Ευχαριστήριο σημείωμα

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας για την ευγενική προσφορά τους στα πλαίσια της Κοινωνικής Δράσης του σχολείου μας «Για να φτάσει η Αγάπη πιο μακριά και το Πάσχα», που πραγματοποιήθηκε από τις 24/03/2022 έως τις 15/04/2022.

 • Τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν, παραδόθηκαν την Παρασκευή 15/04/2022 στο Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο.

Ευχαριστήρια Επιστολή

 • Τα λούτρινα ζωάκια, τετράδια, στυλό, μολύβια, μαρκαδόροι, μπλοκ, χρώματα και γενικά σχολικά είδη για το Δημοτικό σχολείο «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» στη Σιέρα Λεόνε παραδόθηκαν στο 1ο Γυμνάσιο Ευκαρπίας που ξεκίνησε τη δράση.
 • Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν (520 €) προσφέρθηκαν στις 15/04/2022 σε 8 παιδιά που φοιτούν στο σχολείο μας, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, δίνοντας μεγάλη χαρά και συγκίνηση, όχι μόνο σ’ εκείνους που δέχθηκαν τη δωρεά, αλλά και σε εμάς που τα προσφέραμε.

«Μέρες αγάπης και αλληλεγγύης»

 28/3 έως 13/4

Στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεων του σχολείου μας συγκεντρώνουμε:

 • Τρόφιμα για το παιδικό χωριό στο Φίλυρο και για το «Χαμόγελο του παιδιού». Χρειαζόμαστε όσπρια, ζυμαρικά, γάλα εβαπορέ ή μακράς διαρκείας, ρύζι, τριμμένες ντομάτες ή πελτέ ντομάτας ή κέτσαπ, δημητριακά, φρυγανιές, μαρμελάδες, ζάχαρη, κακάο, αλεύρι, λάδι, μπισκότα, ταχίνι. Κάθε τμήμα πρέπει να διαθέτει ένα ανθεκτικό χάρτινο κουτί για τη συγκέντρωση των τροφίμων.
 • Λούτρινα ζωάκια, τετράδια, στυλό, μολύβια, μαρκαδόρους, μπλοκ, χρώματα και γενικά σχολικά είδη για το Δημοτικό σχολείο «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» στη Σιέρα Λεόνε. Συγκέντρωση μέχρι 5/4. Τη συγκεκριμένη δράση ξεκίνησαν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ευκαρπίας και εμείς μπορούμε να τη στηρίξουμε!
 • Χρήματα για τις οικογένειες του σχολείου μας που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Τα χρήματα θα παραδίνονται στον υπεύθυνο του τμήματος από τις 28/3 έως τις 13/4.
 • Όλοι μαζί (Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί) στηρίζουμε την πρωτοβουλία του δήμου Νεάπολης Συκεών στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τον πληττόμενο λαό της Ουκρανίας.
 • Ιατροφαρμακευτικό   υλικό   (αιμοστατικά,   αλοιφές   εγκαυμάτων,  αντιϊσταμινικά φάρμακα,   αντιπυρετικά,  αντισηπτικά,  γάζες,       αντιφλεγμονώδη,   επιστρώματα, ισοθερμικές κουβέρτες, λευκοπλάστ, παυσίπονα, σύριγγες με βελόνες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, οινόπνευμα, φυσιολογικοί οροί, μη υδραργυρικά θερμόμετρα, αντισηπτικά μετά από τραυματισμό κ.ά.)
 • Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες, παπλώματα και κλινοσκεπάσματα
 • Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα), βρεφικές τροφές και γάλατα
 • Είδη ατομικής υγιεινής
 • Φακοί, μπαταρίες

Τα παραπάνω είδη (για τον πληττόμενο λαό της Ουκρανίας) θα συγκεντρωθούν στο σχολείο μας ή απευθείας στο Δημοτικό κατάστημα Πεύκων, στο  Δημαρχείο Νεάπολης  Συκεών και στα δημοτικά καταστήματα Νεάπολης και Αγίου Παύλου.

Η συντονιστική ομάδα κοινωνικών δράσεων του 1ου Γυμνασίου Πεύκων

 Επιστολή του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

Και φέτος συγκεντρώσαμε είδη για το "Χαμόγελο του Παιδιού", προσπαθώντας να συμβάλουμε κι εμείς στην κάλυψη των αναγκών, τόσο των παιδιών που διαμένουν στα σπίτια του Συλλόγου, όσο και των παιδιών και οικογενειών που λαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας, λόγω των σοβαρών προβλημάτων διαβίωσης που αντιμετωπίζουν. 

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν, παραδόθηκαν σε εκπρόσωπο του "Χαμόγελου του Παιδιού" στις 19/01/2022.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθειά μας!

Ευχαριστήρια Επιστολή από το "Χαμόγελο του Παιδιού"

ΕΠΑΙΝΟΣ

 

Το σχολείο μας στήριξε το πρόγραμμα "Αστέρι της Ευχής" και κατά το σχολικό έτος 2021-2022.  Τα παιδιά των τμημάτων Α12,  Α21, Α22, Α23, Α24, Β11 και Β23 συμμετείχαν στη δράση του οργανισμού «Make a wish» και με τη δωρεά τους βοήθησαν ώστε να εκπληρωθούν ευχές παιδιών που πάσχουν από σοβαρές, για τη ζωή τους, ασθένειες. Ειδικότερα τα παιδιά  των τμημάτων Α24 και Β11 ζωγράφισαν τα δικά τους αστέρια  και δημιούργησαν ένα βίντεο, με το οποίο συμμετέχουν στον διαγωνισμό «Αστέρι της ευχής».

Το πρόγραμμα Αστέρι της ευχής εδώ και 23 χρόνια αποτελεί ένα από τα βασικά προγράμματα εξεύρεσης πόρων, ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν ευχές παιδιών που έχουν στερηθεί την παιδική ανεμελιά.

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε το video μας

και ΕΔΩ για να δείτε τα Πιστοποιητικά Υιοθεσίας του σχολείου μας

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Πελέχρα Αναστασία, Χαρατσή Αργυρώ, Σταμπουλίδου Αναστασία, Ράντσιος Κωνσταντίνος

Ευχαριστήριο σημείωμα

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας (Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς) για την ευγενική προσφορά τους στα πλαίσια της Κοινωνικής Δράσης του σχολείου μας «Για να φτάσει η Αγάπη παντού», που πραγματοποιήθηκε από τις 15/12/2021 έως τις 23/12/2021.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από όλη τη σχολική κοινότητα (1800 €), προσφέρθηκαν στις 23/12/2021 σε 8 παιδιά που φοιτούν στο σχολείο μας, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, δίνοντας μεγάλη χαρά και συγκίνηση, όχι μόνο σ’ εκείνους που δέχθηκαν τη δωρεά, αλλά και σε εμάς που τα προσφέραμε.

Χρόνια  Πολλά και Καλή Χρονιά!  Να είμαστε όλοι γεροί και να προσφέρουμε πάντα αγάπη και αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας, δίνοντας σ’ εκείνους λίγη χαρά αλλά και σ’ εμάς μεγαλύτερο νόημα στη ζωή μας!