Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 είχαμε τη μεγάλη χαρά να υποδεχθούμε στο σχολείο μας 10 μαθητές και 2 εκπαιδευτικούς από την Ίμβρο. Τους υποδεχθήκαμε πρωί – πρωί με τα κάλαντα της Άνοιξης, τα οποία τραγούδησαν τα παιδιά του Α2, συνοδεία πιάνου που έπαιξε η μουσικός του σχολείου μας κ. Δήμητρα Παπαναστασίου. Κατόπιν, ξεκινήσαμε το παιχνίδι! Τα παιδιά χωρίστηκαν σε 5 ομάδες (καθεμιά από τις οποίες αποτελούνταν, τόσο από παιδιά του σχολείου της Ίμβρου, όσο και από παιδιά του δικού μας σχολείου) και έπαιξαν «Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού». Στη συνέχεια, τα παιδιά του Ελληνικού σχολείου της Ίμβρου, παρουσίασαν το σχολείο τους στα τμήματα Β1, Β3 και Β4. Ακολούθησε συζήτηση στην οποία τα παιδιά του σχολείου μας έμαθαν πολλά για το σχολείο της Ίμβρου, για το εκπαιδευτικό σύστημα στην Τουρκία και τη ζωή των παιδιών εκεί. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ολιγόλεπτη επίσκεψη των μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου της Ίμβρου στα τμήματα της Γ’ τάξης, προκειμένου να αποχαιρετήσουν τα παιδιά του σχολείου μας αλλά και να γνωρίσουν στο περιβάλλον της τάξης (τεχνολογικό εξοπλισμό, επίπλωση κ.τ.λ.). Το βράδυ ακολούθησε γεύμα στην ταβέρνα «Ίμβρος», προσφορά του ιδιοκτήτη, που κατάγεται από την Ίμβρο, τον οποίο δεν έχουμε λόγια να ευχαριστήσουμε! Την επόμενη μέρα διασκεδάσαμε όλοι μαζί με μουσική και τραγούδι στο Άλσος Συκεών.
Ανανεώσαμε το ραντεβού για την επόμενη σχολική χρονιά. «Ας χτίσουμε γέφυρες φιλίας και συνεργασίας», ήταν η ευχή που γράψαμε στα σημειωματάρια που προσφέραμε στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του Ελληνικού Σχολείου της Ίμβρου, ως συμβολικό αναμνηστικό δώρο της συνάντησής μας. Αντίστοιχα εκείνοι μας χάρισαν ένα υπέροχο, συλλεκτικό βιβλίο για το νησί τους. Σας ευχαριστούμε πολύ νέοι μας φίλοι από την Ίμβρο, καλή αντάμωση!
Διαβάστε περισσότερα  ΕΔΩ 
Δείτε video από την εκδήλωση στο σχολείο ΕΔΩ και από την αποχαιρετιστήρια βραδιά στο Άλσος Συκεών  ΕΔΩ

Tην Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023, επισκέφθηκε το σχολείο μας, αντιπροσωπεία 5 Γάλλων μαθηματικών από την Ακαδημαϊκή Περιφέρεια Προβηγκίας – Άλπεων - Κυανής Ακτής, με την οποία η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας έχει υπογράψει σύμβαση εκπαιδευτικής συνεργασίας, με στόχο την επιτόπια παρατήρηση εργασίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Peer2formaths». Οι μαθηματικοί του σχολείου μας Δώρα Πιστόλα και Λίνα Ίγγιλη παρουσίασαν το καινοτόμο διδακτικό σενάριο "Το πείραμα του Ερατοσθένη", στο οποίο συμμετείχαν 16 μαθητές/τριες της Γ' τάξης.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη ΕΔΩ

Flip Book (Το Πείραμα του Ερατοσθένη)

Διδακτικό σενάριο

Tην Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023, θα επισκεφθεί το σχολείο μας, αντιπροσωπεία 5 Γάλλων εκπαιδευτικών, με στόχο την επιτόπια παρατήρηση εργασίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Peer2formaths». Η θεματική του συγκεκριμένου προγράμματος αφορά στη μελέτη της διδασκαλίας των μαθηματικών στην Ευρώπη, στην ανακάλυψη καινοτόμων και αποτελεσματικών πρακτικών διδασκαλίας σε άλλα εκπαιδευτικά συστήματα και στη βελτίωση της ποιότητας του σχολείου, καθώς και την ανάπτυξη της διεθνούς του διάστασης. Οι μαθηματικοί του σχολείου μας Δώρα Πιστόλα και Λίνα Ίγγιλη θα παρουσιάσουν το καινοτόμο εκπαιδευτικό σενάριο "Το πείραμα του Ερατοσθένη".

 

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΥΚΩΝ ΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Το 1ο Γυμνάσιο Πεύκων αδελφοποιήθηκε με ένα μεγάλο σχολείο της Γερμανίας, το οκτατάξιο Γυμνάσιο-Λύκειο HELLWEG SCHULE BOCHUM της πόλης Μπόχουμ της βορειοδυτικής Γερμανίας, με το οποίο ήδη πραγματοποίησε ανταλλαγές επισκέψεων μαθητών και μαθητριών (τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο του 2019) και θα συνεχίσει τα επόμενα δύο χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα εδώ  και δείτε το λεύκωμα εντυπώσεων των παιδιών που συμμετείχαν στην επίσκεψη στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο του 2019 εδώ