Κάθε χρόνο, στα τέλη του Σεπτέμβρη, γιορτάζεται η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Υλοποιούνται αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες ή/και εκδηλώσεις, εντός ή/και εκτός του σχολικού χώρου, προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου.

Ενδεικτικό υλικό   Ταινίες για τον αθλητισμό

Τη Δευτέρα 11/03/2024 τα τμήματα Α2 και Α3 και την Τετάρτη 20/03/2024 τα τμήματα Α1 και Α4, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη, στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, στο Εθνικό Καυτατζόγλειο Στάδιο. Ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του χώρου και ενημερώθηκαν για τα αθλήματα που υλοποιούνται, με έμφαση στο άλμα επί κοντώ (ένα άθλημα που δεν διδάσκεται στο σχολείο). Ευχαριστούμε τον κ. Νίκο Βαρσάμη για την υποδοχή και την ενημέρωση των παιδιών. Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη των τμημάτων Α2 και Α3 ΕΔΩ και από την επίσκεψη των τμημάτων Α1 και Α4 ΕΔΩ

Tην Πέμπτη 11/05/2023, 09:00 - 11:00 πραγματοποιήθηκαν αγώνες ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Άλσους Δελασάλ. 

 

Την Παρασκευή 12/05/2023, 08:30 - 13:00 πραγματοποιήθηκαν αγώνες ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ και ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Πεύκων.

 

Συγχαρητήρια στις ομάδες και των δύο σχολείων που συμμετείχαν στους αγώνες, με κυρίαρχο σύνθημα τη φιλία μεταξύ των δύο σχολείων!!!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Το βουνό του Χορτιάτη είναι ένα ιδανικό μέρος για επισκέψεις όλες τις εποχές του χρόνου. Τα γήινα χρώματα του φθινοπώρου ξεπροβάλλουν και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει αυτή την οπτική πανδαισία που σχηματίζουν οι χρωματισμοί των φυλλωμάτων των δέντρων. Την άνοιξη, αγριολούλουδα σε χρώματα που δεν φανταζόσουν ότι υπάρχουν ξεφυτρώνουν πλάι σε χωμάτινα μονοπάτια και οδηγούν τα βήματά σου σε άλλο ένα σημείο με φαντασμαγορική θέα σε καταπράσινες βουνοπλαγιές που κάνουν τέλεια αντίθεση με το απόλυτο γαλάζιο στον ουρανό. Πόσο όμορφο φαίνεται το χειμωνιάτικο δάσος και πόσο καλό είναι για βόλτα! Τα πάντα γύρω είναι λευκά, καλυμμένα με απαλό χνουδωτό χιόνι. Στα κλαδιά των δυνατών δέντρων, ειδικά στα φαρδιά πόδια αειθαλών δέντρων, έχουν εγκατασταθεί μικροί σωροί χιονιού, που μοιάζουν με αληθινά καπέλα. Όλα τα δέντρα έσκυψαν, τεντωμένα από το χιόνι. Ο A.Σ Χορτάτης προσκαλεί τα παιδιά όλων των ηλικιών σε μία όμορφη, διασκεδαστική και εκπαιδευτική ξενάγηση στο βουνό του Χορτιάτη. Σε μία εποχή όπου οποιαδήποτε δραστηριότητα αποκτά ιδιαίτερη ανάγκη, η πεζοπορία σε ένα τόσο όμορφο και κοντινό μέρος της πόλης μας είναι εφικτή!

Τα τμήματα Α1, Α2 και Α3 του σχολείου μας την Παρασκευή 02/12/2022 περπάτησαν και ξεναγήθηκαν σ' αυτό το όμορφο βουνό από τον Αθλητικό Σύλλογο Χορτιάτη. Ήταν μια όμορφη βόλτα, αν και κουραστική!

Δείτε ΕΔΩ στιγμές από την όμορφη διαδρομή που ακολουθήσαμε

 

Τα τμήματα Α23 και Β14 που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία (από τα τμήματα της τάξης τους) στην 1η βαθμολόγηση του Διαγωνισμού Πειθαρχίας - Συμμετοχής - Καθαριότητας του σχολείου μας, θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, την Πέμπτη 02/12/2021.

Πρόσκληση συμμετοχής

Αναλυτικό πρόγραμμα 

Υπεύθυνη Δήλωση γονέα

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την κάλυψη των εξόδων συμμετοχής των παιδιών στη δράση! 

Επιστολή του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων