Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Κλικ, προστάτευσέ το», που υλοποιείται και το τρέχον σχολικό έτος από τις εκπαιδευτικούς των Τμημάτων Ένταξης κ Ίγγιλη Π και κ. Χατζηζήση Ε., πραγματοποιούνται στο σχολείο μας μια σειρά δράσεων που αφορούν στην ελιά. Η ιδέα γεννήθηκε με αφορμή το επιβλητικό δέντρο της ελιάς που υπάρχει στην αυλή του σχολείου...   

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 το τμήμα Β22 συμμετείχε στο εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου «Πορεία στον χρόνο, ιστορία και περιβάλλον στο κάστρο του Πλαταμώνα». Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Κούκκου Παρασκευή, Χατζοπούλου Δήμητρα και Ζημάνη Παρασκευή.

Την Τετάρτη 16/03/2022 τα τμήματα Α24 και Β11 συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας  που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας. Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Κούκκου Παρασκευή, Γριζοπούλου Ελένη, Φετφατζίδου Βιολέτα και Ίγγιλη Πασχαλίνα.

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 τα τμήματα Β21 και Γ21 συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαί­δευ­σης Αρναίας «Ανακαλύπτω το δάσος του Χολομώντα μέσα από τα μονοπάτια του». Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Κούκκου Παρασκευή, Φετφατζίδου Βιολέτα, Βλέτση Ελένη και Πεταλάς Ιωάννης.

Την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 τα τμήματα Β22 και Β23 συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς, στη λίμνη Δοϊράνη. Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Κούκκου Παρασκευή,  Ντιλούδη Αντωνία και  Χατζηζήση Ελένη. Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη ΕΔΩ

Το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης μαγειρικών λαδιών του Δήμου Νεάπολης - Συκεών.

Μην πετάτε το χρησιμοποιημένο λάδι τηγανίσματος. Φέρτε το στο σχολείο!

Για τη σωστή υλοποίηση της ανακύκλωσης μαγειρικών λαδιών παρακαλούμε ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

  • Ανακυκλώνουμε μόνο τα χρησιμοποιημένα λάδια τηγανίσματος.
  • Αφήνουμε να κρυώσει το χρησιμοποιημένο λάδι και με ένα χωνί και ένα σουρωτήρι το ρίχνουμε στο δοχείο. Τα στραγγίσματα που μένουν στο χωνί τα πετάμε στα σκουπίδια και όχι στον νεροχύτη.
  • Όταν το δοχείο γεμίσει το προσκομίζουμε στα σημεία που έχουν τοποθετηθεί ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΔΟΙ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΩΝ ΛΑΔΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

LEGO MINDSTORMS EV3: «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ»

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

(ΠΛΑΣΤΙΚΟ: ΚΙΤΡΙΝΟ, ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ: ΚΟΚΚΙΝΟ, ΧΑΡΤΙ: ΜΠΛΕ)

ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ. 

Δείτε το ρομποτάκι μας ΕΔΩ

 Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί

Δήμητρα Χατζοπούλου (Πληροφορικής)

Βιβή Κούκκου (Γεωλόγος)

Βούλα Ζημάνη (Γερμανικών)

Ευχαριστούμε τον Κουβέλη Νίκο, μαθητή του Β3, για την πολύτιμη βοήθειά του.

 

Η σχολική χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη και απαιτητική, όμως οι μαθητές της Β΄ τάξης δε χάσανε το κουράγιο και την όρεξή τους και μοιράστηκαν  γνώσεις, συγκινήσεις, ανακαλύψεις και γενικώς καινούρια ταξίδια μάθησης!  Στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής τους Εκπαίδευσης υλοποίησαν το εκπαιδευτικό εργαστήριο ZERO WASTE που στόχο είχε την ευαισθητοποίησή τους για το ζήτημα των απορριμμάτων και τα σχετιζόμενα με αυτό προβλήματα (περιβαλλοντικά, κοινωνικά, οικονομικά), καθώς και την ανάπτυξη/υιοθέτηση καλών πρακτικών/στρατηγικών μείωσης των απορριμμάτων. Μέσα από αυτή την καμπάνια δημιουργήθηκε μια εφημερίδα. Απολαύστε την!!!

Εφημερίδα Zero Waste 1ου Γυμνασίου Πεύκων

Υλικό για εκπαιδευτικούς

Υλικό για μαθητές/τριες

Υλικό για γονείς

 Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Βιβή Κούκκου (Γεωλόγος)