Τηλεδιασκέψεις

 (εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση)

1. Οδηγίες σύνδεσης των μαθητών/τριών στην πλατφόρμα WEBEX

Προκειμένου να ταυτοποιήσουν οι διδάσκοντες τα παιδιά που θα συνδεθούν, στο παράθυρο Enter your information προτείνουμε να εισάγουν τα παιδιά το πραγματικό τους ονοματεπώνυμο. Αν δεν επιθυμείτε την εισαγωγή ολόκληρου του ονοματεπωνύμου, για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων, πρέπει να εισάγουν τα παιδιά το μικρό τους όνομα και το αρχικό του επωνύμου τους. 

2. Οι σύνδεσμοι των εκπαιδευτικών στην πλατφόρμα WEBEX  (ο κωδικός για να ανοίξει το αρχείο έχει σταλεί στο email σας)  

3. Ενημερωτικό σημείωμα του ΥΠΑΙΘ προς μαθητές/τριες και γονείς / κηδεμόνεςσχετικά με τις προϋποθέσεις παροχής σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Απαγορεύεται η εγγραφή, ηχογράφηση, φωτογράφηση ή βιντεοσκόπηση των τηλεδιασκέψεων με οποιοδήποτε μέσο, όπως και η κοινοποίηση περιεχομένου των τηλεδιασκέψεων (π.χ. σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης)

 

Ψηφιακές τάξεις (πλατφόρμα η-τάξη)

(εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ/ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ

Για να κάνεις εγγραφή σε κάποιο μάθημα, αρχικά θα πρέπει να κάνεις είσοδο στην η-τάξη (με τους κωδικούς σου στο ΠΣΔ, όπως περιγράφεται στον παραπάνω σύνδεσμο) και στη συνέχεια από την επιλογή Μαθήματα του μενού (αριστερά) θα δεις όλα τα μαθήματα του σχολείου σου. Στα μαθήματα που είσαι ήδη γραμμένος/η, το αντίστοιχο τετράγωνο είναι τσεκαρισμένο (π.χ. Μαθηματικά Α’ Γυμνασίου). Κάνε κλικ στα τετράγωνα των μαθημάτων που θέλεις να εγγραφείς.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΥΚΩΝ

 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ή/και ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΞΗ και ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΕΙΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΧΕΙΟ PDF

Παρακαλούμε τους μαθητές/τριες να εγγράφονται μόνο στις ψηφιακές τάξεις των εκπαιδευτικών που διδάσκουν το μάθημα στο τμήμα που φοιτούν. Σε περίπτωση εγγραφής μαθητή/τριας σε ψηφιακή τάξη άλλου εκπαιδευτικού, ο/η διδάσκων/ουσα θα αφαιρεί τον/την μαθητή/τρια από την ψηφιακή του τάξη.

Εάν, καθώς προσπαθείτε να κάνετε εγγραφή/είσοδο σε κάποια ψηφιακή τάξη, δεν εμφανίζεται η σελίδα (συμβαίνει όταν είναι υπερφορτωμένο το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο) μπορείτε να την επαναφορτώσετε πατώντας το κουμπί "Ανανέωση" στον φυλλομετρητή σας (Chrome, FireFox ή όποιον άλλο φυλλομετρητή έχετε).

Πρέπει πρώτα να κάνετε είσοδο στην η-τάξη (κλικ πάνω αριστερά στην εικόνα η-τάξη) με τους κωδικούς σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο για να έχετε τη δυνατότητα να κάνετε κλικ από τον κατάλογο πάνω στο όνομα της ψηφιακής τάξης για να εγγραφείτε/εισαχθείτε σ' αυτή (μόνο στις τάξεις που χαρακτηρίζονται ως "Ανοιχτές" μπορείτε να εγγραφείτε/εισαχθείτε χωρίς να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο ΠΣΔ).