Στα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου μας στο Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο" οι μαθητές/τριες των τμημάτων Α4 και Γ3, με αφοσίωση και μεράκι και με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού κ. Αναστασίας Πελέχρα, δημιούργησαν FlipBook, Quiz και Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού.

Την Πέμπτη 16/05/2024 και την Παρασκευή 17/05/2024, τα τμήματα της Β’ τάξης συμμετείχαν σε ενημερωτική συνάντηση / δράση ευαισθητοποίησης για το αλκοόλ και το κάπνισμα, διάρκειας 2 διδακτικών ωρών για κάθε τμήμα. Τη δράση συντόνισε η κ. Κυριακίδου Μαρία, σχολική ψυχολόγος, επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης "ΠΥΞΙΔΑ" του Δήμου Νεάπολης - Συκεών, την οποία ευχαριστούμε πολύ!

 χχ 

Διαβάστε το Εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών

(2017 - Α' έκδοση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας)

  Στις  11 και 13 Μαρτίου 2013  στο πλαίσιο προγραμμάτων αγωγής υγείας στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  που υλοποιούν από κοινού το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου, επισκέφθηκε το σχολείο μας ο κοινωνικός λειτουργός του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου κος Δρόντσος Αναστάσιος.

  Το θέμα του προγράμματος  ήταν:

«η ασφαλής χρήση του Διαδικτύου».

  Αναλυτικότερα στις ομιλίες που έγιναν σε όλα τα τμήματα της Α΄ τάξης του σχολείου μας τέθηκαν τα θέματα της ασφαλής χρήσης του Facebook, της αποπλάνησης μέσω διαδικτύου, του cyberbullying (ηλεκτρονικός εκφοβισμός), των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και του  ηλεκτρονικού τζόγου, καθώς και των συμπεριφορών εξάρτησης στο διαδίκτυο. Η συμμετοχή των μαθητών στην συζήτηση που έγινε ήταν ιδιαίτερα ενεργητική.

  Στις 6 Μαρτίου, το Mobile School στο Γυμνάσιό μας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας.

 

  Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Γ2, Γ5, Γ3, Α4 και Α5 συμμετείχαν σε δραστηριότητες δημιουργικής έκφρασης του κινητού σχολείου (πάνελ συζήτησης, δημιουργικά πάνελ παιχνιδιών), με τις οποίες βοηθήθηκαν  να μοιραστούν τις εμπειρίες και τα βιώματά τους σε ένα ασφαλές πλαίσιο πάνω σε ζητήματα όπως η παιδική κακοποίηση, η ενδοοικογειακή βία και η μοναξιά.