Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος συγκεντρώσαμε είδη για το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, προσπαθώντας να συμβάλουμε κι εμείς στην κάλυψη των αναγκών των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί. 

Τα είδη που συγκεντρώσαμε τα φετινά Χριστούγεννα, στα πλαίσια του Διαγωνισμού του σχολείου μας "ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΚΙΛΑ - ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΧΑΡΑ! ", στον οποίο συμμετείχαν συλλογικά τα τμήματα του σχολείου, παραδόθηκαν στις 09/01/2024 σε εκπρόσωπο του Ελληνικού Παιδικού Χωριού. Εκτός από τα είδη, παραδώσαμε στο Παιδικό Χωριό και 2 δωροεπιταγές (συνολικής αξίας 30 €), τις οποίες προσέφερε μητέρα μαθήτριας του σχολείου μας, την οποία ευχαριστούμε πολύ!

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στις οικογένειές τους που συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή!

    

 

Την Παρασκευή 22/12/2023, τελευταία μέρα στο σχολείο για το 2023, περάσαμε πολύ όμορφα και θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε. Στον απόηχο του χριστουγεννιάτικου παζαριού μας, το αίθριο του σχολείου γέμισε με τραγούδια, χαμόγελα και τη ζεστή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων. Οι μικροί μας μουσικοί και η χορωδία του σχολείου, μάς προσέφεραν μια εκπληκτική εμπειρία με τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια τους αλλά και τις μουσικές τους εκτελέσεις, γεμάτες υπέροχες μελωδίες που μας συγκίνησαν. Ευχαριστούμε κάθε έναν από εσάς για τη συμβολή του σ' αυτή την όμορφη μέρα. Είναι συγκινητικό να βλέπουμε τόσο πολλά ταλέντα να συνενώνονται για να δημιουργήσουν μια όμορφη εμπειρία.

Μία ευχάριστη έκπληξη ήταν και η επίσκεψη του Άι Βασίλη, του Διονύση (περσινού μαθητή του σχολείου μας)!

Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές, γεμάτες αγάπη, χαρά και ειρήνη και ανυπομονούμε να σας συναντήσουμε ξανά το νέο έτος!

Δείτε στιγμές από την τελευταία μέρα του 2023 στο σχολείο ΕΔΩ

Στιγμές χαράς από το χριστουγεννιάτικο παζάρι (bazaar) μας στις 20/12/2023.

Video

Ευχαριστούμε όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και στήριξαν την προσπάθειά μας. Την εκδήλωσή μας ομόρφυναν και γλύκαναν τα υπέροχα εδέσματα του ζαχαροπλαστείου «Καρδάσης» και του αρτοζαχαροπλαστείου «Άρτος & Γλυκό», που στέκονται πάντα δίπλα μας, συμβάλλοντας με τον δικό τους γευστικό τρόπο στην ενίσχυση της συνεργασίας και της δημιουργικότητας όλων των μελών της σχολικής κοινότητας, της διάθεσής τους για συμμετοχή και προσφορά και της αγάπης τους για το σχολείο! Τέλος, ευχαριστούμε πολύ το φυτώριο - ανθοπωλείο "Ανθόκηπος" για τα φυτά που μας παραχώρησε, δίνοντας μια μαγική νότα στη διακόσμηση του παζαριού μας!

 

Χριστούγεννα γιορτάζουμε και σας καλούμε!

Με χαρά σας προσκαλούμε στο σχολείο μας, την Τετάρτη 20/12/2023, από τις 6.00 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ., να γιορτάσουμε και να χαρούμε,  σε μια ατμόσφαιρα ζεστή και φιλική, με χρώματα, γεύσεις και χριστουγεννιάτικους ήχους!

Σας περιμένουμε!!!

Στιγμές από την προετοιμασία μας

Τρίτη 19/12/2023, μία μέρα πριν από το χριστουγεννιάτικο παζάρι, τα γέλια και η χαρά κυριαρχούν! Μεταφέρουμε έπιπλα και στη συνέχεια όλοι μαζί απολαμβάνουμε το τέλος της παρασκευής των προϊόντων. Την Τετάρτη 20/12 το πρωί απομένει η τακτοποίηση των πάγκων και άλλων επίπλων και ο στολισμός του χώρου που θα φιλοξενήσει το παζάρι μας.  Θα είμαστε όλοι εκεί να χαρούμε αυτή τη μεγάλη γιορτή του σχολείου μας! Δείτε φωτογραφίες της Τρίτης 19/12 ΕΔΩ

Δύο μέρες πριν από το χριστουγεννιάτικο παζάρι, το εργαστήριο Θετικών Επιστημών μετατράπηκε σε εργαστήριο γεύσης, με τα πεντανόστιμα κουλουράκια να γίνονται έργα τέχνης! Με γέλια και μουσική, τα παιδιά μεγαλούργησαν και ταυτόχρονα πέρασαν μία όμορφη μέρα στο σχολείο. Δείτε το video μας ΕΔΩ και φωτογραφίες ΕΔΩ Συγχρόνως συνεχίστηκαν και τα μαστορέματα.

6 υπέροχα έργα με λάδι σε καμβά (τρία 22.5Χ32cm και τρία 26.5Χ16.5cm) για το Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας από μητέρα μαθήτριας του σχολείου μας! Δείτε τα ΕΔΩ
Το Σαββατοκύριακο 16-17/12/2023 όλοι βοήθησαν, μαμάδες, παιδιά και εκπαιδευτικοί, κι έγιναν θαύματα! Στιγμές από τις προετοιμασίες μας ΕΔΩ
 

2ο εργαστήριο κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών (15/12/2023) Υπεύθυνες καθηγήτριες: Σοφία Σουρμενίδου, Ελένη Παπαδοπούλου. Βοήθησαν επίσης οι: Αναστασία Πελέχρα, Βιβή Κούκου, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Βιολέττα Φετφατζίδου.

Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

1ο εργαστήριο κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών (08/12/2023) Υπεύθυνες καθηγήτριες: Σοφία Σουρμενίδου, Ελένη Παπαδοπούλου.

Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ


Επιδιορθώσαμε αντικείμενα για τη διακόσμηση του παζαριού (04-05/12/2023)  Υπεύθυνες καθηγήτριες: Λίνα Ίγγιλη, Ελένη Χατζηζήση.

Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

 

Κατασκευάσαμε υπέροχα σαπουνάκια και κηροπήγια (06-07/12/2023). Υπεύθυνες καθηγήτριες: Λίνα Ίγγιλη, Ελένη Χατζηζήση. Ευχαριστούμε τη Λίτσα Βαϊτσίδου για την πολύτιμη βοήθειά της! 

Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

 

Την Παρασκευή 3/11/2023, τα τμήματα Β1, Β2 και Β3 επισκέφθηκαν το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης σε ζητήματα αναπηρίας «Παραολυμπιακοί Αγώνες». Τα παιδιά γνώρισαν την ιστορία του θεσμού, ήρθαν σε επαφή με τα Παραολυμπιακά αθλήματα και ενημερώθηκαν για τις διαφορετικές κατηγορίες αθλητών/τριών με αναπηρία και για τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων. Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος συμμετείχαν σε αγώνες των Παραολυμπιακών αθλημάτων Goalball και Boccia στους ειδικά εξοπλισμένους χώρους του Ολυμπιακού Μουσείου, με στόχο την τόνωση της ενσυναίσθησης και της ευαισθητοποίησής τους  σε ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα.

Η ψυχική υγεία συνδέεται στενά με τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, καθώς οι  αθλητές/τριες που συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες έχουν υπερνικήσει σημαντικά εμπόδια λόγω των αναπηριών τους. Αυτό απαιτεί μεγάλη δύναμη ψυχής, αυτοπεποίθηση και ανθεκτικότητα, η οποία είναι σημαντική για την αντιμετώπιση των φυσικών και ψυχολογικών προκλήσεων που προκύπτουν από την αναπηρία. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες προωθούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ανθεκτικότητα και την αυτοπεποίθηση των αθλητών με αναπηρίες, οι οποίες είναι σημαντικές πτυχές της ψυχικής υγείας.

Για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες, κάντε κλικ ΕΔΩ