Κατά το τρέχον σχολικό έτος, στον χώρο της Σχολικής Βιβλιοθήκης, λειτούργησε Έκθεση αντικειμένων παλαιάς τεχνολογίας. Τα αντικείμενα συγκεντρώθηκαν χάρη στην ευγενική προσφορά εκπαιδευτικών, μαθητών/τριών και γονέων του σχολείου μας. 

Στην  έκθεση “Παλαιάς τεχνολογίας” θα δείτε:

  1. Μία πολύ καλή συλλογή από τηλέφωνα, τηλεφωνικά κέντρα και κινητά.  Τρία μάλιστα από αυτά είναι από ιδιωτική συλλογή συλλέκτη και είναι από το 1910 έως το 1945.
  2. Αρκετές φωτογραφικές μηχανές τεχνολογίας με φιλμ και φλας, δεκαετίας 70- 80.
  3. Γραφομηχανές με ταινία και μία  επαγγελματική ηλεκτρονική δεκαετίας 70.
  4. Ραδιόφωνα δεκαετίας 60, τρανζιστοράκια, ραδιοπικάπ και μπομπινόφωνο.  Επίσης δύο κινηματογραφικοί προβολείς με φιλμ δεκαετίας 60
  5. Πολλά άλμπουμ γραμματοσήμων, σχολικά βιβλία από την δεκαετία του 40, σχολικές ποδιές, ένα Δισκοπότηρο από το 1907 κ.ά.

Η Έκθεση θα λειτουργεί έως και το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023, ημέρα της τελετής αποφοίτησης της Γ' τάξης, ώστε να δοθεί η ευκαιρία να την επισκεφθούν και γονείς. Από τη Δευτέρα 19/06/2023 θα επιστρέφονται τα αντικείμενα στους ιδιοκτήτες τους.

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι διέθεσαν στο σχολείο αντικείμενα παλαιάς τεχνολογίας και συνέβαλαν στο να μάθουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι παλαιότεροι.

Δείτε τις φωτογραφίες των αντικειμένων της Έκθεσης ΕΔΩ

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Σοφία Σουρμενίδου