Στα πλαίσια του μαθήματος τεχνολογίας και των περιβαλλοντικών δράσεων του σχολείου μας, θα πραγματοποιήσουμε τις παρακάτω δράσεις, στις οποίες ευελπιστούμε να συμμετέχει όλη η σχολική κοινότητα: μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί και γονείς.

 

1η δράση: Διακόσμηση αιθουσών με ανοιξιάτικες και πασχαλιάτικες κατασκευές

με παλιές ακτινογραφίες και χάρτινες σακούλες άσπρου και καφέ χρώματος.

 

2η δράση: Εργαστήριο κατασκευής τσάντας (Παρασκευή 31/03/2023, από τις 13:15 έως τις 15:30)

με τζιν παντελόνια παλιά, μακό μπλουζάκια, ζώνες υφασμάτινες ή λουριά από παλιές τσάντες.

 

3η δράση: Έκθεση Αντικειμένων Παλαιάς Τεχνολογίας

συσκευών/αντικειμένων παλαιότερης τεχνολογίας (ραδιοκασετόφωνα, τηλέφωνα με καντράν, κινητά τηλέφωνα δεκαετίας 90, φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες κ.τ.λ.) και φωτογραφιών παλιών αντικειμένων που είναι ογκώδη.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Το σχολείο μας και συγκεκριμένα οι "Μικροί Γεωμέτρες εν δράσει", σε συνεργασία με την αντίστοιχη ομάδα των "Μικρών Γεωμετρών εν δράσει" του 1ου Γυμνασίου Χαριλάου, συμμετέχουν στο 3ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ! Δείτε το video ΕΔΩ και κάντε όσα περισσότερα like μπορείτε!!! Σας παρακαλούμε διαδώστε το ώστε να το δουν όσο γίνεται περισσότεροι και να κάνουν like!

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Οι μαθητές του Α1 και Α2 με τη βοήθεια του καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Τζιαναμπέτη, ετοίμασαν  ένα σχετικό padlet. Μετά την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών για την ενδοσχολική βία, το ζητούμενο ήταν να γράψουν την θέση τους για το θέμα. Τα παιδιά σκέφτηκαν, εκφράστηκαν, τοποθετήθηκαν… Δείτε τι έγραψαν στο padlet:  https://padlet.com/dtzgym/padlet-zl8fhhyjc8mor4jz

Αποφασίσαμε να διαθέσουμε τα έσοδα από το φετινό χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό bazaar στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου και στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο ΙΝ.Α.Α. Πεύκων. Με τη βεβαιότητα ότι η μικρή αυτή βοήθεια, προσφερόμενη με διακριτικότητα και σεβασμό, θα πιάσει τόπο, ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν γι’ αυτόν τον σκοπό!

Δείτε το Πρωτόκολλο Παράδοσης-Παραλαβής των 8 δωροεπιταγών (των 50 € η καθεμιά) που παρέδωσαν μαθητές/τριες του σχολείου μας, συνοδευόμενοι από την εκπαιδευτικό κ. Ίγγιλη Πασχαλίνα και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Μαβίδου Ταμάρα, κ. Δελημπαΐδου Ελένη και κ. Κωστίνα Θεοδοσία, την Παρασκευή 03/03/2023 στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου, καθώς και το ευχαριστήριο σημείωμα του διευθυντή του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου ΙΝ.Α.Α. Πεύκων, κ. Κ. Χατζηαναγνώστου, για τις 4 δωροεπιταγές (των 50 € η καθεμιά) ΕΔΩ.

  

Αγαπητοί γονείς,

Αναμφίβολα θεωρείται πλέον κοινός τόπος ότι ο κόσμος και η κοινωνία είναι ένα γοητευτικό μεν σύστημα, ιδιαίτερα όμως περίπλοκο, αντιφατικό και δυσκολονόητο, στο οποίο συντελούνται άπειρες διεργασίες. Υποσύστημα της κοινωνίας μας, το σχολείο. Η κοινωνική καθημερινότητα παρατηρεί και σημειώνει την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό που εκδηλώνεται μεταξύ μαθητών/τριών και την τοποθετεί πλέον ως κοινωνικό πρόβλημα. Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός έχουν σοβαρές επιπτώσεις τόσο στη σωματική και ψυχική υγεία όσο και στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα οι συνέπειες είναι μόνιμες και είναι δυνατό να έχουν τραγικά αποτελέσματα. Το πρόβλημα απαιτεί λύση, η δε λύση χρήζει πρωτίστως κατανόησης και ανάλυσης.

Σε αυτό το πλαίσιο η συνεργασία σχολείου και οικογένειας είναι καίριας σημασίας, καθώς μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά στην έγκαιρη αντιμετώπιση και πρόληψη του εκφοβισμού. Το κλειδί σε κάθε περίπτωση είναι η ενημέρωση και η συζήτηση σε σταθερή βάση τόσο στο οικογενειακό όσο στο σχολικό περιβάλλον. Η συζήτηση σε όλα τα επίπεδα ανοίγει ορίζοντες!

Το σχολείο μας φέτος υλοποιεί μια δράση με τίτλο: «Πρόληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας». Στα πλαίσια της δράσης μας και στοχεύοντας στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση, σας προτείνουμε να διαβάσετε τον οδηγό "Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός, αιτίες, επιπτώσεις, αντιμετώπιση" της ΕΨΥΠΕ (Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου) ΕΔΩ.

Ο Συντονιστής της δράσης
Κωνσταντίνος Τζιαναμπέτης