Διαβάστε το Εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών

(2017 - Α' έκδοση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας)

  Στις  11 και 13 Μαρτίου 2013  στο πλαίσιο προγραμμάτων αγωγής υγείας στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  που υλοποιούν από κοινού το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου, επισκέφθηκε το σχολείο μας ο κοινωνικός λειτουργός του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου κος Δρόντσος Αναστάσιος.

  Το θέμα του προγράμματος  ήταν:

«η ασφαλής χρήση του Διαδικτύου».

  Αναλυτικότερα στις ομιλίες που έγιναν σε όλα τα τμήματα της Α΄ τάξης του σχολείου μας τέθηκαν τα θέματα της ασφαλής χρήσης του Facebook, της αποπλάνησης μέσω διαδικτύου, του cyberbullying (ηλεκτρονικός εκφοβισμός), των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και του  ηλεκτρονικού τζόγου, καθώς και των συμπεριφορών εξάρτησης στο διαδίκτυο. Η συμμετοχή των μαθητών στην συζήτηση που έγινε ήταν ιδιαίτερα ενεργητική.

  Στις 6 Μαρτίου, το Mobile School στο Γυμνάσιό μας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας.

 

  Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Γ2, Γ5, Γ3, Α4 και Α5 συμμετείχαν σε δραστηριότητες δημιουργικής έκφρασης του κινητού σχολείου (πάνελ συζήτησης, δημιουργικά πάνελ παιχνιδιών), με τις οποίες βοηθήθηκαν  να μοιραστούν τις εμπειρίες και τα βιώματά τους σε ένα ασφαλές πλαίσιο πάνω σε ζητήματα όπως η παιδική κακοποίηση, η ενδοοικογειακή βία και η μοναξιά.

 

Στις 25 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη από την ομάδα Αγωγής Υγείας του σχολείου στις εγκαταστάσεις της Γεωργικής σχολής του ΑΠΘ στα πλαίσια του προγράμματος «η καλή διατροφή σε μικρές ηλικίες μπορεί να συμβάλει στην μακροζωία του ανθρώπου».