Σας ενημερώνουμε πως η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής επικοινωνίας της με την εκπαιδευτική κοινότητα και προκειμένου να δοθεί λόγος και δυνατότητα παρέμβασης σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς καθιερώνει: Τακτική επικοινωνία ανά δεκαπενθήμερο. Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης θα δέχεται ερωτήσεις και προτάσεις και θα απαντά online, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία.

Η πρώτη επικοινωνία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12/10/2023 και ώρα 13.30-15.00. Για να διατυπώσετε τα ερωτήματά σας εισέρχεσθε τον σύνδεσμο https://submit.kmaked.eu/ τη συγκεκριμένη ώρα. Για τις επόμενες ημέρες επικοινωνίας θα ενημερώνεστε έγκαιρα από την ιστοσελίδα της ΠΔΕΚΜ.

Οι Αντιδημαρχίες Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Νεάπολης- Συκεών συνδιοργανώνουν ημερίδα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού. Η ημερίδα αφορά τις επιλογές σταδιοδρομίας μετά το Γυμνάσιο (Γενικό Λύκειο, Επαγγελματικό Λύκειο, ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ πρώην ΟΑΕΔ), καθώς και την ανάγκη σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 στις 17:30 στο Κλειστό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου με Μεγάρων) και μπορούν να την παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί, γονείς, κηδεμόνες και μαθητές/ μαθήτριες.

Η εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για το σχολικό έτος 2023-24 αφορά στην εισαγωγική τάξη κάθε βαθμίδας, δηλαδή τα προνήπια, την Α΄ Δημοτικού, την Α΄ Γυμνασίου και την Α΄ Γενικού Λυκείου. Στα Πειραματικά Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) η εισαγωγή γίνεται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση που θα διεξαχθεί στις 28.4.2023 ενώ στα Πρότυπα Γυμνάσια και Πρότυπα Λύκεια με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων που θα διεξαχθεί στις 29/04/2023. Οι γονείς/κηδεμόνες που επιθυμούν τη συμμετοχή του παιδιού τους στην κλήρωση ή τη δοκιμασία εισαγωγής, υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση από την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 έως και τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), κατηγορία Εκπαίδευση, υποκατηγορία Εγγραφή σε σχολείο, ενότητα Αίτηση εισαγωγής μαθητών και μαθητριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία ή μέσω του συνδέσμου https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-seskholeio/aitese-eisagoges-matheton-kai-mathetrion-sta-protupa-kai-peiramatika-skholeia

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

και την Απόφαση για τον αριθμό των εισακτέων κατά σχολείο (για τα σχολεία Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης) ΕΔΩ

Σας γνωρίζουμε ότι από το σχολικό έτος 2023-2024 και εφεξής, οι μαθητές/τριες θα εισάγονται στην Α΄ τάξη Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Α΄ τάξη Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου κατόπιν εξετάσεων ή δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ 

Για την υποβολή της αίτησης ακολουθείται η διαδρομή: 
Αρχική / Εκπαίδευση / Εγγραφή σε σχολείο / Εισαγωγή στα Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά σχολεία.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι από Παρασκευή 10.03.2023 και ώρα 14:00 έως και Δευτέρα 27.03.2023 και ώρα 14:00.

Διαβάστε τη συμπληρωματική εγκύκλιο ΕΔΩ.

 

Συμπολίτες μας κάθε ηλικίας ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Δήμου Νεάπολης - Συκεών δείχνοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη τους.

Ανοιχτά και το Σαββατοκύριακο (11-12/02/2023) μέχρι τις 11 το πρωί της Δευτέρας 13/02 θα παραμείνουν όλα τα ΚΑΠΗ του δήμου (στο χώρο των κυλικείων), για να παραλαμβάνουν τα είδη πρώτης ανάγκης που συνεχίζουν να προσφέρουν καθημερινά από την περασμένη Τετάρτη, συμπολίτες μας κάθε ηλικίας στους πληγέντες του φονικού σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία.

Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη λίστα ειδών πρώτης ανάγκης που εξέδωσε η ΚΕΔΕ, προκειμένου η βοήθεια που θα παραδοθεί να είναι όσο το δυνατόν πιο χρήσιμη, όσες και όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, καλούνται να συνεισφέρουν:

-Κουβέρτες, παπλώματα

-Σκηνές, υπνόσακους

-Μαξιλάρια

-Φακούς, φορτιστές

-Είδη ρουχισμού (μόνο κασκόλ, γάντια, σκούφοι, κάλτσες)

-Είδη υγιεινής και γυναικείας υγιεινής

-Πάνες παιδικές και τρίτης ηλικίας

-Συσκευασμένη ξηρά τροφή και παιδικές τροφές

Διαβάστε περισσότερα στο Δελτίο Τύπου του Δήμου Νεάπολης - Συκεών

Αγαπητοί γονείς,

Το σχολείο μας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, σκοπεύει να προχωρήσει σε δενδροφύτευση στον προαύλιο χώρο, αξιοποιώντας γλάστρες μεγάλης διαμέτρου που δόθηκαν ως δωρεά στο σχολείο και μεταφέρθηκαν στο σχολείο μας με τη συμβολή του κ. Κυριάκου Ζέρβα, προέδρου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων.

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δενδροφύτευση, απαιτείται μεγάλη ποσότητα χώματος (10 – 12 κυβικά). Ο Δήμος αδυνατεί να μας χορηγήσει τόσο μεγάλη ποσότητα. Το κόστος της αγοράς του χώματος θα προσπαθήσει να καλύψει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.

Προσβλέποντας στη διάθεση όλων των μελών της σχολικής μας κοινότητας να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην πραγματοποίηση της δράσης, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε εάν γνωρίζετε κάποια εταιρεία που θα μπορούσε να μας χορηγήσει χώμα ή αν αυτό δεν είναι εφικτό, να μας προμηθεύσει χώμα σε προσιτή τιμή, λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για ένα δημόσιο σχολείο που στοχεύει στη δημιουργία ενός όμορφου περιβάλλοντος που να εμπνέει τους/τις μαθητές/τριες του και να δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις για την αρμονική και ουσιαστική τους επικοινωνία.

Σας παρακαλούμε εάν έχετε κάποια σχετική πληροφορία, να μας ενημερώσετε το συντομότερο δυνατό, καθώς η ιδανική φυτευτική περίοδος διαρκεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου ή το αργότερο μέχρι τα μέσα Μαρτίου (ανάλογα με τον καιρό).

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Με εκτίμηση

Από τη Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Πεύκων

Από την 1η Ιουνίου 2022 η χρήση προστατευτικής μάσκας σε εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι υποχρεωτική σε χώρους (ενδεικτικά αίθουσες, αμφιθέατρα) εντός των οποίων διεξάγονται κάθε είδους εξετάσεις (ενδεικτικά ενδοσχολικές, προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, εξετάσεις ξένων γλωσσών, εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας, εξετάσεις πιστοποίησης πληροφορικής) για όλα ανεξαιρέτως τα πρόσωπα που εισέρχονται σε αυτούς (μαθητές / μαθήτριες, καταρτιζόμενους, εκπαιδευόμενους, μαθητευόμενους, σπουδαστές, υποψηφίους, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές, επιτηρητές, λοιπό προσωπικό).

Διαδικτυακή συνάντηση για γονείς και κηδεμόνες με θέμα: «Σχολική Διαμεσολάβηση: Μαθαίνοντας να επιλύουμε ειρηνικά τις διαφορές μας».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, 17:00-19:00. Αιτήσεις μπορούν να γίνουν μέχρι 25/3/22 στο σύνδεσμο: https://forms.gle/LWz67mnxKKmPE38R9
 
 
 

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συκιές, 6 Μαρτίου 2022

Μήνυμα του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη για συμμετοχή στο κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον ουκρανικό λαό 

Τα είδη πρώτης ανάγκης και τα σημεία συγκέντρωσης στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Γονέων Πεύκων εξασφάλισε προσφορές για οικονομικά pcr, rapid test & test αντισωμάτων για τα σχολεία των Πεύκων, που είναι μέλη της.  Η προσφορά αφορά μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.  
 
Δείτε τις προσφορές ΕΔΩ
 
----- 

Προσφορά για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς

των σχολείων των Δήμων Συκεών – Νεάπολης και Πολίχνης

365 ημέρες (Κυριακές και Αργίες) 06.00 – 22.00.

Covid Test Point - Λεωφ. Ανδ. Παπανδρέου 215, τηλ. 6988359912

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Παραθέτουμε πίνακα με δομές ψυχοκοινωνικής και συναισθηματικής στήριξης για την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Καλό είναι εφόσον χρειάζονται οι Σχολικές Μονάδες κάποια από αυτές, να προτιμούν πρώτα να προσεγγίζουν τις διαδικτυακές διευθύνσεις των δομών, γιατί οι τηλεφωνικοί αριθμοί συχνά αλλάζουν.

Για να δείτε τον πίνακα πατήστε ΕΔΩ

Αγαπητά μας παιδιά,

Το σχολείο μας θα συμμετέχει στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σχολικής Εφημερίδας «Σχολική εφημερίδα: Η καταιγίδα ... μιας πανδημίας». Μπορείτε να συμμετέχετε στην ομάδα σύνταξης του περιοδικού μας με οτιδήποτε από τα παρακάτω:

  1. Άρθρο
  2. Ρεπορτάζ / έρευνα
  3. Συνέντευξη
  4. Παρουσίαση / Κριτική (εναλλακτικά: βιβλίου, ταινίας, θεατρικής παράστασης, εικαστικής δημιουργίας)
  5. Λογοτεχνικό κείμενο (π.χ. χρονογράφημα, ποίημα, διήγημα, μονόλογος)
  6. Γελοιογραφία ή κόμικ
  7. Φωτογραφίες
  8. Εικαστικά έργα (π.χ. ζωγραφιά, σκίτσο)
  9. Παιχνίδια (π.χ. σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα, ακροστιχίδες)

Το θέμα της δημιουργίας σας πρέπει να είναι σχετικό με την πανδημία covid-19.

Μπορείτε να αποστείλετε τις δημιουργίες σας στο email του σχολείου, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., το αργότερο μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου 2022.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Επίσης, ενόψει των γιορτών που διανύουμε, μπορείτε να αναρτήσετε τις ευχές σας για τις φετινές γιορτές, σε σχέση με την πανδημία, στον ηλεκτρονικό πίνακα του σχολείου με τίτλο «Τα Χριστούγεννα ... μιας πανδημίας (2021-2022)». Ο ηλεκτρονικός πίνακας θα δημοσιευθεί στο τεύχος του περιοδικού μας που θα αποσταλεί στον διαγωνισμό «Σχολική εφημερίδα: Η καταιγίδα ... μιας πανδημίας». Μπορείτε να αναρτήσετε κείμενο, φωτογραφίες, ζωγραφιές, video …

Βρίσκεται στη διεύθυνση: http://linoit.com/users/1gympefkon/canvases/ChristmasPandemic2022

Καλές γιορτές με υγεία και με όλους όσους αγαπάμε και χωρίς τον έναν που μισούμε… (ποιος είναι;)

(Λύση του κουίζ: ο Covid 19, 20, 21: stop)

 Με εκτίμηση

Από τη Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Πεύκων

Ο Δήμος Νεάπολης - Συκεών και το Κέντρο «Πυξίδα» διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Μετά το Λύκειο, αν δεν σπουδάσω στο Πανεπιστήμιο, τι μπορώ να κάνω;», για τους μαθητές και τις μαθήτριες που αναζητούν τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό και για απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και λυκείου, την Πέμπτη 16/12/2021, ώρες 1 μμ - 5.30 μμ.

Δήλωση συμμετοχής στο https://pyxida.org.gr/index.php/events/21-meta-to-lykeio

Απευθύνεται κυρίως σε γονείς μαθητών/τριών Γ΄ Λυκείου και απόφοιτους Λυκείου.

Χορήγηση 3 υποτροφιών σε μαθητές/τριες Γυμνασίου από τα έσοδα του κληροδοτήματος Κων/νου Κατσέα για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22.  Περισσότερα

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης  διοργανώνουν δράσεις στις 24-26 Σεπτεμβρίου 2021 στον χώρο του άλσους ΔΕΛΑΣΑΛ, στα Πεύκα, με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Γλυπτικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ., του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑ.ΜΑ.Κ. και της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Κ.Θ.Β.Ε. και με την ειδική συμμετοχή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
 
Δηλώσεις συμμετοχής:
 

Ανακοίνωση πρόσκλησης χορήγησης τριών υποτροφιών, για μαθητές Γυμνασίου από τα έσοδα κληροδοτήματος Κωνσταντίνου Κατσέα  Περισσότερα

Υποκατηγορίες

Ρίξτε μια ματιά στους Μαθητικούς Διαγωνισμούς εδώ