Την Τρίτη 21 Μαΐου 2024, στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας παρουσίασαν μία όμορφη μουσική παράσταση (φωνή και ορχήστρα με σύγχρονο ξένο ρεπερτόριο), στα πλαίσια της Γιορτής Παιδείας & Πολιτισμού του Δήμου Νεάπολης - Συκεών.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά της μουσικής ομάδας!

 

Παρακολουθήστε την παράσταση ΕΔΩ και δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

Συμμετείχαν οι μαθητές/τριες:

Άννα Καλογήρου (φωνή - κιθάρα) Α2

Δημήτρης Αχελωνούδης (ηλεκτρική κιθάρα) Α2

Νεφέλη Γαλλιού (πιάνο) Β1

Γιώργος Γεροπαύλου (ντραμς) Β1

Χρυσάνθη Πούλιου (ηλεκτρική κιθάρα) Γ1

Αγάπη Σταθοπούλου (φωνή) Γ1

Σοφία Σταθοπούλου (φωνή, πιάνο) Γ4

 Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Δήμητρα Παπαναστασίου, μουσικός

Tην Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας το 12μελές μουσικό σύνολο κρουστών «Ηχοκρουσία». Τα παιδιά είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία υπέροχη μουσική παράσταση – αφιέρωμα στη Μουσική Κινηματογράφου, αλλά και να πάρουν συνέντευξη από τους υπέροχους μουσικούς και να μάθουν πολλά για την ενασχόλησή τους με τη μουσική και με τα κρουστά όργανα που δεν είναι ευρέως γνωστά. Ευχαριστούμε τους υπέροχους μουσικούς για την τιμή που μας έκαναν και την εμπειρία που προσέφεραν στα παιδιά και σε μας! Ευχαριστούμε, επίσης, τον Δήμο Νεάπολης - Συκεών που φρόντισε για τη μεταφορά των μουσικών οργάνων στο σχολείο μας!

Απολαύστε τη μουσική παράσταση στο κανάλι του σχολείου μας στο Youtube, στη διεύθυνση: https://youtu.be/6J0DvAzhfY4

Ακούστε δύο από τις συνεντεύξεις:

   

Στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης στο μάθημα της Μουσικής, την Τρίτη 13/02/2024, οι μαθητές της Α' και Β' τάξης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη μουσική παράσταση "Συμφωνία του Αποχαιρετισμού του Haydn: Όταν γεννήθηκε η συμφωνική μουσική" του Joseph Haydn, από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η εμπειρία ήταν μοναδική και τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την κλασική μουσική, βιώνοντας από κοντά τη δύναμη και την ομορφιά της. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών, για την ευκαιρία που έδωσε στους μαθητές/τριές μας να παρακολουθήσουν δωρεάν την παράσταση και να ζήσουν μια αξέχαστη μουσική εμπειρία!

Στα πλαίσια του μαθήματος της Μουσικής, μαθητές και μαθήτριες της Γ' τάξης, δημιούργησαν πρωτότυπες ταινίες μικρού μήκους. Μπράβο στους μικρούς μας καλλιτέχνες!!!

1. Scent of danger (Άρωμα κινδύνου)

Μία ταινία με χιουμοριστική διάθεση και ωραία μουσική επένδυση. 

2. Σιωπηλή φωνή (Silent voice)

Μία ευαίσθητη μαθήτρια, βιώνει τον εκφοβισμό μέσω μηνυμάτων στο κινητό της τηλέφωνο που την οδηγούν στην άκρη της απελπισίας. Αποφεύγοντας να μιλήσει, φοβάται πως η αλήθεια της θα την κάνει ακόμα περισσότερο στόχο εκφοβισμού. Σε κάθε σκηνή, αναδεικνύει τη σιωπηλή της μάχη και τον εσωτερικό της κόσμο που δεν γίνεται κατανοητός από τους άλλους. Η ταινία αναδεικνύει τη σημασία του να μιλάμε για τον εκφοβισμό και να στηρίζουμε όσους τον βιώνουν. Με αυτή τη συγκινητική ταινία μικρού μήκους, η μαθήτρια προκαλεί το κοινό να σκεφτεί και να αναρωτηθεί πώς μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που αποτρέπει τον εκφοβισμό και προωθεί την ενίσχυση της ψυχικής υγείας.

Την Τρίτη 16 Μαΐου 2023, στις 18:30, στα πλαίσια της Γιορτής Παιδείας & Πολιτισμού 2023 του Δήμου Νεάπολης - Συκεών, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας παρουσίασαν μουσική παράσταση (έντεχνα τραγούδια σύγχρονων συνθετών) στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Δήμητρα Παπαναστασίου.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν!!!

Δείτε ΕΔΩ ένα στιγμιότυπο από τη μουσική παράσταση.