Σας ενημερώνουμε πως η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής επικοινωνίας της με την εκπαιδευτική κοινότητα και προκειμένου να δοθεί λόγος και δυνατότητα παρέμβασης σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς καθιερώνει: Τακτική επικοινωνία ανά δεκαπενθήμερο. Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης θα δέχεται ερωτήσεις και προτάσεις και θα απαντά online, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία.

Η πρώτη επικοινωνία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12/10/2023 και ώρα 13.30-15.00. Για να διατυπώσετε τα ερωτήματά σας εισέρχεσθε τον σύνδεσμο https://submit.kmaked.eu/ τη συγκεκριμένη ώρα. Για τις επόμενες ημέρες επικοινωνίας θα ενημερώνεστε έγκαιρα από την ιστοσελίδα της ΠΔΕΚΜ.

Η εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για το σχολικό έτος 2023-24 αφορά στην εισαγωγική τάξη κάθε βαθμίδας, δηλαδή τα προνήπια, την Α΄ Δημοτικού, την Α΄ Γυμνασίου και την Α΄ Γενικού Λυκείου. Στα Πειραματικά Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) η εισαγωγή γίνεται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση που θα διεξαχθεί στις 28.4.2023 ενώ στα Πρότυπα Γυμνάσια και Πρότυπα Λύκεια με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων που θα διεξαχθεί στις 29/04/2023. Οι γονείς/κηδεμόνες που επιθυμούν τη συμμετοχή του παιδιού τους στην κλήρωση ή τη δοκιμασία εισαγωγής, υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση από την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 έως και τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), κατηγορία Εκπαίδευση, υποκατηγορία Εγγραφή σε σχολείο, ενότητα Αίτηση εισαγωγής μαθητών και μαθητριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία ή μέσω του συνδέσμου https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-seskholeio/aitese-eisagoges-matheton-kai-mathetrion-sta-protupa-kai-peiramatika-skholeia

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

και την Απόφαση για τον αριθμό των εισακτέων κατά σχολείο (για τα σχολεία Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλονίκης) ΕΔΩ

Συμπολίτες μας κάθε ηλικίας ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Δήμου Νεάπολης - Συκεών δείχνοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη τους.

Ανοιχτά και το Σαββατοκύριακο (11-12/02/2023) μέχρι τις 11 το πρωί της Δευτέρας 13/02 θα παραμείνουν όλα τα ΚΑΠΗ του δήμου (στο χώρο των κυλικείων), για να παραλαμβάνουν τα είδη πρώτης ανάγκης που συνεχίζουν να προσφέρουν καθημερινά από την περασμένη Τετάρτη, συμπολίτες μας κάθε ηλικίας στους πληγέντες του φονικού σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία.

Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη λίστα ειδών πρώτης ανάγκης που εξέδωσε η ΚΕΔΕ, προκειμένου η βοήθεια που θα παραδοθεί να είναι όσο το δυνατόν πιο χρήσιμη, όσες και όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, καλούνται να συνεισφέρουν:

-Κουβέρτες, παπλώματα

-Σκηνές, υπνόσακους

-Μαξιλάρια

-Φακούς, φορτιστές

-Είδη ρουχισμού (μόνο κασκόλ, γάντια, σκούφοι, κάλτσες)

-Είδη υγιεινής και γυναικείας υγιεινής

-Πάνες παιδικές και τρίτης ηλικίας

-Συσκευασμένη ξηρά τροφή και παιδικές τροφές

Διαβάστε περισσότερα στο Δελτίο Τύπου του Δήμου Νεάπολης - Συκεών

Αγαπητοί γονείς,

Το σχολείο μας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, σκοπεύει να προχωρήσει σε δενδροφύτευση στον προαύλιο χώρο, αξιοποιώντας γλάστρες μεγάλης διαμέτρου που δόθηκαν ως δωρεά στο σχολείο και μεταφέρθηκαν στο σχολείο μας με τη συμβολή του κ. Κυριάκου Ζέρβα, προέδρου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων.

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δενδροφύτευση, απαιτείται μεγάλη ποσότητα χώματος (10 – 12 κυβικά). Ο Δήμος αδυνατεί να μας χορηγήσει τόσο μεγάλη ποσότητα. Το κόστος της αγοράς του χώματος θα προσπαθήσει να καλύψει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.

Προσβλέποντας στη διάθεση όλων των μελών της σχολικής μας κοινότητας να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην πραγματοποίηση της δράσης, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε εάν γνωρίζετε κάποια εταιρεία που θα μπορούσε να μας χορηγήσει χώμα ή αν αυτό δεν είναι εφικτό, να μας προμηθεύσει χώμα σε προσιτή τιμή, λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για ένα δημόσιο σχολείο που στοχεύει στη δημιουργία ενός όμορφου περιβάλλοντος που να εμπνέει τους/τις μαθητές/τριες του και να δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις για την αρμονική και ουσιαστική τους επικοινωνία.

Σας παρακαλούμε εάν έχετε κάποια σχετική πληροφορία, να μας ενημερώσετε το συντομότερο δυνατό, καθώς η ιδανική φυτευτική περίοδος διαρκεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου ή το αργότερο μέχρι τα μέσα Μαρτίου (ανάλογα με τον καιρό).

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Με εκτίμηση

Από τη Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Πεύκων

Υποκατηγορίες

Ρίξτε μια ματιά στους Μαθητικούς Διαγωνισμούς εδώ