Με τον Δήμο, τον Σύλλογο Γονέων, τον Λύρατζη και τα άλλα παιδιά, προχωράμε και φυτεύουμε κάθε δέντρο που είναι μπροστά!

Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

Η δενδροφύτευσή μας το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, 11:00 – 14:00 στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου μας ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας, που βοήθησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, από την οργάνωσή της μέχρι και το φύτεμα του τελευταίου φυτού.

Χίλια «ευχαριστώ» στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και πρώην μαθητή του σχολείου μας, Λύρατζη Λευτέρη, ο οποίος, εκτός από τη δωρεά του απαραίτητου χώματος για τη δενδροφύτευση, μας τίμησε με την παρουσία του, φυτεύοντας μαζί μας. Η δάφνη, το σύμβολο της αναγνωρισμένης επιτυχίας, της υψηλής απόδοσης και της νίκης, στο δεξιό παρτέρι της κεντρικής αυλής του σχολείου θα μας θυμίζει πάντα τον Λευτέρη!

Ευχαριστούμε, επίσης, τον Δήμαρχο του Δήμου Νεάπολης – Συκεών και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου για την πολύτιμη βοήθειά τους στη δράση μας (διάθεση εργαλείων/μηχανημάτων, φυτών, παροχή χρήσιμων οδηγιών κ.τ.λ.) αλλά και για το δυνατό παρών που έδωσαν, φυτεύοντας δένδρα και φυτά μαζί μας. Το δένδρο που φύτεψε ο Δήμαρχός μας κ. Σίμος Δανιηλίδης μαζί με τη μικρή Αμέλια, πήρε το όνομα της μικρής μας φίλης! Το έλατο στην κεντρική αυλή φύτεψαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μιχάλης Βουλγαρίδης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας κ. Τριαντάφυλλος Κουσαγιαννίδης, η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Πεύκων/Πρασίνου και Περιβάλλοντος κ. Παρή Γενίτσαρη και ο Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Πεύκων κ. Βασίλης Πολυτσίνος. Ο υπεύθυνος μικροέργων του Δήμου Βασίλης Χατζηναούμ, ήταν δίπλα μας, όχι μόνο τη μέρα της δενδροφύτευσης αλλά και όλες τις προηγούμενες μέρες της προετοιμασίας, φροντίζοντας για τη διάθεση μηχανημάτων και προσωπικού για την όλη προετοιμασία (μεταφορά χώματος και όχι μόνο)! Μαζί μας επίσης ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, από την προετοιμασία μέχρι το φύτεμα, και η προϊσταμένη του τμήματος Πρασίνου του Δήμου κ. Ειρήνη Καλάκου, η οποία ακούραστα μας έδινε τις πολύτιμες γνώσεις της για τη σωστή διάταξη των φυτών στους διάφορους χώρους και όχι μόνο! Παρούσα στη δενδροφύτευσή μας ήταν και η Ειρήνη – Μαρία Παπαδάκη, Πρόεδρος του Σωματείου “Μονοπάτια και Στόχοι”.

Ευχαριστούμε ακόμη, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας και το Φυτώριο Λαγκαδά για την ευγενική προσφορά 50 κυπαρισσιών, τα οποία φυτεύτηκαν στην πρασιά του σχολείου, ανάμεσα σε άλλα φυτά που φύτεψε πριν λίγο καιρό ο Δήμος, ευελπιστώντας να δημιουργήσουν ένα φυσικό φράχτη ανάμεσα στο σχολείο μας και στα δύο γειτονικά Δημοτικά Σχολεία.

Και φυσικά, πολλοί μαθητές/τριες, πρώην μαθητές και γονείς, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και, με διάθεση, μεράκι και πολλή δουλειά,  γέμισαν τα παρτέρια και τις τεράστιες γλάστρες με δέντρα και φυτά! Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς!

Αν και ο καιρός δεν ήταν καλός σύμμαχος, εξαιτίας της έντονης συννεφιάς και της σχετικά χαμηλής θερμοκρασίας (την προηγούμενη μέρα χιόνισε!), τη μέρα μας ομόρφυναν και γλύκαναν τα υπέροχα εδέσματα του ζαχαροπλαστείου «Καρδάσης» και του  αρτοζαχαροπλαστείου «Άρτος & Γλυκό», που στέκονται πάντα δίπλα μας, συμβάλλοντας με τον δικό τους γευστικό τρόπο στην ενίσχυση της συνεργασίας και της δημιουργικότητας όλων των μελών της σχολικής κοινότητας, της διάθεσής τους για συμμετοχή και προσφορά και της αγάπης τους για το σχολείο!  

Όλοι, λοιπόν, βάλαμε το «χωματάκι» μας και δώσαμε ζωή, πνοή και ελπίδα στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου μας, φυτεύοντας πάνω από 100 δεντράκια και φυτά! Ευχόμαστε να πιάσουν και να αναπτυχθούν και να ομορφαίνουν για πολλά πολλά χρόνια τον ήδη όμορφο χώρο του σχολείου μας!

Οι μαθητές/τριες της Περιβαλλοντικής Ομάδας, η υπεύθυνη εκπαιδευτικός κ. Λίνα Ίγγιλη, η διευθύντρια κ. Χρύσα Παπαγεωργίου και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Πεύκων

Tην Τετάρτη 15/3/2023 τα τμήματα της Β’ τάξης, την Πέμπτη 16/3/2023 τα τμήματα της Γ’ τάξης και την Παρασκευή 17/3/2023 τα τμήματα της Α’ τάξης, θα συμμετέχουν σε περιβαλλοντική δράση με τίτλο «Αλλάζοντας Συμπεριφορές… Αλλάζουμε το Μέλλον», στην αίθουσα κάθε τμήματος, διάρκειας μίας διδακτικής ώρας σε κάθε τμήμα, στα πλαίσια του σχεδίου δράσης "Περιβαλλοντική δράση εξωστρέφειας: Μείωση - επαναχρησιμοποίηση - ανακύκλωση" που υλοποιείται στο σχολείο μας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών σε θέματα ανακύκλωσης και ειδικότερα της ανακύκλωσης συσκευασιών και της προστασίας του περιβάλλοντος. Η δράση θα υλοποιηθεί από εκπροσώπους της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. Ανατολικής Θεσσαλονίκης «Ανατολική Α.Ε.».
Σας παρακαλούμε, μόνο σε περίπτωση που ΔΕΝ συναινείτε στη συμμετοχή του παιδιού σας στη δράση, να στείλετε μήνυμα στο email του σχολείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. αναφέροντας το ονοματεπώνυμο και το τμήμα του παιδιού, το δικό σας ονοματεπώνυμο και τη φράση "Δεν συναινώ στη συμμετοχή του παιδιού μου στην εκπαιδευτική, περιβαλλοντική δράση".

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Την Τετάρτη 1/3/2023 τα τμήματα Β3 και Β4 παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη Βιώσιμη πόλη» του ΚΕΠΕΑ Ελευθερίου-Κορδελιού & Βερτίσκου. Το πρόγραμμα ξεκινάει από το ιστορικό παρελθόν της πόλης με σκοπό να ερμηνεύσει το σήμερα και την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης μέσα από την κριτική ματιά ανθρώπων που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν τη ζωή τους στην πόλη τους. Υλοποιείται στο Μουσείο του Λευκού Πύργου και στους δρόμους και τις πλατείες του κέντρου της πόλης. Δείτε στιγμιότυπα από τη διδακτική επίσκεψη ΕΔΩ

Η ανακύκλωση προγραμματίζεται!

Το παιχνίδι της ανακύκλωσης

Ενημερώσου πρώτα για σωστή ανακύκλωση από ΕΔΩ και στη συνέχεια ...

δες τι παίζει με την ανακύκλωση!

Προς όλα τα μέλη της σχολικής μας κοινότητας και όχι μόνο!

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε στη δενδροφύτευση που οργανώνει το σχολείο μας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, στις 11:00 π.μ. να μας βοηθήσετε ώστε να ολοκληρώσουμε αυτή την ωραία δράση που εμπνεύστηκαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες της Περιβαλλοντικής Ομάδας του σχολείου μας. Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι θα βάλει ο καθένας το «χωματάκι» του, ώστε να γεμίσουν οι γλάστρες μας με φυτά και δέντρα που θα βελτιώσουν αισθητικά και αισθητά το περιβάλλον του σχολείου μας. Η παρουσία και η βοήθειά σας είναι πολύτιμη και απαραίτητη, γιατί η χαρά της ομαδικής προσφοράς είναι ανεκτίμητη.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας, κ. Κυριάκο Ζέρβα, καθώς με τη δική του βοήθεια ήρθαν στο σχολείο μας οι 14 μεγάλες γλάστρες, στις οποίες θα φυτέψουμε δέντρα και φυτά. Ευχαριστούμε, επίσης, τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και πρώην μαθητή του σχολείου μας, Λύρατζη Λευτέρη, ο οποίος προσέφερε το ποσό των 250 € για την αγορά του απαραίτητου χώματος. Τέλος, ευχαριστούμε τον Δήμο Νεάπολης – Συκεών για την πολύτιμη βοήθειά του στη δράση μας (διάθεση εργαλείων/μηχανημάτων, φυτών κ.τ.λ.).

Δείτε τη σχετική πρόσκληση ΕΔΩ