψη ΕΔΩ

 

Η Γ' τάξη επισκέφθηκε στις 01/12/2022 το Μουσείο Κινηματογράφου το οποίο βρίσκεται στο διατηρητέο κτήριο της Αποθήκης Α του λιμανιού, στην προβλήτα Α΄, στο τέρμα της παραλίας, κοντά στην Πλατεία Αριστοτέλους. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου έχουν ως στόχο «μέσα από διαδραστικές και βιωματικές δράσεις να μετατρέψουν τον κινηματογράφο σε ένα εναλλακτικό εργαλείο μάθησης και γνώσης και να εξοικειώσουν τους μαθητές με τρόπο δημιουργικό και συμμετοχικό, με την κινηματογραφική αφήγηση και τα εκφραστικά μέσα της ιδιαίτερης αυτής "γλώσσας"».

Video ΕΔΩ και φωτογραφίες ΕΔΩ