Κάθε χρόνο, στα τέλη του Σεπτέμβρη, γιορτάζεται η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Υλοποιούνται αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες ή/και εκδηλώσεις, εντός ή/και εκτός του σχολικού χώρου, προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου.

Ενδεικτικό υλικό   Ταινίες για τον αθλητισμό

Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 διεξήχθησαν φιλικοί αγώνες μπάσκετ αγοριών και μικτών ομάδων βόλεϊ του 1ου και 2ου Γυμνασίου Πεύκων, στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Πεύκων. Θερμά συγχαρητήρια στους γυμναστές των δύο σχολείων, Βιολέττα Φετφατζίδου του 1ου Γυμνασίου Πεύκων και Χαράλαμπο Πολυνόπουλο του 2ου Γυμνασίου Πεύκων για την άψογη διοργάνωση των αγώνων. Ευχαριστούμε τον κ. Γιάννη Γρηγορούδη, γυμναστή και προπονητή-διαιτητή μπάσκετ, που αποδέχτηκε την πρόσκληση του 2ου Γυμνασίου Πεύκων και ανέλαβε τη διαιτησία του αγώνα καλαθοσφαίρισης και την Κυριακή Γιαννακοπούλου, παλιά μαθήτρια του σχολείου μας και αθλήτρια βόλεϋ για τη διαιτησία του αγώνα πετοσφαίρισης.

Ευχαριστούμε πολύ το 2ο Γυμνάσιο Πεύκων για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία!

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στους αγώνες! Και του χρόνου!

 

Αυτό ήταν το σύνθημά μας στον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Μαΐου στο γήπεδο του Άλσους Δελασάλ μεταξύ μαθητών του 1ου και του 2ου Γυμνασίου Πεύκων, στα πλαίσια εξωστρεφούς δράσης του εγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος "Η σχολική κοινότητα προστατεύει το κλίμα" και των Σχεδίων Δράσης "Περιβαλλοντικές και Πολιτιστικές δράσεις εξωστρέφειας" και "Ευ Ζην στον τόπο μου". Αντίστοιχα το μήνυμα που έστειλαν τα παιδιά του 2ου Γυμνασίου Πεύκων, με το δικό τους πανό, ήταν «Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός».

    

   

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ και δείτε στιγμές από τον αγώνα ΕΔΩ

Δείτε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό αγώνα:   1ο ημίχρονο   2ο ημίχρονο

Τη Δευτέρα 11/03/2024 τα τμήματα Α2 και Α3 και την Τετάρτη 20/03/2024 τα τμήματα Α1 και Α4, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη, στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, στο Εθνικό Καυτατζόγλειο Στάδιο. Ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του χώρου και ενημερώθηκαν για τα αθλήματα που υλοποιούνται, με έμφαση στο άλμα επί κοντώ (ένα άθλημα που δεν διδάσκεται στο σχολείο). Ευχαριστούμε τον κ. Νίκο Βαρσάμη για την υποδοχή και την ενημέρωση των παιδιών. Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη των τμημάτων Α2 και Α3 ΕΔΩ και από την επίσκεψη των τμημάτων Α1 και Α4 ΕΔΩ

Tην Πέμπτη 11/05/2023, 09:00 - 11:00 πραγματοποιήθηκαν αγώνες ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Άλσους Δελασάλ. 

 

Την Παρασκευή 12/05/2023, 08:30 - 13:00 πραγματοποιήθηκαν αγώνες ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ και ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Πεύκων.

 

Συγχαρητήρια στις ομάδες και των δύο σχολείων που συμμετείχαν στους αγώνες, με κυρίαρχο σύνθημα τη φιλία μεταξύ των δύο σχολείων!!!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ