Κατά τη σχολική χρονιά 2023-24 λειτούργησε o Όμιλος Φιλαναγνωσίας "Βιβλιοταξιδιώτες" με υπεύθυνη τη φιλόλογο κ. Στράνταρη Ολυμπία, στον χώρο της Βιβλιοθήκης του σχολείου μας. Μέσα από τις συναντήσεις ήρθαμε σε επαφή με πολλά βιβλία, αλλά ταυτόχρονα δημιουργήσαμε μια δυνατή συντροφιά  και εκτός Ομίλου. Ενδιαφέροντα στιγμιότυπα των συναντήσεων μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

 

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2022-23, στο πλαίσιο του Ομίλου "Μικροί γεωμέτρες εν δράσει", τα παιδιά ανέπτυξαν γνώσεις και δεξιότητες, καλλιέργησαν ενδιαφέροντα και κλίσεις, απασχολήθηκαν δημιουργικά, εκφράστηκαν ελεύθερα αλλά και ψυχαγωγήθηκαν. Δημιούργησαν έργα τέχνης με τη χρήση γεωμετρικών οργάνων και ψηφιακών εφαρμογών. Εργάστηκαν σε ομάδες και σχεδίασαν γεωμετρικά σχήματα για τη δημιουργία έργων τέχνης και όχι μόνο, συνδυάζοντας τη Γεωμετρία με την Τέχνη. 

Δείτε στιγμιότυπα από τις ποικίλες δράσεις τους ΕΔΩ

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2022-23, στο πλαίσιο του Ομίλου "Γνωριμία με τις θετικές επιστήμες", τα παιδιά εξοικειώθηκαν με όργανα και συσκευές του εργαστηρίου Θετικών Επιστημών και πραγματοποίησαν πειράματα.

 

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε φωτογραφίες από τις συναντήσεις της ομάδας και τα πειράματα που πραγματοποίησαν.

Κατά τη σχολική χρονιά 2022-23, τα παιδιά που συμμετείχαν στον όμιλο "Τα παιδία παίζει" ανέπτυξαν  κινητικές δεξιότητες, κοινωνικοποιήθηκαν και κυρίως ψυχαγωγήθηκαν, όντας η γενιά των παιδιών που η ενασχόλησή τους με την τεχνολογία και η χρήση των κινητών τηλεφώνων τους έχει στερήσει την κοινωνική επαφή και τη χαρά του ανέμελου κινητικού παιχνιδιού.

 

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το e-book του ομίλου μας

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το video της τελευταίας μέρας μαθημάτων (29/05/2023)

Ο γαλλικός πολιτισμός είναι ένα πολυσύνθετο παζλ! Στον όμιλο που δημιουργήσαμε προσπαθήσαμε να συνθέσουμε τα κομμάτια του, τις διαφορετικές πτυχές της Γαλλίας. Μαθαίνοντας τη γαλλική γλώσσα, γνωρίσαμε καλύτερα  και τον γαλλικό πολιτισμό: αξιοθέατα και μνημεία, μουσική, μόδα, παιχνίδια, κουζίνα, ιστορία, θέατρο, σινεμά, τέχνη, ποίηση… 

Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανακαλύψετε τις πολλές, διαφορετικές πτυχές της Γαλλίας!

 

και πατήστε ΕΔΩ για να δείτε πολλές συνταγές στα Ελληνικά και στα Γαλλικά.