Οι στόχοι του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Κλικ, προστάτευσέ το!" που υλοποιήθηκε κατά τη σχολική χρονιά 2022-2023, ήταν η ανάπτυξη της παρατηρητικότητας των μαθητών/τριών, η ευαισθητοποίησή τους στην ανάληψη δράσης για ζητήματα του περιβάλλοντός τους και η συνειδητοποίηση ότι οι καθημερινές μας πράξεις έχουν άμεσο αντίκτυπο στο περιβάλλον. Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν οι εξής εκπαιδευτικές επισκέψεις:

  1. Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Το Μονοπάτι της Ελιάς", στην ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, στις 14/12/2022
  2. Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Σιτάρι, από το χωράφι στο τραπέζι μας", στην ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, στις 14/02/2023
  3. Συμμετοχή στην 3η Μαθητική Συνάντηση του "Κλικ, προστάτευσέ το!", στους Κήπους του Πασά, στις 29/03/2023

Οι δράσεις του "Κλικ" σε ηλεκτρονικό βιβλίο ΕΔΩ

Δείτε στιγμιότυπα από τις δράσεις της ομάδας ΕΔΩ

... και από την επίσκεψη στους Κήπους του Πασά ΕΔΩ

Η Περιβαλλοντική Ομάδα του σχολείου μας "Κλικ, προστάτευσέ το!" συμμετείχε στην Έκθεση Φωτογραφίας του Περιφερειακού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Κλικ, προστάτευσέ το!" που πραγματοποιήθηκε στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από τις 15 έως τις 31 Μαΐου 2023.

Tην Τετάρτη 17 Μαΐου 2023, η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας "Κλικ, προστάτευσέ το!" θα παρουσιάσει διαδικτυακά τις δράσεις που πραγματοποίησε καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2022-23 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Περιφερειακού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Κλικ, προστάτευσέ το!". Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Ίγγιλη Λίνα, Χατζηζήση Ελένη. Δείτε το πρόγραμμα των διαδικτυακών παρουσιάσεων ΕΔΩ

 

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης εξέδωσε κατάσταση για το τι ρίχνουμε και τι όχι στους μπλε κάδους ανακύκλωσης συσκευασιών, για σωστή ανακύκλωση. 

Οι οδηγίες συντάχθηκαν από την Ομάδα Δράσης του Σχεδίου Περιβαλλοντικής Δράσης εξωστρέφειας «Μείωση - επαναχρησιμοποίηση – ανακύκλωση», στα πλαίσια της εσωτερικής αξιολόγησης του έργου των σχολικών μονάδων για το σχολικό 2022-2023.

Εκπαιδευτικοί που υλοποιούν τη δράση: Σουρμενίδου Σοφία, Παπαδοπούλου Ελένη, Βλέτση Ελένη, Γκέτσιου Ιωάννα και Παπαδόπουλος Λάζαρος.

Διαβάστε τις οδηγίες ΕΔΩ

Στα πλαίσια της δράσης, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των γονέων (με αποστολή των οδηγιών για σωστή ανακύκλωση στα προσωπικά τους email) και στη συνέχεια κλήθηκαν να απαντήσουν σε σχετικό ερωτηματολόγιο. Δείτε τα αποτελέσματα της επεξεργασίας των απαντήσεων ΕΔΩ

Την Πέμπτη 27/04/2023 η Περιβαλλοντική Ομάδα "Η ανακύκλωση προγραμματίζεται" και η Ομάδα του Πολιτιστικού Προγράμματος "Καλλιτεχνικά περάσματα στην Κρήτη" παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη Βιώσιμη πόλη» του ΚΕΠΕΑ Ελευθερίου-Κορδελιού & Βερτίσκου. Το πρόγραμμα ξεκινάει από το ιστορικό παρελθόν της πόλης με σκοπό να ερμηνεύσει το σήμερα και την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης μέσα από την κριτική ματιά ανθρώπων που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τη ζωή τους στην πόλη τους. Υλοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του Λευκού Πύργου, στους δρόμους και τις πλατείες του κέντρου της πόλης μας.

Τι όμορφα που είναι να περπατάς στην πόλη που ζεις, μεγαλώνεις κι αγαπάς!
Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη της καρδιάς μας και κάθε τι που την κάνει ομορφότερη μας γεμίζει χαρά. Από εμάς τους ίδιους βέβαια ξεκινά η προσπάθεια διατήρησης του ωραίου, βελτίωσης και ανακαίνισης του παλιού, αλλά και η απομάκρυνση της ασχήμιας. Από τη δική μας προσπάθεια αναγνώρισης του περιβάλλοντός μας, ξεκινά και η αναζήτηση της βιώσιμης πόλης μας. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δείτε στιγμιότυπα από την εκπαιδευτική μας επίσκεψη ΕΔΩ