Την Τετάρτη 10/04/2024 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Ομαδικής Έκθεσης Εικαστικών - Φωτογραφίας, στην Αίθουσα Τέχνης Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης, στα πλαίσια της Γιορτής Παιδείας & Πολιτισμού 2024 του Δήμου Νεάπολης - Συκεών.

Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά 8:00-14:00, μέχρι και τις 24/042024.

Θαυμάστε τα έργα των παιδιών του σχολείου μας ΕΔΩ

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Λίνα Ίγγιλη, Λάζαρος Παπαδόπουλος

26 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν στον 8ο Μαθητικό Διαγωνισμό "ΣΚΙΤΣΟΦΡΕΝΕΙΑ@PIERCE 2022" (σχολ. έτους 2021-22).

Συγχαρητήρια σε όλους!

Δείτε τα έργα τους ΕΔΩ

Δείτε όλες τις συμμετοχές και τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ΕΔΩ

Σ’ αυτή τη δύσκολη χρονιά που περάσαμε όλοι, αποφασίσαμε, στα πλαίσια του μαθήματος των Εικαστικών να δράσουμε δημιουργικά και να παρέμβουμε αισθητικά στον εξωτερικό τοίχο του σχολείου μας! Συναποφασίσαμε, ξεκινώντας με ιδέες, σχεδιασμό και έρευνα. Καταθέσαμε προσχέδια κι επιλέξαμε αυτά που μας εκφράζουν περισσότερο. Έτσι, καταλήξαμε στη δημιουργία της ομάδας δράσης, τα μέλη της οποίας συνεργάστηκαν ισότιμα και υποστηρίχτηκαν με σεβασμό από τους υπόλοιπους μαθητές! Κάθε μαθητής ανέλαβε ενεργό ρόλο και ανέπτυξε πρωτοβουλίες, σηματοδοτώντας μια εκπαιδευτική διαδικασία αποδοχής, ισότιμης συνεργασίας και ομαδικότητας. Όλα τα παραπάνω έφεραν το αποτέλεσμα που όλοι εκτιμήσαμε και έχουμε πια μπροστά μας!

Περισσότερες φωτογραφίες από  την πορεία της εργασίας μας  ΕΔΩ

Με εκτίμηση και αγάπη,

Εύη Αϊδονίδου (καθηγήτρια Eικαστικών)

 


Αγαπητοί γονείς, αγαπημένα μου παιδιά...

 

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με τη δημιουργία ενός εργαστηρίου εικαστικών, το οποίο αναβάθμισε τη λειτουργία του μαθήματος κι έγινε αγαπημένη γωνιά για πολλούς μαθητές. 

Δυστυχώς προς το τέλος του σχολικού έτους, ήρθε για ΌΛΟΥΣ ο αναγκαστικός εγκλεισμός λόγω κορονοϊού και οι δραστηριότητές μας διακόπηκαν ξαφνικά. 

Ωστόσο, όλα τα θαυμαστά που προλάβαμε να δημιουργήσουμε, θεώρησα χρέος να εκτεθούν με ψηφιακό τρόπο πλέον, μιας και δεν υπήρχε η δυνατότητα να στηθεί η ζωντανή έκθεση έργων που γίνεται κάθε χρόνο στον χώρο του σχολείου μας.

Έχουν δημιουργηθεί τρία βίντεο, ένα για κάθε τάξη. Απολαύστε και καμαρώστε μαζί μου την “Τέχνη”!!!


     Α' τάξη     Β' τάξη     Γ' τάξη


Σας εύχομαι ένα ξεκούραστο καλοκαίρι και με το καλό ν' ανταμώσουμε πάλι τον Σεπτέμβρη!!!


Με εκτίμηση και αγάπη,

 

Εύη Αϊδονίδου (καθηγήτρια Eικαστικών)Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Πεύκων οργάνωσε παζάρι στον χώρο του Γυμνασίου, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, 14:00-16:00, ημέρα της επίδοσης των Ελέγχων Προόδου, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων  για την κάλυψη αναγκών  του Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο, το οποίο φιλοξενεί 50 παιδιά ηλικίας 4 έως 24 χρόνων. Είναι υποχρέωση όλων μας  να στηρίξουμε τον δύσκολο αγώνα που δίνουν. Εκτέθηκαν τα έργα που φιλοτέχνησαν οι μαθητές/τριες του σχολείου στο μάθημα των καλλιτεχνικών.

Η δράση αυτή, πέρα από τον φιλανθρωπικό της χαρακτήρα, είχε ως προτεραιότητά της την εμπλοκή των μαθητών σε μία ενασχόληση δημιουργική,  με σαφή όμως στόχο την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης και της συνειδητοποίησης από μέρους τους της έννοιας της προσφοράς και της συμμετοχής.

Ευχαριστούμε θερμά την καθηγήτρια των καλλιτεχνικών κα Εύη Αϊδονίδου, για την πολύτιμη συμβολή της στην πραγματοποίηση του παζαριού, για τον χρόνο, τη διάθεση και  τη δημιουργικότητά της. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διευθύντρια και τον Σύλλογο Διδασκόντων που στήριξαν αυτή την προσπάθεια.

Στο video μπορείτε να δείτε πώς φτιάχτηκαν τα έργα των μικρών καλλιτεχνών - το Making Of - του όλου εγχειρήματος από την πρώτη ύλη μέχρι το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό που δεν θα μπορέσετε να δείτε στο video, για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων, είναι ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!!!!

Κάντε κλικ πάνω στη φωτογραφία για να δείτε το video